Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KADINLAR işin içinde olunca ne işim varsa bırakıyorum ve koşuyorum. Hemcinslerime destek olmak için elimden ne geliyorsa yapmak istiyorum. Ki zaten yapmamız gereken de bu. Kadınların bu kadar sıkıntı çektiği günümüzde kadınlara tam destek olmak gerek. Bu kadınları izleyince “Keşke Meclis’in yarısından çoğu kadın olsa, hatta memleketi kadınlar yönetse, özellikle belediye başkanları kadın olsa” gibi cümleleri daha çok kurdum. Zaten son yıllarda çok kuruyorum bu cümleleri.

        Hani “Kadın kadının düşmanıdır” derler ya. Doğru ama artık bu düşmanlık son bulmalı. Artık erkeklerin yanında hemcinslerimizi kötülemek yok! Ben asla yapmıyorum, onların eksiklerini, açıklarını asla konuşmuyor, eleştirmiyorum. Yaptığım an ağzıma patlatıyorum bir tane. Siz de hiçbir erkeğe hemcinsleriniz hakkında açık vermeyin. Eleştirecekseniz bile kendiniz gidip yüzüne söyleyin. Hanımlar birlik olun, dirsek temasını bırakmayın. Kendinizi, hemcinsinizi koruyun kollayın.

        Bakın şimdi birbirini koruyan, kollayan seven harika kadınlarla tanıştıracağım sizi. İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Kadın Komisyonu üyelerinin oluşturduğu İZSİAD Tiyatro Kulübü, sanat ve sosyal sorumluluğu birleştiren proje kapsamında ilk oyunlarını sahneye koymaya hazırlanıyor. Bana da öncesinde “Gelip kıyafetli provamızı izler misiniz?” dediler, uçtum. İşimi gücümü iptal ettim. Bir günlüğüne gittim bu muhteşem kadınlarla buluşmaya.

        BU OYUNDA ERKEK YOK

        EGE Palas Otel’de buluştuk hanımlarla. Bu ekipte erkeği de, çocuğu da kadınlar oynuyor. Tek erkek, yönetmen Fatih Alkın ve İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt. Onları da alkışlıyorum. Bu kadınları destekleyip inandıkları için. Çok nazik, kibar ve saygılı davrandıkları için. Turgut Özakman’ın ‘Ah Şu Gençler’ adlı eserinden uyarlanan ‘Laftan İbaret’ oyunundan bölümler izledik ama tadı damağımızda kaldı. 3 Ekim’de İzmir İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde başlıyorlar. Sonra yurtdışı ve Türkiye genelinde turneye çıkacaklar. Ağlanacak halimize güldürüyorlar. Komedi diliyle yapılan tuhaflıkları anlatıyorlar bize.

        KADINLAR BOŞ DURMAYIN

        EKİPTE 80 kadın var. Bu kadınların hepsi normal hayatlarında boş durmayan hanımlar. Ve özellikle boş oturan hanımlara “Hanımlar hareket edin” diyorlar. Kadınların güçlü olması, kendi ayaklarının üzerinde durması, kendilerine değer vermeleri çok önemli. Buna özellikle her kadının gönüllü olması ve yürekten hareket etmesi şart.

        İŞ KADINI DA VAR EV KADINI DA

        EKİPTE iş kadını da var, ev kadını da. Üyelerin eşleri ve kızları. Amatör ruhla öyle güzel ve keyifli oynuyorlar ki anlatamam. Gerçekten bu kadar keyifli olacağını ve bu kadar güzel bir oyun izleyeceğimi tahmin etmiyordum. 6 aydır prova yapan ekip heyecanlıydı. Zaten bu heyecan daha da güzelleştirmiş oyunu.

        VE KADINLAR...

        -Lütfen erkek çocuklarınızı kadınlara saygılı olmayı öğreterek büyütün.

        -Kadınlara taş atmayı, sopayla vurmayı değil çiçek atmayı öğretin.

        -Kadın kadının düşmanı değil dostu olsun.

        -Kadınları yaptığınız yorumlarla eleştirmeyin onları yönlendirin.

        -Erkek dünyasında savaşlar hâkim ama kadın dünyasında daha çok huzur, eğlence ve kahkaha olur.

        -“Beni seviyor o yüzden dövüyor, kıskanıyor” diye düşünmeyin. Size sözlü şiddet uygulayan birinin bile yanından anında kaçın.

        Diğer Yazılar