Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MAGAZİNİN kendine has bir dili vardır. Yapılan açıklamalardaki cümlelerin arasındaki kelimelerin açılımı çok önemli. Eğer sürekli görüşen bir kadın ile bir adam haklarında çıkan aşk haberleri için “Arkadaşız, çok iyi anlaşıyoruz, henüz bir şey yok” diyorsa kesin bir şey var demektir. Yani o aradaki “Henüz” kelimesi aslında “Aramızda bir şey var ama daha sevgili değiliz” demektir. Şimdi Müjde Uzman ile Sinan Akçıl hakkında aşk haberler çıkıyor. Müjde Uzman’a sormuşlar, “Şimdilik bir şey yok” demiş. İşte o “Şimdilik” magazin dilinde “Olacak” anlamında. Belli ki ikili bir şeyler yaşamış. Bir his, birlikte geçirilen bir zaman, bir paylaşım olmuş. Ama adı henüz konmamış. Onun için de “Şimdilik” deniyor. Yakında olacak demektir. Bir kelimeyi bırakın bir mimikten bile durumu çözebiliyorum artık. Sanırım meslek hastalığı. Farkında olmadan çözdüğüm durumlar vardır mesela. Bir bakışta anladığım. Tutturduğum aşk çok olmuştur. Ne diyelim, hayırlısı olsun.

        HERKESİN HER KONUDA FİKRİ VAR

        Bir magazin yazarı olarak ekonomi, spor ve siyaset yorumu yapamam. Bu ülkede de herkesin siyaset yorumlamasını da çok yanlış buluyorum. Her kafadan ses çıktığı için ciddi bir karmaşa var. Bir de bunu ekranlarda yapıyorlar. Herkes birbiriyle kavga ediyor. Spor da aynı şekilde. Ve magazin. Yani işi olmayan herkes yorum yaptığı zaman ciddi bir çirkinlik ortaya çıkıyor. Zaten bizim memlekette herkes birbirine düşman. Kimse birbirini sevmiyor. Gücü eline geçiren belden aşağı vuruyor. Ve dikkat çekmenin, başarılı olmanın yolunun bu olduğunu zanneden de çok. Ne olacak canım “Herkes konuşsun ne var bunda. Herkes magazin yapsın” diyebilirsiniz. Ama ben 21 senedir yaptığım bu işe çok saygı duyuyor ve ciddiye alıyorum. Mesela magazin figürü olup sonradan bu işi yapanlar arasında Allah rahmet eylesin Oya Aydoğan tam kıvamında yapardı. Bir dönem ‘Dobra Dobra’da Şenay Düdek’le çalışan Cenk Eren de iyiydi. Sanatçı bazı insanlardan nefret edebilir. Egosu yüksektir. Ama o egoyu masanın üzerine taşır öyle konuursa vah ki ne vah. Son zamanlarda Deniz Akkaya’yı da beğeniyorum. Duracağı yeri biliyor. Kendini bir gazeteci durumuna sokmuyor. Zaten o ayar kaçarsa geçmiş olsun. Ortaya gerçekten çirkin bir görüntü çıkıyor. Son zamanlarda da buna çok şahit olduk.

        Yorumsuz

        İŞTE Cicişlerin son hali, son numarası. Yorumu tamamen size bırakıyorum. Hele şu kötü günlerde. Bir de video çekmişler. “Dua etmeye gidiyoruz” diyorlar. Ama inandırıcılıktan uzak, samimiyetten uzak, tamamen konuşulmak için yapılmış tuhaf, saygısızca bir görüntü. Allah yardımcıları olsun, Allah akıl fikir versin.

        Şimdi oldu işte Ceza

        RAP’Çİ Ceza’nın içecek reklamı çıktığı an “Yeter” diyorduk. Ama bayram için çekilen reklama bayıldık. Tam da şu günlerde güzel mesajlar var reklamda. Özellikle kucaklaşma mesajı veriliyor ki harika. Ha bir de Ceza sürekli didilemiyor. O da ayrı bir güzel olmuş. Tam bayram üstü, tam da fazlasıyla kucaklaşmamız gereken günlerde pek güzel olmuş. Pek dokunaklı ve anlamlı. Evet lütfen kucaklaşalım. Olması gerektiği gibi. Bize, ülkemize, Türkiye’ye yakışır türden kucaklaşalım.

        Siz uyurken

        - TAKSİM’DE bir kadın yan masamda oturuyor. Telefonda konuşuyor ve ağlıyor. Sürekli birine “Seni bekliyorum üç saattir gelip almadın beni, nasıl gideceğimi bilmiyorum” diye dert yanıyor. Kadın telefonu bir türlü kapatmadı. Yarım saat daha oturdu, sürekli telefonla konuştu ve sonra kalkıp gitti.

        - İSTİKLAL Caddesi üzerinde bir adam dans ediyor. Yere yatıyor, kalkıyor, şınav çekiyor, atlıyor, zıplıyor. Hiç kimse ne yaptığını anlamış değil.

        Diğer Yazılar