Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ALBÜMLERİN satış rekorları kırdığı, konser üstüne konserin yapıldığı günleri özlemiyorum dersem yalan olur. Ancak “Müzik sussun, kimse şarkı söylemesin” dendiği bir dönemde buna da şükür. Yeteneği olan, güzel şarkı söyleyen ya da söylediğini düşünen her kim olursa olsun onların hepsine selam olsun. İyi ki varlar. İyi ki üretmeye devam ediyorlar. Para ve yapımcı bulmakta zorlansalar da mücadele verip albüm çıkarıyorlar. Özellikle son zamanlarda ben yeni isimlere daha çok kulak veriyorum. Çünkü müzik dünyasında yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemi de çok seveceğiz. Haydi o zaman bakalım müzikte neler olup bitiyor?

        BETÜL İYİ OLMUŞ

        Sonunda Betül, sonunda! Bravo sana! Oh be, hele şükür! İşte budur! Yıllardır yaşından büyük şarkılar, klipler, tavırlar, haller... Üzerinde bir ağırlık. Bak şimdi ne güzel olmuş. Bu yaz her yerde Betül Demir’in ‘Sana N’olmuş’ şarkısı çalıyordu. Demek ki insan kendi enerjisiyle bir şey yapınca güzel bir yere geliyormuş. Tam da olması gerektiği gibi. Betül’ün sesi güzel, yorumu harika. Bu tarz şarkılar peşinde koşması gerekirken, bu tarz klipler çekmesi gerekirken yıllardır farklı bir şeyin peşinden zamansızca koşuyordu. Gereksizmiş işte. Bakınız Betül bu sene her yerde. Bravo ve hoşgeldin Betül!

        MERVE’NİN YORUMU

        Geçen sene çok yazdım, hem de çok. Merve Özbey’in sesi tamamdır. Hatta “Hadi artık bu kıza bir albüm yapın” dedim. Bakınız kendine güvenenleri utandırmadı. Merve Özbey, ‘Yaş Hikâyesi’ ile dikkat çekti. Merve’nin o farklı sesi, içli yorumu, yine birçok şarkının arasından çıkıp geldi ve herkesi coşturdu. Şarkı herkesin dilinde. Merve’de bu ses olduğu sürece biz onu daha çok uzun yıllar dinleyeceğiz.

        BURAY YILLAR ÖNCESİNE GÖTÜRDÜ

        Zarfın içinden kum dolu bir şişe ile çıktı Buray’ın CD’si. Önce dinleyeceklerim arasına koydum. Günler geçti, unuttum. Bir akşam ‘Çilek Kokusu’ dizisinde duydum. 90’lara gittim. İçim bir anda kıpır kıpır oldu. 90’larda alıştığım bir tını. Anında Shazam’a girip kim olduğuna baktım, Buray’ın ismi çıktı karşıma. ‘1 Şişe Aşk’ın müptelası oldum. ‘İstersen’, ‘Sonsuz Kılalım’, ‘Sen Sevda mısın?’ favorilerim. Buray’ın sesini sevdim, içli yorumuna bayıldım. Sözler, Gözde Ançel’e aitmiş. Tebrikler. Daha yolun başındasınız. Daha güzel şarkılara devam!

        KISA KISA...

        - ECE Seçkin, ikinci şarkısı ‘Aman Aman’la da tutturdu. Devam Ece, devam! Durmak yok. “Tamam ben oldum” dersen kaybedersin, aman aman!

        - YILDIZ Tilbe’nin ‘Cıs Yanarsın’ı henüz anlaşılmadı ama bu şarkı demlenince dillerden düşmeyecek. Klasik Yıldız şarkılarından olacak. Hiç tahmin etmediğim insanlardan şarkıyı duymaya başladım bile.

        - MABEL Matiz çok sürprizli bir isim. Şimdi de ‘Sarışın’la her yerde. Mabel’in sesine bayılıyorum ve onu dinlemeye doyamıyorum.

        - MUSTAFA Ceceli’nin Harbiye konserini kaçırdığım için çok üzülüyorum. Çok iyiymiş ve ‘İlle de Aşk’ şarkısı da dillerde. Bu arada Mustafa, ‘Kapışma’daki halleriyle acayip sempatik bir adam olduğunu da kanıtlamış oldu. O yarışma için ayrıca bir şeyler yazacağım.

        - FERHAT Göçer’in ‘Yıllarım Geçti’ şarkısı efsane ama bana o şarkıyı Cenk Eren sevdirdi onu da söylemeden geçemeyeceğim. Bu yaz bu şarkıyla açılış yaptı ve her seferinde de Ferhat Göçer’in adını andı. Konuşmadıkları halde Ferhat’ı alkışlaması ve anması bana göre takdir edilmesi gereken bir durumdur. İnsanların birbirlerinin adını anmaya ve alkışlamaya korktuğu şu günlerde hem de...

        - KENAN Doğulu’nun ‘Aşk İle Yap’ı beklenmedik bir şekilde zirveye oturdu her yerde. Reklam olmasaydı şarkı iyice popüler olurdu.

        - SİMGE çok uğraştı ama sonunda ‘Miş Miş’le tutturdu. Ama bundan sonraki şarkı çok önemli. Aman Simge dikkat!

        - EDİZ’İN kliplerde görünen yıldızı normalde sokakta yok, parlamıyor ama çocuğun şarkıları acayip parlıyor. Bundan sonraki şarkılarını merakla bekliyorum.

        - ZİYNET Sali’nin röportajlarını okumaktan şarkılarını dinlemeye fırsatım olmadı. Bazen bu kadar çok röportaj ters teper. Aman dikkat; Sıla’dan başka bir şey konuşulmuyor.

        Diğer Yazılar