Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mazlumunuzevlenmek, boşanmak zor ve sıkıntılı bir iş. En azından biz kadınlar için çok meşakkatli.

        Gelinlik, saç, makyaj, çeyiz falan onları geç, şu soyadı değiştirme meselesi yok mu, aman da aman. Hooop tüm evraklar değişiyor. Bankalar, nüfus müdürlükleri, sigortalar, onlar bunlar... Aklına ne gelirse.

        Sonra boşanıyorsun, hooop tekrar uğraş. Onların hepsini yeniden değiştir. Her bankayla tek tek konuş. Yok imzalı kâğıt yolla. Bunların hepsi zahmet.

        Zaten dünyada bütün zahmetler kadınlar için ya neyse. Uğraş babam uğraş. Yani başka kadınları bilmem ama benim için bu bile evlenmeme sebebi.

        Bir de bunu bir değil, iki değil, üç değil, yedisekiz kere yaptığınızı düşünsenize. Dayananlara gerçekten helal olsun. Mesela Seda Sayan, Gönül Yazar 8 kez yapmış. Dile kolay 8 kez. Hayranım bu kadınlara.

        Daha ne diyeyim. Gerçekten zor iş.

        İDO’DAN TATLISES’E SÜBLİMİNAL MESAJ

        Evlilikten konu açılmışken malumunuz İbrahim Tatlıses de evlilik yolunda. O da çok evlilik yapanlardan.

        Ama tabii erkekler için pek bir değişiklik yok. Evlen-boşan. Hoop kartlar, nüfus cüzdanı, banka kartları tastamam aynı.

        Değişen sadece yanında, evinde bir kadın. Hepsi bu.

        O yüzden İbrahim Tatlıses de jet hızıyla evlenip jet hızıyla boşananlardan. İdo’ya sormuşlar babası İbrahim Tatlıses’in evliliğini. O da “Evlenmez” dememiş, “Düğün yapmaz” demiş. Çaktırmadan babaya, “Aman baba, evlenecek yaşa gelmiş çocukların var. Evleniyorsun bari davullu, zurnalı düğün yapma” der gibi sübliminal mesaj gönderiyor.

        O da haklı. Ne yapsın.

        BABASINI ASLA UNUTTURAMAZ

        Bu arada önceki gün Opera’da sahneye çıktı İdo. Gidemedim ama 3.5 saat sahnede kalmış. Repertuvarı genişmiş. Her türlü şarkıyı yorumlamış.

        Babası İbrahim Tatlıses’in şarkılarını da söylemiş. Güzel bir program yapmış, izleyenler çok beğenmiş.

        Anne Derya Tuna, oğlunu bir an bile ayırmamış göz hapsinden. Her şeyiyle ilgilenmiş, zaten yıllardır da ilgileniyor. Tıpkı İdo’nun babası İbrahim Tatlıses’le ilgilendiği gibi.

        Derya Tuna direktifleriyle İdo’yu doğru yola ulaştırır, ama maalesef babası İbrahim Tatlıses gerçeğini unutturamaz. Zaten öyle bir şey istediğini de zannetmiyorum.

        İdo muhteşem sahne yapsa da, iyi şarkı bulsa da babasının ismini her zaman sırtında taşıyacak. Küçük bir örnek vereyim. Mesela diyelim ki bir şarkısı meşhur oldu. Tüm Türkiye şarkıyı söylüyor. Biri “Ya bu şarkıyı kim söylüyordu, adını hatırlayamadım” dese, diğer kişi “İbrahim Tatlıses’in oğlu yok mu İdo, o söylüyor” diye yanıt verir.

        Benim ablalarım da gazeteciydi. Ama başka bir alandaydılar. Yani muhabirlik ve yazarlık yapmıyorlardı. Aynı sektörde, ayrı kulvarlardaydık.

        İşe başladığımda Selma’nın ve Serap’ın kardeşi Esin’dim. Yıllar içinde onlar Esin’in ablaları oldu. Çünkü ben göz önündeydim, onlar bu işin mutfağında. O yüzden böyle bir fark oluştu.

        Ama İdo ile İbrahim Tatlıses’te olmaz. Olamaz. İşin içinde ikisinin de göz önünde olması var çünkü. Şarkı söylemek var, yorum var, kıyas var. Yani İdo ne kadar iyi şarkı bulsa da fark etmez.

        İbrahim Tatlıses’in yorumunu, sesini asla geçemeyecek, unutturamayacak. Üzgünüm... İdo da bu gerçeği zaten çok net biliyor ve öyle yol alıyor. Yapacağı tek şey, daha çok sahneye çıkmak, daha çok görünür olmak, daha çok projeler üretmek.

        Belki biriyle düet yapmak. Güzel klipler çekmek. Hepsi bu.

        Gelecek planınız nedir?

        Zaman zaman genç ve güzel kızlarımız magazin sayfalarını süsler. Hem güzellikleriyle, hem fizikleriyle, hem de aşklarıyla.

        Son günlerde de her gün gazete sayfalarında olan iki isim var. Biri Ceylan Çapa, diğeri de Aslışah Alkoçlar. Gerçekten gençler, güzeller, fıstık gibiler ve evli değiller. Aşk da yaşayacaklar, gezip tozacaklar da. Ama ikisinin ne albümü var, ne film çekiyorlar, ne dizi filmde oynuyorlar, ne de çalışıyorlar. Yani hiçbir şey yapmıyorlar.

        Sadece aileleri meşhur. Ve çok gençler. Acaba gelecek planları ne ola ki? Yani nasıl bir kariyer düşünüyorlar acaba?

        Hayat böyle geçmez tabii.. İlla bir iş güç düşünüyorlardır.

        Keşke kızlarımız biraz da işleriyle çıksalar da basının karşısına, kendilerini örnek alan genç kızlara biraz ilham verseler. Ne hoş olur, ne güzel olur.

        Diğer Yazılar