Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YAŞADIĞIMIZ kötü ve karanlık cuma akşamından sonra birçok iş ertelendi. Her şey durdu. Türkiye durdu. Hatırlarsanız Ramazan Bayramı öncesinde yaşanan acı günler, ardı ardına patlayan bombalar yüzünden özellikle turizm çok etkilenmişti. Bayram ve sonrasında güzel bir hareketlenme oldu ve özellikle şehirlerde yaşayan insanlar bayramda Alaçatı, Bodrum, Avşa, Marmaris ve Erdek gibi tatil yerlerini tıka basa doldurdu. Hatta yemekler tükendi. İlgililer “Temmuz ve ağustos için yüzde yüzlük oranı yakaladık. Ağustos için rezervasyonlarımız doldu” açıklamaları yaptı. Maalesef tüm bunlar o karanlık cuma gününden önceydi.

        - Kara cuma günü otellerden çıkışlar yapılmış.

        - Birçok tatil yeri ıssızlaşmış.

        - Evi olanlar dışında otelde kalacaklar rezervasyonlarını iptal etmiş.

        Alaçatı ve Bodrum’da birçok işletmeci, otel ve mekân sahibiyle telefonda konuştum. Özellikle Alaçatı’nın bayram öncesinden daha boş olduğunu söylediler. Bodrum’da ise durum şöyle:

        - Nikki Beach pazartesi günü bir hareketlenme olsun istemiş ve yapacağı partiyi iptal etmemiş. Ama çok az kişi katılmış.

        - Sess, Miam gibi Türkbükü’ndeki bazı mekânlar pazartesi akşamı itibarıyla kapılarını açmış ve dolmaya başlamış. Tıka basa değilmiş ama doluymuş.

        - Pazartesi öğleden sonra beach’ler yavaş yavaş dolmaya başlamış.

        Tatile gidecekler ağustos için tüm rezervasyonlarını iptal etmiş. Anladığım kadarıyla Alaçatı ve Bodrum’da evi olan, teknede kalanların kalabalığı devam ediyor tatil bölgesinde.

        Yeter

        CUMHURBAŞKANI’MIZ, Başbakan’ımız ve parti liderleri birlik, beraberlik mesajı veriyor, “Darbeye hayır” diyor. Cuma akşamı ilk dakikalardan itibaren kenetlenmişler ama bizim halkımız hâlâ kavga ediyor. Kenetlenemiyor. Örnek veriyorum. Bir fotoğraf koyuyorum “Esin Hanım salak mısınız?” diye yorum yapıyor biri mesela. Hemen bir başkası “Vay sen bilmem kim o...pu” diye saydırıyor. Cuma gününden bu yana kaç kişiyi sosyal medyadan yasakladım, engelledim anlatamam. Sürekli küfürlü mesaj siliyorum. Yeter. Şu kavgayı, gürültüyü, kötülüğü bir kenara bırakın. Hâlâ olayın farkında değilsiniz. Eğer o gece istenen amaca ulaşılsaydı Allah korusun siz o mesajları zaten yazamayacaktınız. Yeter. Allah aşkına yeter. Ülkenize, vatanınıza sahip çıkın. Kıymetini bilin, yeter. Allah aşkına dil, din, ırk demeden, kim kime oy vermiş demeden, onun bunun kılık kıyafeti demeden artık bir el ele tutuşalım. Başbakan’ımız daha önceki gün “Gün onun kıyafeti, onun yaşantısı, onun düşüncesi günü değildir” dedi. Allah aşkına bir algılarınızı açın. Gün birlik olma günü. Yeter artık.

        Eğlence sektörü sekteye uğradı

        YAŞANAN acılar sonrasında önce eğlence sektörü etkilenir. Bu sektörde yüzlerce insan çalışıyor ve evine ekmek parası götürüyor. İnsanımız bunu göz önüne almasa da bu böyle. Kara cumadan beri İstanbul’da birçok mekân kapalı. En çok iş yapacakları hafta sonunda kapılarını açmadılar. Pazartesi günü de sadece yemek servisi yapan yerler açıldı. Ama sokaklar ve birçok mekân bomboştu.

        Neler konuşuluyor?

        - “Temmuz ve ağustosta yapacağım organizasyonlar iptal edildi.”

        - “Benim 8 işim ertelendi. Ağustosta yapacağım parti eylül sonuna ertelendi.”

        - “Konserlerim iptal oldu. Tarihleri belli değil.”

        Şu üç gerçeği sürekli tekrarlasak

        - İstisnasız her darbe kötüdür.

        - Darbe milli iradeye kötülüktür.

        - Gün didişme günü değil birlik beraberlik günüdür

        Diğer Yazılar