Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İŞTE Tolgahan da tam böyle yapmış. Ev almamış komşu almış. Miami’den ev alan Tolgahan Sayışman’ın komşuları birbirinden renkli. Kim Kardashian ve Paris Hilton. Ne yalan söyleyeyim kıskandım. O komşulara can kurban. Birbirinden renkli iki komşu. Komşu sevimsiz, huysuz, kaprisli olacağına eğlenceli olsun daha kıymetli. Helal Tolgahan. Sen de kasma, eğlen az biraz. Oh ne güzel işte bir yanında Kim bir yanında Paris. Daha ne olsun.

        MIAMI’DE EVLER İSTANBUL’DAN UCUZ

        Bildim bileli birçok kişinin Miami aşkı vardır. Ama öyle bir aşk değil. Her sene gitmeden duramazlar. Ben de bu sene şubat ayında gittim ve yazdım tüm detayları. Çok haklılar. Miami sevilmeyecek bir yer değil. Bir kere rahat, özgür. Kimse kimsenin umurunda değil. Herkes birbirine saygılı. Her ırktan, her dinden insan var. Hiç kimse birbirinin kıyafetine karışmıyor. Ve her köşesi Türk kaynıyor. Özellikle kadınlar doğum zamanı kendilerini Miami’ye kapatıyorlar. Evler pahalı değil, işin ilginci İstanbul’dan ucuz. Hani “İstanbul’un taşı toprağı altın” demişler ya, Allah sizi inandırsın şimdi bu sözü “İstanbul’un taşı toprağı külçe altın” şeklinde güncellemek gerek. Yani İstanbul’da öyle lüks bir yerde ev almak im-kân-sız. Kapılar milyon dolardan açılıyor. E tabii Miami’de Boğaz yok ama hava atmak istiyorsan inanılmaz ucuza evler var. Hatta geçen gün bir arkadaşım “Boğaz, Yeniköy, Bebek, Cihangir, Etiler, Nişantaşı’nı geçiyorum. Yenibosna’da, Bağcılar’da, Bakırköy’de ev fiyatlarından haberin var mı? Alman im-kân-sız” diye dert yanıyordu.

        BODRUM’DA KİRALAR MIAMI’DEN PAHALI

        Hadi ev satın alma. Kirala. Mesela Bodrum’da ev kiraları daha pahalı. Hele şu anda. Geçen gün bir arkadaşım Türkbükü’nden sormuş, sezonluk 80 bin dolar istemişler. Başka bir arkadaşım Miami South Beach’in en lüks rezidansında üç daire kiraladı. Biri penthouse olmak üzere bu üç daireye üç aylık 40 bin dolar ödedi. Ben başka bir şey söylemiyorum. Güle güle otur Tolgahan. Tadını çıkar. Bir de havanı at. Oh mis.

        Tam ihtiyacımız olan kitap

        GEÇEN gün bir arkadaşım ‘Aynada Seni Gördüm’ kitabını hediye etti. Bana bir şey mi anlatmaya çalışıyor acaba derken kitabın tam da günümüz ilişkileri üzerine kurgulandığını fark ettim. Üstelik kitaptaki “İlişkileri iyileştirebilirsin” cümlesi ilk dikkatimi çekendi. Ben tam “Yok istemem başkasının ilişkisinden bana ne. Ben aman iyileştirmeyeyim” derken arkadaşım “Hayır aslında bu kendi ilişkinin tamirinden bahsediyor” dedi. Diyeceğim odur ki hanımlar beyler, ben de sık sık kulak misafiri oluyorum. Başkası ilişkinize yardımcı olamaz. Siz kendiniz olursunuz. Aylin Algun yazmış. Biz göz atın derim.

        Siz uyurken

        ■ Cihangir Sur Balık’ta üç adam ciddi bir konuşma içindeler. Bir ara tansiyon yükseldi. Adamlardan biri “Biraz daha konuşursanız masayı kafanıza indireceğim” dedi. Bir anda sessizlik oldu masada.

        ■ Arnavutköy Any’de herkes kapının önünde. Tıklım tıklım. Haliyle sigara içiliyor, insanlar sosyalleşiyor. Kızın biri “Sigara içmiyorum. Sosyalleşmek için burada dikiliyorum. Şaka gibiyim” diye söyleniyordu.

        ■ Sunset'in tuvaletinde bir kız aynanın karşısında saatlerce fotoğraf çekiyor. Hatta tuvalete gelenlerin çıkmasını bekliyor. Çünkü tek başına kalmak istiyor. Hatta bir ara bir kadına “Biraz çabuk olur musun?” dedi. Ben şoke oldum. Kadın orada terslese vah ki ne vah. Kavga çıkacak.

        Diğer Yazılar