Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HER yaz aynı muhabbet: Bodrum bu sene çok boş. İyi de Bodrum bu aylarda zaten hep boş. Ben bunu görebiliyorum da işletmeci bir türlü göremiyor. Her sene bu gerçeği unutup ciddi yatırımlar yapıp erkenden kapılarını açıyor ve beklenti içine giriyor. Ben de Bodrum’u çok iyi tanıyan ve yıllardır bu bölgede iş yapan Ali Sayar’ı karşıma aldım, işin aslını sordum.

        - Bodrum’un bu kadar boş olmasının nedeni ne sence?

        Yüzde 30 ramazan ayına denk gelmesi. Okulların geç tatil olması, mezuniyet törenleri ve baloları, üniversite sınavının son etabı ve ekonomik kriz de var tabii ki.

        - Herkes bayramı bekliyor ve çok ciddi yatırımlar yapıldı.

        Yerli turist için çok iyi olacak. Ağustos sonuna kadar çok hareketli olacağını görüyorum. Ama dahası olmaz.

        - Oteller bu kadar kan ağlarken neden hâlâ pahalı?

        İşletmeler haziranda açılıp eylül sonu kapanıyor. Yüksek sezon dediğimiz dönem sadece 50 gün ve ciddi kiralar ödeniyor. Ciddi personel çalışıyor. Asgari ücret 1300 TL ve hepsi sigortalı. Bunlar göz önüne alınırsa masrafları 50 iş gününe bölmek zorundalar. O zaman da yüksek çıkıyor fiyatlar. Sezonun uzaması şart.

        - İşte asıl en büyük sorun bu değil mi?

        Evet bu kadar senedir buradayım, Bodrum’da tatil temmuzun ilk haftası başlar ağustosun son haftası biter. Yıllardır böyledir, ne yapsanız değişmez. Kimler neler yaptı, olmadı, olamıyor. Sezonu uzatmadan da bu durum düzelmez. Yılların Fidel’i bakın şimdi yok. Shipahoy yeni bir oluşum içinde. 30 yıllık işletmeler bunlar, gerisini siz düşünün. Tek eksiklik sürenin kısa olması.

        - Peki Türkbükü’nün eski şaşaalı günlerine kavuşması için ne gerekiyor?

        Bu koya yakışır en az üç düzgün markanın girmesi gerekiyor. Ve tabii güzel bir çarşısının olması şart.

        - Beni de buradan kaçıran bir durum var, müzik çok erken, gündüz saatleri başlıyor.

        Evet Türkbükü’nün dokusunda beach parti kültürü yoktur. 12 yıldır Türkbükü’ndeyim. 24 senedir de Bodrum’dayım yaz sezonunda. Beach partileri dünyanın her yerinde koylarda, büyük özel plajlarda olur. Ama burada, birleşik düzen yaşanan bir yerde gündüz gün boyu yan yana beş altı yerin müzik çalması bence Türkbükü’ne uygun değil.

        - Sizin bir derneğiniz yok mu sezon öncesi bir araya gelip konuşup sorunları çözdüğünüz?

        Yok, daha çok eski işletmeciler bir araya gelip sorunları konuşarak çözmeye çalışıyoruz. Ama her sene o kadar çok işletmeci değişiyor ki ben bile tanımıyorum kim kimdir.

        - Türkbükü’nde bir dönem ikoncan furyası esiyordu. Onun da buraya zarar verdiğini düşünüyor musun?

        O zaman herkes Türkübükü’nü öyle gördü. Ve kimi insanlar hoşnut kalmadı. Onlar bu koyu öyle görüp daha mütevazı yerlere gitmeye tercih ettiler. Ama şimdi ikoncanlar da yok.

        - 8 senedir DJ kabinine geçiyorsun. Özellikle kadınlar bayılıyor sana.

        Bodrum’da 25 senedir çeşitli yerlerde işletmecilik yaptım ve kendi dükkânlarımda müzik yapıyorum. Benim yaptığım müzik kadınların ruhlarına hitap ediyor. O yüzden seviyorlar beni.

        - Şu ara en çok hangi şarkıyı istiyorlar?

        Bağdat’ı. Rekorum 8. En son 8 kere çaldım.

        İşte Bodrum’da bitmeyen muhabbet. Asıl sorun ramazan ya da başka bir şey değil. Asıl sorun Bodrum’da sezonun çok ama çok kısa olması. İlk açılış gününde Ali Sayar’ı dinlemeye gittim. Son günlerin en popüler şarkısı Bağdat’ı beş kere çaldı. Artık gerisini siz düşünün. Hanımlar Ali Sayar salı, cuma ve cumartesi DJ setinin başında, haberiniz ola.

        Son 10 gündür Bodrum’da dikkatimi çekti

        - Kadınlar daha çok sigara içiyor, erkekler çok içmiyor.

        - Kadınlar yediklerine içtiklerine dikkat ederken, erkekler can boğazdan gelir diyor.

        - Kadınlar göbeklerini içeriye çekerken, erkekler göbeklerini olabildiğince serbest bırakıyor.

        - Kadınlar iki dirhem bir çekirdek giyinip süslenirken, erkekler bir şort bir gömlek takılıyor.

        Siz uyurken

        - Türkbükü’nde bir kadın bağıra çağıra şarkı söylüyor, yanındaki kadın “Allah aşkına sus. Azıcık kısmetimiz açılacak gibi oluyor senin sesin yüzünden o da kapanacak” diyor.

        - Yalıkavak’taki Eski Yer’de üç kadın tuvalette aralarında konuşuyor. Konu ‘şişen göbekleri’. Ben de “Ah ah tüm kadınların derdi” diyerek tebessüm ettim ve çıktım.

        Diğer Yazılar