Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CANDAN Erçetin’in ‘Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun’ adlı Türk sanat müziği albümünün de içinde olduğu tam bir nostaljik kutu geldi önüme. Bizim için anlamlı ama yeni neslin “Bu ıvır zıvırlar ne?” diyeceği türden. Beni geçmişe götürdüğü ve çok etkilediği için teşekkürler Candan Erçetin’e ama albümü için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

        Türk sanat müziği eserleri sesine çok gitmemiş. Yani bağırmak durumu işin içine girince benim için o güzel şarkılar ciddi anlamsızlaşıyor. Sertab Erener’de de aynı şey olmuştu. Ona da Türk sanat müziği eserleri yakışmamıştı. Ama Tarkan’dan deli gibi Türk sanat müziği albümü bekliyoruz. Çünkü bağırmıyor, ses tonuna acayip güzel yakışıyor.

        Candan Erçetin’in bir müzik öğretmeni olarak karşı koltuğa oturup kendisini öyle değerlendirmesi gerek. Onun dışında hazırladığı kutu efsane.

        Neden albüm yapmıyorlar?

        TÜRK pop müziği sanatçıları birer birer Türk sanat müziği albümü çıkarırken, işin ustaları neden albüm yapmıyor hep merak etmişimdir. Emel Sayın, Muazzez Abacı, Bülent Ersoy şöyle tam da adabına yakışır türden güzel birer Türk sanat müziği albümü yapsalar da yok olmaya yüz tutmuş sanat müziğimizi yeniden hatırlasak. Tabii bir de yeni nesle hatırlatsak ve sevdirsek. Onların gerçekten Türk sanat müziğinden hiç haberleri yok.

        Yemeden geçme

        BEN öyle yemek konusunda çok ahkâm kesemem. Kesinlikle bir gurme değilim. Yemeğin içinde ne baharat var birçok kişi gibi hemen anlayamam. Bana lezzetli gelen her şeyi severim. Zaten yemek yemeği çok seven biri olarak ekstra güzel geliyor her şey. Çok gezdiğim için de sürekli insanlardan “Nerede yemek yiyelim?” tadında sorular geliyor. Ben de genellikle yazmaktan çekiniyorum ama çok soru gelince ‘Yemeden Geçme’ bölümünde ara ara paylaşayım istedim. Yoğun istek olunca bu köşe de kendiliğinden doğdu. Bugün ‘Yemeden Geçme’de iki lezzet durağı var.

        Mantıyı deneyin derim

        MANTIYI kim sevmez değil mi? Siz de benim gibi mantı olunca “Bir kaşık alayım” deyip sonra da hepsini kaşıklayanlardansanız, Etiler Galliard’a gidin. Hem mantıyı hem de diğer lezzetleri keşfedin. Patlıcan koltukta köfte de favorilerim arasına yerleşti.

        Etiler diye gözünüz korkmasın, fiyatlar gayet makul. Ama bence bu mekânın Nişantaşı’na da konuşlanması gerekiyor. Mekânın sahibi Ahmet Uras’a ve işletmecisi Ersin Süzer’e de bunu söyledim. Hem de acilen.

        Şefle mutlaka tanışın

        HAMBURGERİ hepimiz severiz. Hatta ölür biteriz. Nişantaşı Atiye’de Nopa’nın şefi Deniz Ahmet Köse’nin hamburgerini yemeden geçmeyin. Aslında yaptığı dondurmaları ve makarnaları da. Ve hatta vizyon yemeklerini de. Sonrasında kendisini çağırın hatta yemek yerken çağırıp sohbet edin. Yemekleri güzel, sohbeti daha da keyifli. Yemek yiyorsunuz ve çıkarken “En yakın zamanda tekrar gelmeliyim” diyorsunuz. Mekânın barı da çok keyifli. Cumartesi akşam partileri de pek meşhur. Aklınızda olsun.

        HT Dokun ile geceyi izle

        BU sefer gerçekten arkadaşlarımın daveti üzerine Cenk Eren’i dinlemeye gittim. Biliyorum şimdi birçok kişi “E sürekli gidiyorsun zaten” diyebilir. Evet ben de zaman zaman “Sıkılmam gerekmiyor mu artık bu adamdan?” diyorum ama her seferinde “Sahnesi çok iyi” diyerek çıkıyorum.

        Yılların 2 sahne cambazı bir araya gelince gece daha da keyifli oldu. Cenk Eren, kendisini izleyenler arasında yer alan Bülent Serttaş’ı sahneye davet etti. Birlikte keyifli dakikalar yaşattılar. HT Dokun ile izleyebilirsiniz ikilinin sahnesini. Bu arada tabii eğlencenin detaylarını da HT Dokun ile izleyin derim.

        Diğer Yazılar