Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜN köşemde bir kavgadan bahsedeceğimi yazmıştım. Levent-Taksim arasında bir kadın ve bir erkek arasında geçen anlık bir tartışma. Buyurun okuyun ve siz karar verin...

        KENDİ SESİYLE COŞUYOR

        Levent-Taksim hattı. Metroya bindim. Orta kısımda ayakta duruyorum. Bir kadın kapı kapanmadan binmeye çalışıyor. Kısa boylu, minnacık bir kadın. Kısa kızıl saçları var. Önünde de kocaman bir adam. Çok uzun boylu ve iri yapılı. Beyaz tenli ve kel. Kadın ilerleyemiyor. Çünkü adam yürümüyor. Kadın da sıkışmak üzere ve ağzından ister istemez “İzbandut gibi duruyor, geçemiyorum” sözleri çıkıveriyor. Bunu da birçok kişi duyuyor. Adam da duyuyor ve başlıyor bağırarak konuşmaya. Gözlerini kocaman açıyor. Kendi sesinden gaza geliyor “İzbandut senin babandır, anandır, sen kimsin geri zekâlı kadın, gebertirim seni” diye bağırıyor. Daha da gaza geliyor ve susmadan “S...rim senin kafanı, gebertirim, beynini patlatırım, öldürürüm seni” diye sıralamaya devam ediyor. Bir izbandut lafından öldürmeye geliniyor. Düşünün.

        KADINLAR ADAMI BASTIRDI

        Ben “Bu sözler çok çirkin” diye bağırıyorum ve sözümü bitirmeden tüm kadınlar “Yeter biz kadınları böyle bastırıyorsunuz, korkutmaya çalışıyorsunuz” diye bağırmaya başlıyor. Aradan tek bir erkek sesi duyuyorum o da “Ayıp oluyor ama” diyor sadece. O kadar. Başka hiçbir erkekten ses yok. Kadınlar konuşuyor. Adamı bastırıyor. Kadınlar konuşmasa adam sıktığı yumruğunu kadına indirecek belki. Çünkü biz kadınlar konuşurken ve kızıl saçlı kadını bir başka tarafa geçirmeye çalışırken adam hâlâ gözlerini fal taşı gibi açmış bağırarak söylenmeye devam ediyor. Kendini doldurdukça dolduruyor. Biz kadınlar tepki vermesek o sinirle kadının üstüne yürüyecek ve belki işte o iğrenç şiddet olaylarından biri daha yaşanacak. Öyle korkunç görünüyor o an. Bir kadın olarak bunu çok açık ve net söyleyebilirim.

        ERKEKLER DAHA CESUR OLMALI

        Kadının gücü kendini gösterdi ama erkeklerin daha cesur olmasını beklerdim. Çünkü maalesef bu erkekler tüm erkeklerin yüz karası. Bazı kadınlar tüm erkekleri aynı görüyor. Her erkeğin beyninde bu tarz bir yaklaşım olduğuna inanıyor. Evet kadının “İzbandut gibi duruyor” sözü belki doğru değildi ama o kadar nefret oluştu ki son zamanlarda. Lütfen beyler. Özellikle toplu taşıma araçlarında hanımları koruyup kollayın. Biraz daha anlayışlı olun. Yoksa işler daha da çirkin bir hal alacak ve “tekmeci”ler çoğalacak.

        Daraldım!

        - Sürekli açılan WhatsApp gruplarından. Bu gruplar sayesinde telefonum artık cümle âlemde dolanıyor. Lütfen rica ediyorum, tek tek yazınız.

        - ”A neden beni takibi bıraktın” diyenlerden. E, sen de etme!

        - ”Dikkat ediyorum da benim fotoğrafımı hiç like’lamadın. Neden, ben sana bir şey mi yaptım” diyenlerden. Hayır, hiçbir şey yapmadın!

        - ”Dikkat ediyorum benimle hiç fotoğraf koymuyorsun” diyenlerden.

        - ”Neden beni aramıyorsun” diyenlerden. E, sen ara!

        - ”Neden bana selam vermiyorsun” diyenlerden. E, sen ver!

        Siz uyurken

        - ”Annem yaklaşık on kere aradı, ‘Dikkatli olun’ dedi” diyor kız yanımdaki arkadaşına sinema bileti alırken. Gece seansına giriyorlar. Oradan da kulübe devam edeceklermiş. Anladığım kadarıyla anne de on kere “Dikkatli olun” mesajı atmış. Annelik, babalık zor. Ne diyeyim...

        - ”Oraya gelmek istiyorum ama navigasyon çok trafik gösteriyor” diye bağırıyor kız, Cihangir’de bir mekânda. Telefondaki adam “Bu saatte trafik olamaz herhalde kandırıyorsun” deyince, kız “Sen tabii yurtdışından geldin. Hafta sonu İstanbul’da gece trafiği olur sen bilmezsin” diyor. Gayet rahat, gayet net.

        Diğer Yazılar