Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALUM yaz sezonu kötü geçti. Şehitler, darbe girişimi derken turizm sektörü ciddi kan kaybetti. Bazıları “Tüm planlarımı iptal ettim, evde oturdum, tatile bile çıkmadım” dedi, kimileri de “Nasıl geçti bu yaz anlamadım, daha tatil yapamadım” dedi. Bazı işletmeciler “Kepenkleri indirdik” derken, kimisi de “Bu sezon çok iyi geçti. Masrafı kurtardık” dedi. Hal böyle olunca bu zorlu sezonun da bazı kazananları oldu Bodrum ve Alaçatı’da. Önümüzde Kurban Bayramı tatili var. Bunu değerlendirmek isteyenlere küçük bir rehber hazırladım Bodrum ve Alaçatı’dan.

        Bodrum’da en çok iş yapan ve konuşulanlar

        YALIKAVAK Fenix herkesin dilindeydi. Hem yemekleriyle hem de ambiyansıyla dikkatleri çekti. Benim gittiğim akşam Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz, Sinan Engin ve eşi Ayşe Engin oradaydı. Mekân bu sezon hem sosyete hem de magazin dünyasının ünlülerini ağırladı. DJ Engin Yelkenci müzikleriyle, Elvan Karakimseli ilgisi ve alakasıyla farklarını ortaya koydular.

        ZUMA da en çok konuşulan yerlerdendi. Ünlüsü, ünsüzü boldu. Futbolcular, özellikle Arap turistler için vazgeçilmezdi. Ancak seneye mekânla ilgili bazı değişiklikler yapmaları gerek. Bazı eksikleri var.

        YALIKAVAK Mufla zeytinyağlılarıyla yine dikkat çekti. Kendini kabul ettirdiğini kanıtladı. Mufla Plaj’da gözlerden uzak denize girmek isteyenlerin mekânı oldu. Gülşen, Demet Akalın ve Sıla gibi isimler burayı tercih etti.

        ESKi Yer bence en iyi mezeleri yapıyor. iyi meze, iyi balık yiyor ve kazıklanmıyorsunuz. Ha bir de acayip güler yüzlüler. Kim gidiyor derseniz, kimler gitmiyor ki. Herkes orada. Bu sene Yalıkavak’ta balık denince Eski Yer diğerlerinden rol çaldı. Kışın da açık bu arada, aklınızda olsun.

        X BEAcH geçen sene kapılarını açtı ama bu sene en iyi yatırımı yapan, müşteriye ciddi hizmetler veren yer olarak akıllarda kaldı. Beach rekabetinden açık ara galip çıktı.

        TÜRKBÜKÜ Sess kesinlikle Bodrum’un reina’sı. Açıldığı andan itibaren tıklım tıklım doldu. Bu senenin kazananlarının başında geldi.

        TÜRKBÜKÜ Bella Sombra geçen sene açıldı. Bu sezon isminden en çok söz ettiren otel oldu. cumartesileri iskender Paydaş’ın yaptığı partiler büyük ilgi gördü. En son Kıvanç Tatlıtuğ bu partilerden birine katıldı. Haftaya pazartesi Berkay bu otelde evlenecek.

        TÜRKBÜKÜ 5 Oda en çok kadın müşteri ağırlayan yer olarak dikkat çekti. Bir gecede 128 kadın müşteriyi ağırlayan Ali Sayar, beş odası ile kötü geçen sezonda öne çıkmayı başardı.

        YALIKAVAK Avantgarde Otel ailesiyle tatil yapanları düşünen tek otel olarak bu sene açık ara öndeydi. Verdiği küçük davetler ve düğünlerin yanı sıra Ebru Şallı’nın oteli olarak anılmaya başlandı. Şallı, otelin her köşesinde yaptığı pilatesle hafızalara yer etti.

        Çeşme-Alaçatı’nın en çok iş yapan ve konuşulanları

        FERDi Baba’nın Çeşme, Alaçatı ve Port olmak üzere üç mekânı var. Hepsi de kalabalık. Başka söze gerek yok. Adamlar işi çözmüş. Yıllardır tüm bölgede balık denince akla Ferdi Baba geliyor.

        ALAÇATI’NIN en sürprizli yeri Esnaf oldu. İlk ben yazmıştım arkadaşlarım Atilla ve Feyzan Bingöl’ün mekânını. “Bu mekân tutar” dedim ama bu kadar beklemiyordum. Esnaf’ta haftanın dört gecesi sokak kilit oluyor. Esnaf’ın iki de odası var. Gayet keyifli ama tabii lüks otel konforu beklemeyin. Tam esnaf işi. Yatakları rahat, çayınız, suyunuz var. İki odalık yerde de kahvaltı beklemeyin...

        AÇILDIĞI hafta insanların kafasına yumurta attılar ama müşteri Momo’yu bırakmadı. Dört ortaklı bir dükkân. Açıldığı günden beri tıklım tıklım. Ünlüsü bol, vazgeçilmez yerlerin başında geliyor. Garsonlarından Kutsi neredeyse Momo’dan daha meşhur. Herkes Kutsi diyor başka bir şey demiyor.

        DISCO açılacağı gün Haldun Demirhisar “Gel bir baksana” demişti. 128 disko topunun tavanda asılı olduğu mekân için “Hiç şüphe etme burası patlar” dedim. Üçüncü gün tıklım tıklımdı. Ünlüsü bol. Hatta bugün arka bahçesinde Fazıl Say konseri var.

        DOĞA Rutkay’ın eşi Kerimcan Kamal’ın da ortak olduğu Cin by Göz bu sene “Ben de varım” dedi. Kapılarını açtı açmasına ama seneye kendinden daha çok söz ettirecek gibi.

        FLY Beach herkesin sevdiği bir mekân oldu. İçinde bulunan Bej Beach’te akşam partileri çok sevildi. Federal kahveleri ve Sushimoto ile bu sene müşterisine farklı lezzetler sundu

        MADEO Beach’de kıştan kalma popülerliğini Alaçatı’da devam ettirdi.

        BEFORE Sunset’i anmadan geçmek yanlış olur ancak bu beach’te hem fiyatlar yüksek olduğu için hem de sürekli kavgalar çıktığı için yorumu size bırakıyorum. Ama tabii sezonun kazananları arasına koymamak haksızlık olur.

        Diğer Yazılar