Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SON günlerde sağım solum Sezen Aksu şarkıları. Kimisi “Oh bingo şarkılar. Dinlemedim ama Sezen Aksu kötü şarkı yapmaz” diyor. Dinleyenler “Şarkılara öldüm bittim” diyor. Ama bazıları da “Sezen Aksu yapınca eleştirmeye korkar bir kesim. Kötü olsa bile kimse kötü demez. Özellikle sanat camiası” diyor.

        Tamam herkes bir şey söylüyor ama oh çıktı işte altı sene sonra. Ben memnunum şahsen Sezen sonunda ses verdi. Nilüfer de çıktı. Hatta yıllar sonra Zerrin Özer’den single geldi. Bu isimler müzik dünyası için önemli. Hepsini dinledim ve seslerini duyunca “Çok özlemişim” dedim. Bu isimler albüm yapmadığı zaman müzik dünyası eksik kalıyor. En azından bize ve bizden önceki nesillere öyle geliyor. Çünkü yeni nesil pek bizim gibi düşünmüyor. Mesela yeni nesil ne dinliyor? Neyi merak ediyor? Sezen Aksu ve Nilüfer’i merakla bekliyorlar mı dersiniz?

        Son 20 gündür kendi çapımda küçük bir araştırma yaptım. Etrafıma, eşime dostuma, tanıdığım tanımadığım, özellikle yeni nesilden insanlara sordum. Youtube’da dolandım. Yeni nesil çok farklı dünyalarda. Onlar “Sezen Aksu’yu Nilüfer’i, Zerrin Özer’i beklemiyoruz. Daha eğlenceli şarkılar var” diyor. Mesela Derya Uluğ’un “Okyanus” sonrası “Canavar”ı ile coşuyorlar. Çağatay Akman diyor. “Ah Ulan Sevda” diyor. Diyor da diyor. Ve milyonlar başka şarkıları tıklıyor.

        1- Murat Boz-Ebru Gündeş düeti ‘Gün Ağardı’, 31 Aralık’ta yayınlandı ve 13 milyon 920 bin kişi tarafından dinlendi / izlendi.

        2- 31 Aralık’ta yayınlanan İrem Derici’nin ‘Bana Bir Şey Olmaz’ı 6 milyon 656 bin.

        3- 9 Ocak’ta yayınlanan Demet Akalın’ın ‘Ah Ulah Sevda’sı 4 milyon 625 bin.

        4- 15 Ocak’ta yayınlanan Derya Uluğ’un ‘Canavar’ şarkısı 4 milyon 59 bin.

        5- 11 Ocak’ta yayınlanan Simge-‘Prens ve Prenses’ 2 milyon 312 bin.

        6- 13 Ocak’ta yayınlanan Ece Seçkin ‘Olsun’ ise 2 milyon 285 bin.

        UNUTMADAN

        - Köşeyi baskıya gönderdiğim dakikadan sonra rakamlar değişmiş olabilir. Bunu da buraya ekleyeyim.

        - Tabii ki Sezen Aksu şarkılarıyla ilgili yorumlar gelecek. Takipte kalınız. İyi dinlemeler.

        Ve işte Çağatay

        YENİ neslin “Bak biz Çağatay’a bayılıyoruz, dinle” dedikleri Çağatay Akman’ın 12 Aralık’ta yayınladığı ‘Gece Gölgenin Rahatına Bak’ şarkısının klibi 68 milyon 113 bin kez izlenmiş. Çağatay da Eypio gibi sessiz ve sedasız ilerliyor. Acayip seveni var. Bestecinin de, söz yazarının da, oyuncunun da, şarkıcının da, gazetecinin de yeni nesli yakından takip etmesinden yanayım. Düne kimse bakmıyor. Yarına bakmak, başka diyarlarda dolaşmak gerek. Yeni nesil yeni ve hareketli şarkıcıların peşinde.

        Diğer Yazılar