Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Volkan Konak’ın yıllar önce söylediği, “Zorunlu olmadığım sürece Amerikan malları kullanmıyorum. Siz de kullanmayın” açıklamasını hiçbir zaman samimi ve gerçekçi bulmamıştım. Hatta ara ara yaptığı bazı açıklamaları da.

        Ama sanırım Kıbrıs’ta yaptığı, “Amerika’ya yerleşiyorum” açıklaması ilk kez gerçek ve samimiydi. Ancak çok eleştirilince en basit yöntemi seçti ve yalanladı.

        Dedi ki: “Ben değil kızım yerleşiyor eğitim için.” E tabii gidip geldiği zaman da “Kızım için gidiyorum” diyecek. Sonuçta kim bilecek ki? Türkiye’de bazı şeyleri artık yalan yaşamak çok daha kolay bir yöntem haline gelmiş durumda.

        Hatta bazı yakınları da haber çıktığı gün arayıp, “Abi keşke ben yerleşiyorum demeseydin. Kızım gidiyor okula deseydin. Kim bilecek? Türk halkı senin oraya yerleşip yerleşmediğini mi kontrol edecek? Şimdi neden sevimsiz bir ortam oluşsun, hazır konserler iyi giderken” diyerek akıl vermiştir.

        Malum son yıllarda hep bir yağcılık, sahtecilik, kandırma moda. Çok kişi sahte hayatlar yaşıyor. Sebep ise: Para, para, para. Güç, güç, güç.

        Neyse hal böyle olunca Volkan Konak da yalanladı.

        Haberi görünce geçen hafta bir mekân sahibi arkadaşımın laf arasında, “Volkan Konak’ı ayda iki kez mekâna bağlamak istedim. 160 bin TL istedi. Ama Amerika’ya yerleşiyormuş, kabul etmedi” sözleri geldi aklıma.

        Önceki gün de birkaç menajerle konuştum, “Bize iki aydır ‘Ben gidiyorum. Ona göre işler alın. Yani sadece Türkiye’ye konsere geleceğim. Geldiğim zaman da üç-beş konser verip geri dönerim’ diyor” dediler. Ama isimlerini vermememi özellikle rica ettiler.

        Şimdi ne demek mi istiyorum:

        1- Tabii ki Volkan Konak memleketi terk edip gidebilir. En doğal hakkı. Ama yıllarca başka bir şey söylerken şimdi başka bir şey yapması tuhaf değil mi?

        2- Türkiye’nin bu durumunda bazıları gitmek, çocuklarına iyi bir gelecek sunmak isteyebilir. Ama adama demezler mi, “Sen yıllarca başka bir şey savundun” diye.

        3- Ülkenin eğitim sisteminde bazı aksaklıklar olabilir ama memleketin mis gibi köy okulları, oralardan profesör çıkan evlatları da var. Hatta manken Merve İldeniz, şehirde yaşamaktan kaçıp “Çocuğumu bir köy okulunda okutacağım” diyerek bir köye yerleşti.

        Kısaca...

        Ey Kuzeyin Oğlu Volkan Konak. Ülkenin içinden geçtiği bu zor durumda ortaya çıkan bu mevzuyu daha net açıkla ki biz de bilelim. Daha net ol ki, “Adamı onca insan sosyal medyada boşuna topa tuttu” diyelim.

        ALO PELİN HANIM, NEDEN KIBRIS'TAN EV ALIYORLAR?

        Hazır Volkan Konak konusu açılmışken bir başka konuyu da masaya yatırmadan olmaz. Malum son yıllarda ülkenin durumu karşısında birçok kişi, “Gidelim buralardan” şarkısını mırıldanır oldu sık sık.

        Yurtdışına yerleşen çok, ama yakın yerlerden ev alıp kendini garanti altına almaya çalışan da az değil. E Kıbrıs da yakın. “Üç-beş kulaçla geçilir” diye düşünülüyor olacak ki ünlüsü, ünsüzü yavru vatandan ev alma yarışına girmiş durumda.

        Kimisi, “Çok ucuz, yatırım yapalım. Beylikdüzü’nden alacağıma gider Kıbrıs’tan alırım” diyor. Kimisi de “E memleketin hali belli değil” diyor.

        Ünsüzlerden alan çok, şimdi adını yazsam bilmezsiniz. Biz ünlüsünden yola çıkarsak durum şöyle: En son Ajda Pekkan, Cihan Ünal, Candan Erçetin ev aldı Kıbrıs’tan.

        Cenk Eren de ev almak için kolları sıvadı. Ben de en son Ajda Pekkan’a ev satan broker Aylin Pelin Onar’ı arayıp sordum, “Türk insanı Kıbrıs’ı kaçış noktası olarak mı görüyor yoksa sadece yatırım mı?” diye..

        - Pelin Hanım, neden Kıbrıs’tan ev alıyor herkes?

        - İyi bir yatırım aracı ve gelir kaynağı. Üç yıldır çok ciddi bir artış var. İkinci nedeni de güvenli, huzurlu ve doğası güzel. 11 ay güneşli ve ılıman. İnsan kendini burada çok özgür ve güvende hissediyor. Eski tip komşuluk, dostluk hâlâ var. Ben de sırf bu nedenlerle İzmir’den buraya yerleştim. 12 senedir burada yaşıyorum.

        - Oturma izni veriliyor mu?

        - Evet alabiliyorsunuz. Aldığınız gayrimenkulle birlikte oturma izni veriliyor. Hatta Türk vatandaşlarına daha çabuk veriliyor. Yabancıların işlemleri 12 ay sürerken Türk vatandaşlarınınki 2 ayda tamamlanıyor.

        - Girne’nin göbeğinde oturmak istiyorum. Ne kadar paraya ihtiyacım var?

        - 45 bin sterlininiz varsa harika bir yerde oturursunuz.

        - Ajda Pekkan’a siz ev verdiniz en son değil mi?

        Evet. Cihan Ünal, Yıldırım Mayruk’a da biz verdik. En son da Cenk Eren’e servis verdik. Ama henüz sonuçlanmadı. Üst düzey holding patronları da burayı tercih ediyor. Dediğim gibi birinci neden yatırım, ikinci neden güven, rahat, konforlu yaşam.

        Not: “Tarkan konserine gittin, hiçbir şey yazmadım. Ne oldu yazmayacak mısın?” diye soranlara... Berkay’ın düğünü, malum Volkan Konak olayı derken araya bir sürü yazı girdi. Yarın konserden başka bir bakış açısı köşede olacak, merak etmeyin.

        Diğer Yazılar