Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FASHION Week en son ekim ayında Ankara’nın bağrına düşen bomba sebebiyle iptal edilmişti. Ve yine bu kara gün moda haftasını vurdu. Birçok kişi böyle olaylarda her şey iptal edilsin istiyor. Tamam edilsin. Ama ya orada çalışan birçok insan, evine ekmek parası götürmek isteyen kişiler ne olacak? Tam da Cumhurbaşkanı, Tıp Bayramı’nda “İptal edelim dediler, itiraz ettim. Çünkü istedikleri bu. Tamam Ferhat Göçer dinlemeyelim ama günümüzü yapalım” dedi. Yani ben de “Müzik susabilir ama işler durmasın” demek istediğini anladım. Tamam böyle olaylarda hep müzik yara alır, eğlence dünyası sessizliğe gömülür, orada çalışan evlerine ekmek parası götürmek zorunda olanları kimse düşünmez. Tabii ki acının en büyük olduğu gün hoplamak, zıplamak, göbek atmak, şarkı söylemek olmaz zaten kimsenin yüreği de buna dayanmaz. İşte bu sebeple Moda Haftası da bu sefer iptal etmedi, yola devam dedi. Sadece müzik sustu, partiler yapılmıyor. Defileler devam ediyor.

        Pazartesi metroda

        TAM da Ankara’nın göbeğinde bomba patladığı günün sabahında. Gün boyu işim var. Hava felaket, arabayı alsam hiçbir şeye yetişemem. Gün benim için çok erken başlayıp geç saatlere kadar sürecek ve işlerim trafiğin en yoğun olduğu yerlerde. Beni ancak metro kurtarır. Bayılıyorum metroya, her yere yetişiyorsun. Fakat kara bir günün sabahı olunca birçok kişi “Ne işin var metroda, sakın binme. Arabayla çık ya da çıkma” diyor. İyi de nereye kadar? Ne zamana kadar? Böyle yaşanmaz. Böyle düşünerek hareket edilmez. Zaten hayatta da bu düşünce ile yol almadım. Evet gün boyu metrodaydım. Sayısız kere bindim. Her işimi zamanında hallettim ama metroyu ilk kez bu kadar boş ve içindeki insanları bu kadar tedirgin gördüm. İnsanlar mutsuzdu ve korkuyordu. Tedirgindi. Herkesin gözleri yerdeydi. Bu ruh haliyle nasıl yaşanır, nasıl yol alınır belli değil.

        Olan biten

        ■ Sadece Deniz Marşan defilesini iptal etti. Çünkü bu defile Deniz’in ilk defilesiydi ve onun için çok önemliydi. Deniz “Konsept gereği hiç uygun değil Esin, içim rahat değil yapamam” dedi. Çünkü Deniz’in defilesi cıvıl cıvıl, hareketli, mutlu, güzel bir yazı anlatıyordu anladığım kadarıyla. Ve bunun için duyarlı davranıp “Bu kadar acı varken yapamayacağım, uygun kaçmaz” dedi. Bu defile için çok insan çalıştı.

        ■ Futbolcu eşleri ve sosyetenin tanınmış isimleri defilelerde boy göstermek için adeta birbiriyle yarışıyor. Özellikle en ilgi çeken ve en çok defilesine gidilmek istenen, yıllar sonra ilk kez İstanbul’da defile yapan Bora Aksu oldu. Defile dün gerçekleşti.

        ■ Futbolcu eşleri yine moda haftasında boy göstermek için sıraya girdiler. Hepsi organizasyonunu her gün arayıp gidecekleri defileler hakkında bilgi vermişler. Özellikle Nani’nin eşi Danielle ve Raul Meireles’in eşi Ivonne birçok defileye katılacakmış. Yengeler moda haftasında yine kendinden söz ettirecek anlayacağınız.

        ■ Dün akşam Dice Kayek, dünyanın en önemli moda filmi yönetmeni Marie Schuller’in filminin dünya prömiyerini yaptı İstanbul’da.

        ■ Yayın hayatına başlayan Glamour Türkiye’nin lansman partisi dün gerçekleşecekti. Partiler iptal edildiği için partiye gelen tasarımcı ve model Chiara Ferragni de katılamamış oldu. Ama ülkemize geldi Chiara. Sırf onu görmek için partiye gidecek bir sürü insan biliyorum. Çünkü Chiara’nın inanılmaz takipçisi ve taklit edeni var.

        ■ Bugün Raşit Bağzıbağlı defilesi yapılacak. Demet Şener yıllar sonra podyuma çıkacak. Deniz Berdan, Selma State, Çiğdem Akın ve Şafak Tokur bugün defile yapacak isimler arasında.

        Diğer Yazılar