Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİR gün bir arkadaşım “Nammos ödenen rakamlarla devlete yardım etse durumu toparlar” demişti. Doğru. Şu sıralar krizde olan Yunanistan’da, Nammos’ta hiçbir değişiklik yok. Eller havaya.Herkes masaların üzerinde. Vur patlasın, çal oynasın. Benim orada olduğum salı günü Kanada’dan, Belçika’dan, Bulgaristan’tan, her memleketten insan vardı. Siz de o şaşaalı partiyi yaşamak, beach’te en çok kendinizden söz ettirmek istiyorsanız ciddi bir para harcamanız gerekiyor.

        Bunu en çok yapan genellikle Türkler, Araplar, Bulgarlar ve Ruslar. Diğer ülkelerin trilyoner zenginleri “Şişeler dolusu şampanya açtırayım. Herkes benden söz etsin” derdinde değil. Daha mütevazı yaşıyorlar. Daha mütevazı yemek yiyorlar. Daha mütevazı eğlenip sessiz sedasız trilyonluk teknelerine gidiyorlar. Bu arada Nammos’ta 120 bin Euro’luk şampanya bile var.

        Mikonos tatilinde ne kadar harcarsın?

        BİRÇOK kişinin hatta herkesin sorduğu soru şu: “Bizim Türkler bu kadar parayı nasıl bulup Mikonos’ta tatil yapıyor?”

        Hemen şunu söyleyeyim; eğer Bodrum’da ya da Alaçatı’da Mikonos’ta yaptığınız tatili yaparsanız daha çok para harcarsınız. Yani Mikonos’ta en merkezi yerde kalıp ATV kiralayıp en lüks beach’lere gidip siz de milyonlar harcayan kişiyle aynı şekilde eğlenip daha ucuza aynı lüksten yararlanabiliyorsunuz. Lüks araba kiralama zorunluluğu hissetmiyor, localarda oturup güneşlenme gibi bir düşünceye kapılmıyorsunuz. Çünkü beach’lerde lüks localar yok. İsteyen lüks araba ya da cip kiralayabilir. Ama genellikle herkes ATV ya da motosiklet kiralıyor.

        Bakınız kabataslak olarak:

        - Eğer aylar öncesinden biletinizi alırsanız çok ucuza getirebilirsiniz. Mesela ben 2 ay önce Atlas Jet’ten biletimi aldım. Gidiş-dönüş 420 TL’ye mal oldu. Bora Jet uçuşları da var ve uzun bir süre önce alırsanız çok ucuz. Türk Hava Yolları da Mikonos’a sık uçuş yapıyor. Son güne kalırsanız tabii biletler 1500 TL’yi bile buluyor.

        - Yine kendimden örnek vereyim. 2 ay önceden otel rezervasyonumu yaptırdım. Hem de şehrin içinde, tam merkezi yerde, 2 kişilik odaya günlük 250 TL ödedim. Ama tabii şimdilerde bizim kaldığımız oda fiyatı çok yüksektir. Sonuç olarak iyi bir yerde ve kaliteli bir odada kaldık. Ve şehrin içinde. Her yere yakın.

        - Onun dışında şehrin içinde yemek yerseniz günlük 8 Euro’ya bile doyuyorsunuz. Ama “Şöyle meşhur Niko’s Taverna’ya oturayım. Kallavi bir yemek yiyeyim” diyorsanız kişi başı 40 Euro’ya çıkıyorsunuz. Mezeyi, yemeği, içkiyi biraz abartırsanız 50 Euro oluyor kişi başı.

        - Beach’lerde şezlong fiyatları 15-20 Euro arasında değişiyor. Süperpradise’da 15, Nammos’ta 20 Euro. Şu meşhur, paranın su gibi aktığı Nammos’tan kişi başı yemek dahil 40 Euro’ya rahatlıkla çıkabilirsiniz.

        - Eğer lüks bir araba kiralamak istemiyorsanız sıradan, hafif, ucuz bir tatil yapmak istiyorsanız; şehrin her yerinde ATV ya da motosiklet kiralayabiliyorsunuz. Ben günlüğü 15 Euro’dan ATV kiraladım. 2 kişi, 3 gün gönlümüzce şehri gezdik. Bodrum ya da Alaçatı’da da keşke böyle bir imkân olsa. Ama maalesef bizim tatil yörelerimizde öncelik kesinlikle lüks. O yüzden atv ya da motosiklet kiralasanız bırakın kulüpleri beach’lere bile almazlar sizi. Malum bizim ülkemizde lüks her şey demek.

        - Kulüplerde, barlarda standart fiyatlar var. Yani bir kokteyl ya da çay-kahve her yerde aynı fiyat. Mekânlar kafalarına göre fiyat belirlemiyorlar. Ne kadar ödeyeceğinizi biliyorsunuz. Tabii Türk parasının değeri yüksek olsa Euro yükselmese daha da ucuza tatil yapmak mümkün. Hem de çok lezzetli yemek yiyebiliyorsunuz.

        Diğer Yazılar