Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SOSYAL medya Instagram, Twitter, Facebook derken bir de Snapchat çılgınlığı yaşanıyor şimdi. Herkes bu son yılların en popüler sosyal medya ağında. Üstelik eleştiri yok, didiklenme yok. Yani Instagram’da koyduğunuz fotoğrafın altına “Ay sen kilo mu aldın”, “Ay çok kilo vermişsin”, “Ayak numaran çok büyük”, “Ayakların çok kötü”, “Ellerin çok çirkin”, “Amma çok geziyorsun”, “Amma çok yiyorsun”, “Sen anne misin?” tadında yorumlar yapılıyor biliyorsunuz. İşte Snapchat’te bunların hiçbiri yok. Üstelik sizi takip eden kişi sayısı bile yok. Sadece koyduğunuz görüntüleri kaç kişi izledi ve kim kopya aldı onları görüyorsunuz. O yüzden de memlekette ünlü namına kimi ararsanız Snapchat’te gönlünce eğleniyor. Anlayacağınız insanlar artık özgürlük alanı arıyor. Malum Bergüzar Korel ve Beren Saat gibi ünlüler gereksiz yorumlar nedeniyle Instagram’dan ayrılmışlardı.

        Şiddetin reklamı mı olur?

        ŞİDDETİN reklamı olabilir mi? Saruhan Hünel’in şiddet uyguladığı iddia edilen Edda Sönmez meğer tüm bunları reklam için yapmış. Anlamak mümkün değil. Bir kadın şiddetin reklamını yapabilir mi? Bir erkek bu kadar şiddet gösterdikten sonra bu kadar inkâr edebilir mi? Allah kadınların yardımcısı olsun. Ülkede böyle kanunlar olduğu sürece şiddet durmayacak.

        Mücevheri hangi kadın sevmez?

        MODA demişken mücevherin de bir modası var biliyorsunuz. Hatta ben “Mücevherlerim eskidi” lafını çok duyarım kadınlardan. Bu bambaşka bir kültür. Önceki gün de Soho House Chancery’de dünyaca ünlü İtalyan mücevher tasarımcısı Marco Bicego ile tanıştım. İstanbul’da ilk butik mağazasının açılışını kutlamak için geldi ve özel bir davet verdi. Bazı tasarımları sergilendi ve hepsi muhteşemdi. Ben uzaktan bir takipçi olarak kaldığım için mücevherlere, Marco’nun o heyecanlı anlatımına dahil olamadım. Kullanan biri olsaydım didikler ve bir sürü soru sorardım eminim. Ama şunu çok net söyleyebilirim ki tasarımlar tüy kadar hafif. İnanılmaz bir işçilik var. Yani Marco tutkunlarına müjdeler olsun, yeni dükkân Kapalıçarşı’da.

        Modacılar BİRLEŞTİ

        TÜM tasarımcılar bir çatı altında toplandı. Nişantaşı Gizia Gate, 30 moda tasarımcısını bir araya getirerek Türkiye’de bir ilk olan multibrand konsept mağazasını açtı. Ferhan İstanbul’un moderatörlüğünü yaptığı ilk buluşmada Zeynep Tosun, Gamze Saraçoğlu, Mehtap Elaidi ve Gül Ağış vardı. Tasarımcılar üç saat boyunca moda konuşup sorulan soruları yanıtladılar. Atmosferi görmek için HT Dokun ile izleyin derim.

        ‘NİŞANTAŞI DAHA KOKOŞ’

        Tasarımcı Zeynep Tosun’un sohbet esnasında “Nişantaşı’nda daha çok elbise gidiyor. Etiler’de pantolon- bluz” demesi üzerine Ferhan İstanbullu “Nişantaşı’nın kokoş olduğunu tescilliyorsun yani” deyince Tosun, “Sanırım ortaya bu durum çıkıyor. Nişantaşı daha farklı” diye cevap verdi. Yerli ve yabancı birçok kişinin gece kıyafeti, hatta düğün ve nişan kıyafeti alacağı zaman Nişantaşı’na gittiği malum. Nişantaşı’nın kokoş olduğu da hep konuşulan bir konu. Hem bence Nişantaşı’na kokoşluk yakışıyor. Hiç mahsuru yok.

        Son günlerde en çok duyduğum

        ■ BİRÇOK kişi “Arzum Onan’ın heykellerinden nerede bulabilirim?” diye soruyor. Ben de “Yakında güzel bir sergi açacak. Satış da olacak bildiğim kadarıyla. En son öyle konuşmuştuk” diyorum.

        ■ BAZILARI “Zerrin Tekindor resim yapıyormuş. Acaba ilerde değerlenir mi? Zerrin Tekindor resimlerine yatırım yapayım diyorum. Alacağım bir tane. Nereden bulurum acaba” diyorlar. Evet Zerrin Tekindor tablolarından biri Cenk Eren’in evinde. Orada görmüş ve bayılmıştım. Gayet güzel. Almak gerek.

        ■ HEYKEL, resim demişken. Benim tanıdığım birçok kişi yatırımını sanata yapıyor. Hatta bir keresinde bir yatırımcı “Parayı dolara, Euro’ya çevireceğinize tablo alın. Asın duvarınızda dursun durduğu yerde değerlenir” demişti. O gün bugün oldu ben daha bir sanat eseri alamadım o ayrı.

        Diğer Yazılar