Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BODRUM-Alaçatı derken Türk turistin de çoğunluk olarak tercih ettiği Mikonos’a gelmeden olmazdı. Yine buralarda çok fazla Türk turist var. Ancak bu sene Arap turistler Türkleri fazlasıyla geçmiş. En çok şampanya açan, yiyip içen Arap turistler. Onun dışında eğlence buralarda her zamanki gibi tam gaz devam ediyor. Çok çok kalabalık değil ama bomboş da değil. Bana göre gecesi, gündüzü ayrı güzel olan bu küçük adanın, gündüz beach’leri daha renkli. Bakınız sizin için sadece 1-2 saat insanların Instagram ve Facebook için çektiği fotoğrafları görüntüledim. Kimisi taşların üzerinde yapmadığı hareketi bırakmadı, kimisi de sadece poz için bikinisinin üzerini çıkardı. Hatta öyle ki fotoğrafı çekenler bile şekilden şekile giriyor. E amaç sosyal medyada güzel gözükmekse her şey mubah öyle değil mi?

        Bizim beach’lerle Mikonos arasındaki fark

        - Kimse birbirine hava atmak için uğraşmıyor.

        - Kim hangi arabayla, hangi tekneyle gelmiş diye kimse ilgilenmiyor.

        - Dünyanın her yerinden insan var. Herkes eğleniyor. “Kim ne içmiş, kim ne yemiş, kim kiminle gelmiş, kimin kilosu fazlaymış, kimin göbeği varmış, kim üstsüz güneşleniyormuş?” sadece Türkler ilgileniyor.

        - Müzik sesi bizdeki gibi bangır bangır yükselmiyor. Kademe kademe yükseliyor.

        - Beach partileri saat 16.00’dan sonra başlıyor.

        - Kimse podyumdan fırlamış gibi dolaşmıyor.

        - Günde 10 kez mayo-bikini değiştiren yok.

        - Beach tuvaletlerinde makyaj yapan kadınlar yok.

        - Localara bizdeki gibi sürekli yiyecek içicek gelmiyor. Genellikle herkes içeceğini alıyor, parasını ödüyor.

        En çok Tarkan, Gülşen ve Demet çalıyor

        YURTDIŞINDA Türk şarkılarını duymaya alıştık ama insan yine de duyunca gururlanıyor, hoşuna gidiyor. Tarkan şarkıları çalınca hiç büyük çoşku olmuyor artık çünkü acayip alışmışız. İlla ki her yerde bir kere Tarkan’dan ‘Seni gidi fındıkkıran’ çalıyor. Duyunca deliler gibi dans ediyoruz. Hatta yabancılar da ediyor daha da bir hoşumuza gidiyor. Tarkan çalınca “E yani artık şaşırmıyoruz” diyoruz. Ama Mikonos’ta Demet Akalın’dan ‘Çalkala’ ve Gülşen’den ‘Bangır Bangır’ çalınca “Vay” dedik. Bir kere albümler yeni çıktı, ikincisi bu iki şarkıya da Türkler daha yeni yeni alışılıyorken yabancıların da deli gibi eğleniyor olması şaşırtıcıydı. O yüzden bravo!

        BİTMEYEN VİZE ÇİLESİ

        VİZE mevzularını bilmeyen yoktur. Bir Türk olarak bizlerin en çok çektiği şey. Büyük çile çekiyoruz. Hatta Yunanistan için vize başvurusu yapanlar da artık büyük çile çekiyor. Vizesi çıkamayan, gitmek için aldığı bileti geri iade eden ya da ödediği otelin parasını çöpe atan bile var. Mesela bizim arkadaş grubumuzda oldu. Benim pasaportum 25 günde çıktı. Krizde olan, hatta ciddi turiste ihtiyacı olan bir yerin vize çıkaramaması birçok kişinin dilinde ama konsolosluğun aracı firması Kosmos’ta ciddi sorunlar yaşanıyor. Eğer siz de bu adaya tatile gelecekseniz ve son dakika vizeyi verdiyseniz vize çıkmayabilir.

        Diğer Yazılar