Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1-TARKAN AYAKTA ALKIŞLANMALI

        Neden mi? Çünkü unutulduğu, dinlenmediği, Türk Sanat Müziği sanatçılarının bile sahip çıkmadığı bir dönemde aslanlar gibi Türk Sanat Müziği albümü yaptığı ve bir sene boyunca beklenen konserinin ilk bölümünü tamamen TSM şarkılarına ayırdığı için. Daha ne olsun. Türk Sanat Müziği’ne gönül vermiş herkesin Tarkan’ı ayakta alkışlaması ve sahip çıkması lazım.

        2-TARKAN MÜREN

        Tarkan, Türk Sanat Müziği yolunda ilerliyor. İlk bölümde sahnede dev bir orkestra ve şefleri Ali İhsan Kısaç’ı görünce “Tamam” dedim. Muazzez Ersoy’un ‘Nostalji’ albümleri yaptığı dönemin en büyük mimarlarından biri Kısaç. O dönem öyle bir dönemdi ki her an Türk Sanat Müziği şarkıları dinlenirdi. Yeni neslin diline bile dolanmıştı. İnşallah Tarkan da bunu başarabilir, özellikle yeni nesle Türk Sanat Müziği şarkıları dinletebilirse tamamdır. Tarkan’ın eserleri yorumlayışını, seyircilerine gözleriyle, sözleriyle dokunuşunu çok sevdim. ‘Ahde Vefa’nın ikincisinin geleceğinin müjdesini verince “Özlediğimiz Zeki Müren tadını sonunda yakaladık” dedim. Yıllardır “Hadi Tarkan çıkart şu albümü” diyen biri olarak benim bir sorunum yok. Ama yeni nesli de unutmamak gerek.

        İLK BÖLÜM DE SIKILDILAR

        Tarkan sık sık “Sıkıldınız mı?” diye soruyor konserde. Fakat yeni nesil ‘Cuppa’yı bekliyor. Biz ilk bölüme bayılırken etrafa şöyle baktım da yaşları 12’den küçük tüm dinleyiciler esniyordu. Hatta uyuyanlar bile vardı. E haklılar. Daha küçükler ve dans etmek istiyorlar. Önümde oturan iki tatlı kız çocuğu ilk yarıda telefonlarıyla oyun oynadılar. Onlar da haklı. Kızmamak lazım. Ama Tarkan onların gönlünü ‘Cuppa’ ile alıyor. Zaten konseri izledikten sonra kendisine bu şarkıyı yaptığı için kızmaktan vazgeçtim. Tüm Harbiye bu şarkıda ayaktaydı evet ama Tarkan şarkılarında herkes ayakta olduğu için o bir kıstas değil. ‘Cuppa’ya küçük bir grup dışında kimse ayılıp bayılmıyor, bu bir gerçek.

        ‘Pınar da Gülnur’dan giyinsin’

        HER gün farklı kostümlerle çıkıyor Tarkan sahneye. Kıyafetler Gülnur Güneş’e emanet. Gülnur’un haberini ilk yaptığımda “Bu kız acayip geliyor bekleyin” demiştim hatırlarsanız. Gülnur yeni neslin modacısı. Fakat tecrübeli sanatçılarla haşır neşir büyüdüğü için farklı tarzlar yaratabiliyor. O anlamda iki tarafı da yakalıyor. Ayrıca Tarkan eşi Pınar’ın da Gülnur’dan giyinmesini çok istiyormuş. Tarzı çok yakın Gülnur’a, bence şaşmasın.

        Tarkan konseri neden kaçmaz?

        1-Türk Sanat Müziği şarkılarını temiz ve berrak bir şekilde dinlemek için.

        2-Tarkan’ın gözümüze soktuğu alyansını görmek için.

        3-”Yarı assolist, yarı popstarım” diyen Tarkan’ın bu farklı, evli halini görmek için.

        4-Deli gibi oynayıp tepinerek şarkı söylemek, kafa dağıtmak için.

        5-Tarkan’ın da söylediği gibi bu stresli günlerde bir olmak için.

        Siz uyurken

        - BODRUM Sess’te bir kız başka bir kıza “Parfüm ister misiniz” diyor. Diğer kız “Karışmasın şimdi bendeki parfümle” diye cevaplıyor. Ben o an içeriden çıktım. Adının Gülnur olduğunu öğrendiğim kız “Siz uyurken burada” deyince ben de “O zaman hadi ver parfümünü ben sıkayım” diyorum. İşte siz uyurken farkında olmadan duyuyorum her şeyi. Algı.

        - TÜRKBÜKÜ midye dolmacının başında iki kız bir erkek var. Yediler, yediler, yediler. En son saydıklarında 300 midye yedikleri çıktı ortaya. Saat 05.30’du.

        Diğer Yazılar