Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zamanında assolistlerimiz aldıkları ücretlerde o kadar uçtular ki kalan üç-beş gazino da kepenk kapattı, hatırlarsanız. Müzik dünyasının önemli bir dalı olan Türk sanat müziği de yok olma noktasına geldi, farkındaysanız. Yeni nesil o güzel nağmelerimizi, eserlerimizi tanımıyor bile. “Varsa yoksa Türk pop müziği” dediler, ama böyle giderse o da bitecek gibi. Çünkü sanatçılar öyle ücretler istiyorlar ki, bunun üstesinden gelmek birçok yatırımcı için zorlaşıyor.

        Bundan 8 sene önce kapanmak üzere olan Günay Restaurant’ı alıp yıllardır ayakta tutmaya çalışan Bayram ve Vahit Yıldız kardeşler, sanatçıların aldıkları dudak uçuklatan ücretlere rağmen ayakta kalmaya çalışıyor. Bu sene de büyük bir riske girerek Türkbükü’nde Sahne’yi açtılar. Hem son zamanlarda ülkede yaşanan ciddi sorunlar hem de Bodrum’un yaşadığı kriz nedeniyle sıkıntılı günler geçiren bu işletmeye, gördüğüm kadarıyla sanatçılar da pek yardımcı olmuyor. Yüksek ücretler ve isteklerde bulunan sanatçılar yüzünden haliyle müşterinin ödediği ücret çok yükseliyor. Böylelikle de müşteri artık o mekânlara eskisi gibi gitmemeye başlıyor. Yani sanatçı kendi işini baltalıyor, haberi yok. Bakınız size şimdi rakamlarla örnek vereceğim.

        ASSOLİSTLER BU YÜZDEN YOK OLDU EY POPÇULAR

        Kenan Doğulu, Türkbükü Sahne’de çıkmak için 180 bin TL istiyor.

        Serdar Ortaç geçen hafta çıktı, 80 bin TL aldı. Bir de geceliği 1200 Euro olan Divan Palmira’da kaldı. 3 gece kaldıklarını düşünürsek hesabı siz yapın. Onun dışında 5 kişi için business bilet, 2 Mercedes ve 1 Jeep istedi.

        Sanatçıların birçoğu tam da bu isteklerde bulunuyor. Sadece kendilerine aldıkları ücretlerle bitmiyor olay. Orkestranın ücreti. Uçak bileti, konaklaması, yemesi, içmesi derken haydi buyurun çıkın işin içinden.

        Demet Akalın da 80 bin TL istedi. Orkestrasının gelmesi, gitmesi... Şimdi ben de bu ünlü isimlere soruyorum: Kardeşim adamlar harika bir sahne kurmuş. Zaten konser alanı gitgide yok oluyor. Yakında konser verecek yer bulamayacaksınız. Hatta bunları yapacak yatırımcı bile bulamayacaksınız. Nedir bu kadar uçma halleriniz? Az biraz bütçeleri indirseniz.

        Sonuç olarak İstanbul’da bir şekilde bu mevzular halloluyor ama Bodrum olunca ek masraflar katlanıyor da katlanıyor. Oysa ki sanatçılarımızın zor günlerden geçen yatırımcıya da destek olup ayakta kalmaya çalışması gerekirken bizim sanatçılarımız günden güne rakamı yükseltiyor. Hatta öyle ki “O şu kadar alıyormuş ben de o kadar istiyorum” diyor. Klasik, 90’lardaki assolist kafası! Assolistler bu yüzden yok oldu haberiniz var mı ey popçular?

        TÜRKBÜKÜ SAHNE'NİN EKSİKLERİ

        Tabii, sanatçıların istediği rakamların üstesinden gelip de Türkbükü Sahne ayakta kalabilirse, lütfen şu eksikleri acilen düzeltiniz:

        1- Mekân çok büyük. O yüzden acilen o bembeyaz görüntüyü yok ediniz. Ve o sandalyelerden vazgeçiniz. Zira çay bahçesi görüntüsü, o ışık ve ses sistemi harika olan sahneyi yok edecek.

        2- Masaya getirilen, oyulmuş içi meyve dolu kavunlardan da acilen vazgeçiniz. Orası Bodrum, Türkbükü. Öyle masaya kocaman kavun getirilen bir gece kulübü hiç olmaz. Aman, küçük detaylar çok önemli.

        3- Masaya gelen çerezler haliyle bir zaman sonra ıslanıyor. Ona acilen bir çözüm bulunuz.

        4- O kadar büyük bir alanın tuvaleti o kadar küçük olmamalı. Acilen bu konuya bir el atınız.

        BEACH'LERDE EN ÇOK ÇALAN İLK 5:

        1- Gülşen - Bangır Bangır

        2- Demet Akalın - Gölge

        3- Hande Yener - Sebastian

        4- Edis - Benim Ol

        5- Kenan Doğulu - Aşk ile Yap

        TÜRKBÜKÜ'NDE NELER OLUYOR?

        - Eskiden ikoncanların, sosyetenin uğrak yeri olan, herkesin gitmek için can attığı Türkbükü’nün bu sene esamisi okunmuyor. Çünkü Türkbükü’nde, 12.00’den itibaren müzik sesi o kadar çok yükseliyor ki, herkes oradan kaçıyor.

        - Her şey gereksiz yere çok pahalı.

        - Türkbükü’nde şu an sadece köyün başındaki dondurmacı kalabalık. En çok onlar iş yapıyor. Ama sahipleri az biraz gülümsemeyi öğrenseler, daha güzel olacak.

        - Türkbükü’nde Sess her zaman kalabalık. Ama yaş ortalaması çok küçük.

        - Ali Sayar 5 Oda’da DJ setine geçtiği zaman artık Türkbükü’ne uğramayan isimler akın ediyor.

        - Türkbükü denildi mi ilk akla gelen Shipahoy’un acilen kendine gelmesi şart. Kaybettiği, üzdüğü müşteriyi acilen geri kazanmalı.

        Diğer Yazılar