Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GERÇEKTEN hoppala! “Zararı başkasında aramayacaksın, en yakınında arayacaksın” demişler, ne doğru laf etmişler. Alaçatı’nın içi daha sezon açılmadan karmaşa halinde. Kavga, gürültü almış başını gidiyor. Geçen hafta sopalar konuşmuş. Esnaf birbirine girmiş. Şu an herkes birbirini şikâyet ediyor.

        Yıllardır müzik problemi var. Alaçatı’da köy içinde müzik saat 02.00’de bitmek zorunda. Yani bu kuralı herkes biliyor. Ancak otelciler artık bunun böyle olmasını istemiyor, müziğin saat 24.00 olduğunda bitmesini istiyor. Alaçatı’ya eğlenmek için gelen tatilciyi düşünmüyor yani.

        Kendin müşterisiz kalacaksın. Ama bunu anlamıyor otelci ve “Yok diyor, müzik istemiyoruz.” Bu hafta sonu da 2 gün şikâyet üzerine şikâyet yapıldı. Cumartesi gecesi saat 01.00’de tüm mekânların müzikleri kapattırıldı. Tamam da memlekette sıkıntılar var. Turist zaten gelmeye korkuyor. Şu anda tek geldiği yerde de eğlencenin yok olmasını istiyorsunuz. Bu nasıl olacak?

        HERKES KENDİ DEDİĞİ OLSUN İSTİYOR

        Bu ülkenin en büyük problemi bu. Herkes kendi dediği olsun istiyor. Başkası ne yaparsa yapsın umurunda değil. Cihangir’de yan komşum Sevim Abla’nın çöpü 10 adım yürüyerek çöp kovasına değil kapının önüne atması gibi bir şey bu. Yani kendi istediğini yapıyor ya diğer mahalle komşuları umurunda değil. Otelciler de müziğin kesilmesini istiyor. Gerisi ne olursa olsun. İzmir Valisi de bu hafta karar verecekmiş. Vali Mustafa Toprak’ın doğru yolu bulacağına ve şikâyetlerin önüne makul bir şekilde geçeceğine inanıyorum.

        Madeo Beach açıldı

        KARAKÖY’ÜN en beğenilen mekânlarından olan Madeo, bu hafta sezon finali yapıp Alaçatı’ya taşınıyor. Daha doğrusu geçen sezon olduğu yere bu sezon beach olarak dönüş yapıyor. Bu hafta da ortaklardan Kerem Öngür DJ setine geçti. Ve açılışa start verdi. Ortaklardan Doruk Acar bu hafta konuklarla tek tek ilgilendi. Uzun uzun sohbetler yaptık. Doruk’un aslında bambaşka işleri var ama gerçekten bu eğlence sektörü gönül işi. Bu işe gönül veren de çıkamıyor. O anlamda devam etmesi de gerçekten çok önemli. İnşallah tüm işletmeler güzel bir yaz sezonu geçirir. Sonuç olarak ciddi yatırımlar yapılıyor ve bir sürü insan evine ekmek parası götürüyor.

        Arte de Alaçatı’ya yerleşti

        DAVETLERİN vazgeçilmez ismi Arte Tahir “Yeter” diyerek her şeyi toplayıp Alaçatı’ya yerleşmiş. Ben bayılıyorum bu tarz kararlar verenlere. Alaçatı’da karşılaştığım Arte “Esin yeter artık, bıktım. İstanbul bir yerden sonra gitmiyor. Olmuyor, olamıyor” dedi.

        Gerçekten olamıyor. Hele ki son yıllarda İstanbul kendi gibi değil bir başka olduğu için herkes kaçma durumunda. Arte, Hacımemiş’te ‘Arte Concept Showroom’ isimli bir de mağaza açmış. Aklınızda olsun derim. Gidince bir uğrayın.

        Diva 13 yaşında

        İZMİR’de tek başına ayakta kalma mücadelesi veren bir dergi Diva. Bu sene 13’üncü yaşını kutluyor. Geçen akşam İzmir Arena’da muhteşem bir gece düzenlendi. Sosyal medyanın birbiriyle yarıştığı şu günlerde yazılı basında ayakta kalmaya çalışan herkese sonsuz destek. Diva’nın patroniçesi Pakize Sükan ve ekibi artık derginin Almanya’da çıkacağının müjdesini de verdi ya daha bir mutlu oldum.

        Kitap yazıyor

        YILLAR önce yerleşmişti Pınar Aylin Alaçatı’ya. Haberini de ilk ben vermiştim. Her sene güzelliğine, gençliğine biraz daha katıyor Pınar. Öyle ki “Esin huzurum da neşem de yerinde. İnan çok iyiyim” diyor. Gerçekten her gidip geldiğimde kıskanıyorum. Her seferinde “En yakın zamanda yanınızdayım merak etmeyin” diyorum.

        Bu arada Pınar Aylin kitap yazıyor. Romanı yakında raflarda. Geçen ay da kitabını tamamlamak için Afrika’ya gitmiş. Merakla bekliyorum. Pınar’ın heyecanına bakılırsa iyi bir şey geliyor.

        Diğer Yazılar