Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CİHANGİR’DE oturan biri olarak pazartesi sabahına karanlıkta uyandık. Haftaya elektrik olan bir kafe bulmaya çalışan turistlerin şaşkınlığıyla başladığımız doğrudur. Öğlene kadar da bu değişmedi. Salı sabahı yine aynı. Üstelik Türkiye genelinde böyle bir durum olduğunu fark edince turistlerle birlikte jeneratör olan yer bulup telefonlarımızı şarj etmeye çalıştığımız da doğrudur.

        Yapacak bir şey yok. Eğer Türkiye’de yaşıyorsak her şeye hazırlıklı olmamız gerektiğini kalın çizgilerle çizmek gerek. Ancak yaşanan bu tür olaylar sonrasında sosyal medyada yaşanan mizah yine en ön plandaydı. Yaratıcılık diz boyu. Ve jeneratör olmayan hastanelerde ameliyat masasında kalan insanlar içinse kara mizah. Şans eseri yaşıyoruz. Güler misiniz, ağlar mısınız? Artık gerçekten sözün bittiği durum. Ne desek, ne söylesek tarifi yok ki. Bakan Yıldız’ın dediği gibi “Şebeke çöktü.”

        İzmir’in Nişantaşı’sı

        İZMİR’İN Nişantaşı’sı Alsancak’ta en popüler yer Yüzde Yüz isimli mekân. İzmirliler buraya “Nişantaşı’nın Brasserie’si” diyor. Kimi ararsanız herkes orada. Bu arada mekân büyük ama tuvalet bir tane. Acilen çözüm bulmak şart. Bu mekânda yer bulamıyorlarsa, İzmirliler Alsancak’ta bulunan 2 mekâna daha bakıyorlarmış. Ama öncelik tabii ki burası. Çünkü buraya oturan akşama kadar yerinden kalkmıyor, gelen giden herkese vâkıf oluyormuş.

        DİVA’NIN ORGANİZASYONLARI

        BEN girişimci kadınlara hayranım. Diva’nın Genel Yayın Yönetmeni Pakize Sükan da onlardan biri. Kadın hiç boş durmuyor. Maşallah her an yeni bir proje. İzmir’de birçok etkinliğe de o önayak oluyor. Geçen hafta İzmir’in önde gelen işkadınlarıyla öğle yemeği organize etti. Sağolsun beni de davet etti. Kalktım gittim. Amaç sosyal sorumluluklara dikkat çekmek. Mesela bu akşam İzmir Hilton Otel’inde, Ertan Kayıtken defilesi var. Defilenin amacı kadına şiddete dikkat çekmek. Baş mankeni Yüksel Ak. Geceden elde edilecek gelir Buca’daki Kadın Sığınma Evi’nde bulunan kadınların meslek kazanmasına yönelik yatırım için aktarılacak.

        Bir başka organizasyon ise 13 Mayıs’ta olacak. Ferah Sancak ile birlikte organize olduklarını söyleyen Pakize Sükan, “Görme engelli vatandaşlarımız için görme ayrıştırma aleti alacağız. Aletin tanesi 600 TL. Biz geceden elde ettiğimiz parayla ne kadar alabilirsek o kadar iyi. O gece davetlileri karanlıkta karşılayacağız. Amaç farkındalık yaratmak” diyor. Pakize’yi tanıdığımdan bu yana her zaman güzel organizasyonlar anlatıyor. Küçük de olsa bir katkı. Bunlar önemli işler. Gönül veren herkese de tebrikler.

        Her an tetikte olmak gerek

        - Hani telefonlar için küçük şarj aletleri var ya. Artık yanımızda, çantamızda küçük jeneratörler taşımak gerek. Özellikle ameliyat olacaklar, dikkat! Ameliyata yanınızda jeneratörünüzle gidiniz.

        - Geceden yatmadan önce evde şarj edebilecek her şeyi kontrol ediniz.

        - Deprem çantanızın yanına bir de yedekleme aleti koyunuz.

        Funda’nın evi gibi

        FUNDA Arkas’ın kısa süre önce açtığı Rue 1387 pek gözde. Herkesin son günlerde konuştuğu çok şık bir dükkân olmuş. Dünyanın çeşitli yerlerinden getirtilen antika, vintage parçalar satılıyor. Açıldığı zaman gitme fırsatım olmamıştı, İzmir’e gittiğim gün uğradım. Bir şey almasanız bile dükkâna gitmek istiyorsunuz. Gayet keyifli bir yer olmuş. Funda’nın ruhunu yansıtıyor. Evi gibi. Sıcak, sımsıcak ve gerçekten antika. Aklınızda bulunsun. Uğramadan geçmeyin derim.

        Kadınlarda puro merakı

        İZMİR ve Alaçatı’da dikkatimi çekti. Kadınlarda bir puro merakı başlamış ki maşallah. Kalın purolardan bahsediyorum. En son Siren Ertan’ı içerken gördüm. Elindeki puro kendinden büyük gözüktüğü için daha çok dikkatimi çekti. Sonra baktım birçok hanımın elinde. Yeni bir akım başladı da haberim mi yok?

        Diğer Yazılar