Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TİYATROCU Asuman Dabak “Basiretim bağlandı, Cenk Eren’in teklifini kabul ettim” dedi ve Türkiye’de çok alışık olunmayan bir sahne çalışması yapmaya başladı. My Cabaret’te ‘Fasl-ı Asuman’ adlı gösterisiyle çarşamba günleri sahneye çıkacak olan Asuman Dabak’a, Afet de şarkılarıyla eşlik ediyor. Önceki gece ilk gösterisini sahneleyen Dabak “Komedyen olmanın en güzel yanı kimseyle öpüşmenizi istemiyorlar. Yazık yeni yetmeler sürekli öpüşüyor, sonra da ‘sette aşk’ haberleri çıkıyor. Nasıl olmasın? Burada aşk değil, çocuk doğar. Böyle bir öpüşme yok. Öpüşmeleri bitmiyor” diyerek başladığı şovunda evlilik ve kadın-erkek ilişkilerini de masaya yatırdı.

        Asuman Dabak inanılmaz doğal ve keyifli oynuyor. Ancak Türk izleyicisi böyle bir gösteriden tam tatmin olmayacağı için biraz daha günümüze uyarlanması gerek. Biraz daha müzik, şarkı, eğlence katılmazsa zaten tiyatroyu sevmeyen Türk izleyicisi gösteriyi tamamen yanlış anlayabilir. Bu arada Afet’in gösteride yer alması müthiş bir fikir. Harika sesi ve yorumu ile gösteriye inanılmaz bir renk katıyor. Bu arada sizler de HTDokun ile Asuman Dabak’ın gösterisinden görüntüleri izleyebilirsiniz.

        Yemeden geçme

        DENİZDEN KARAYA

        DAHA sektöre gireli 3 hafta olmasına rağmen kısa sürede müdavimlerini oluşturmuş Karaköy Finn. Geçen akşam gazetemiz yazarlarından Oben Budak’ın davetlisi olarak gittim. Ben sadece kokteyl bar zannediyordum ama çok yanılmışım. Çünkü harika bir mutfağı var. Yemekleri başarılı. Mekânın sahibi kaptan olunca mönü de çoğunluk olarak deniz ürünlerinden oluşuyor ama hepsi çok başarılı. Yani kısacası oradan böyle güzel yemekler beklemiyordum onu söylemek istiyorum. Bu arada sahibi olan kaptan genç bir yatırımcı. Dede ve baba mesleği kaptanlığı seçen Berk “Yeter” diyerek karaya ayak basar basmaz da bu mekânı açmış. Kokteyller sizi yanıltmayacak. Ama yemekleri özellikle de dağ mantarlı risottoyu tadın derim.

        Son 10 günde BUNLAR OLDU

        ■ NİŞANTAŞI’NIN Sess’i geçen akşam beşinci senesini kutladı. Gece hayatının nabzını çok iyi bilen Nedim Binler ve ekibinin başarısıdır bu uzun solukluluk. Yeni nesil hiç bilmez ama Şaziye günleri ve Nedim’in yaptığı birçok gece kulübü hâlâ konuşulanlar arasında gelir. Kenan Doğulu da eski dostunu yalnız bırakmamış ve beşinci yaş günü kutlamasında DJ setin başına geçip güzel şarkılar söylemiş. Harika hareket.

        ■ DİLE kolay gece hayatında 40 seneyi tamamlamak hele ki Türkiye’de çok zordur. Her mekânın da harcı değildir. Şamdan bu sene 40’ıncı yılını kutlayan mekânlar arasında. Geçen akşam da bunun için özel bir davet verdiler. Ben yetişemedim ama güzel bir gece olduğunu konuşuyor herkes. Ve gidenler “Dile kolay bu kadar yaşım geçti burada, anıları tazelemeye geldik” demiş. Evet tabii ne aşklar, ne kaçamaklar yaşandı. O yüzden de insanların anı tazelemesi çok normal.

        ■ YEME-içme sektörünün en uzun soluklu mekânlarından olma yolunda ilerleyen Leb-i Derya’da geçtiğimiz akşam Kars’tan Gelibolu’ya, Afyon’dan Elazığ’a kadar uzanan lezzet turu vardı. İnanılmaz lezzetleri keşfettik. Özellikle Afyon sucuk-hellim mantı ve beyaz Zile pekmezli kuzu fileto çok güzeldi. Bu ikiliyi mönüye almalılar. Bu arada gecenin benim için en güzel yanı Güngör Uras ve eşiyle uzun uzun sohbet etmemdi. Bunca yıldır bu işi yapan kişilerin sizi fark edip bir de cümleler kurmaları ayrı kıymetlidir.

        ■ TOPAĞACI son yıllarda en popüler yerlerden biri. Ve Topağacı’na ilk demir atanların başında da Union geliyor. Hatırlarsanız açıldı ve inanılmaz sükse yaptı. Adından çok söz ettirdi. Ama popülerlik ömrü kısa süren yerlerden oldu. Şimdi oraya yeni bir yer açılıyor. X-Beach, Desibel gibi mekânların yaratıcıları şimdi de oraya el atmış. Hayırlısı olsun merakla bekliyorum.

        Diğer Yazılar