Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EĞLENCE severlerin tercihleri değişiyor. Artık mekânlardan talep edilen özellikler farklı.

        1-Eğlence sevenler gizli mekân arayışında.

        2-Gözlerden uzak olması en büyük tercih.

        3-Mekânın küçük olması da en çok aranan özellik.

        4-Sokaktan fark edilmeyecek, dikkat çekmeyecek.

        5-Canlı müzik olacak.

        Evet artık kriterler çok net. Özellikle yemek sonrası, yani gece yarısından sonra eğlenceye devam etmek isteyenler daha küçük mekânların peşinde. O yüzden de büyük mekânların devri yavaş yavaş tozlu raflarda yerini alacak gibi gözüküyor. Büyük mekânların iş yapma olasılığı cuma-cumartesiyle kısıtlanacak. Hafta içi artık zorlaştı. Bu da yeni yerlerin çoğalmasına sebep oluyor. Yıllar önce Aztek’le başlayan gizli mekân modası, LaBoom’un sahibi Umut Evirgen’in Gizli Kalsın’ı açmasıyla devam etmişti. Hızla da devam ediyor bu durum. İşletmeci bu doğrultuda ilerliyor. Nişantaşı Scotch’u hatırlayın. Küçük, kapkaranlık ve gizli. Her gece dolar taşardı. Çok var örnekleri. Şimdi Nişantaşı Sess bu açığı kapatıyor. Yeni mekânlar da peşi sıra geliyor.

        1- Cihangir Hazine dört ay gibi kısa bir sürede yemek sonrası perdelerin kapanması, kulüp havasına dönmesi ve müşterinin en büyük tercihi canlı müziğin de yer almasıyla en popüler yerlerden biri oldu.

        2- Fenix’in işletmecisi Elvan Karakimseli de bu taleplere karşılık verdi ve Fenix’in üstünde gizli bir mekân yaptı. 50 kişilik mekân aslında küçücük bir oda. Geçen hafta sessiz sedasız açıldı. Adı yok. Elvan “Kim ne derse onu desin” diyor. Yani “Fenix Disco”, “Fenix üst kat”, “Gizli bölüm”, “Adı yok” gibi. Mekân hafta içi 23.00’te, cuma-cumartesi 02.00’de açılıyor. Tuvaleti unisex ve klozetin üstünde de bir disco topu var, ışıl ışıl. Bayağı hareketli bir tuvalet. Bu mekâna girmek de kolay değil. Elvan’ın onayı şart.

        Aztek sucuğuna alternatif: Hazine mantısı

        MALUM gece yarısından sonra yemek memlekette pek moda. Pek çok kişi belli bir saat sonra eğlenmeye gitmese bile Aztek’te yemek yer. Ben de mekânın yemeklerine bayılıyorum. Yıllardır değişmeyen bir lezzet. Dolması, köftesi ve tabii sucuğu pek meşhur. Ancak son günlerde Hazine’nin mantısına takılmış durumdayım. 03.00’ten sonra masalara bakıyorum, herkes mantı yiyor. Dans etmekten karınlar acıkıyor belli bir saatten sonra tabii. Geçen akşam saatler 04.30’u gösterirken bir grup mini burger, mantı, patates kızartması derken Hazine’de yeniden bir masa kurmuştu. Artık mutfağını her daim açık tutan mekânlar avantajlı.

        Eşiyle dünyayı gezecek

        ULUS 29, Fenix derken eğlence hayatına bir dönem damgasını vurmuş ve şimdiye kadar yaptığı her işi tutturmuş Metin Fadıllıoğlu, tüm hisselerini ortaklarına devretmiş, sadece Beymen Brasserie kendisine kalmış. Orası yemek üzerine kurulu bir mekân. Onun dışında Fadıllıoğlu gece hayatı için herhangi bir şey yapmama kararı almış. Mimar eşi Zeynep Fadıllıoğlu’nun işleriyle ilgilenip eşiyle dünyayı gezmek istiyormuş Metin Fadıllıoğlu. Şahsen ben bu verdiği kararı pek sevdim. Çok güzel ve doğru zamanda verilmiş bir karar. Özellikle de sektörün içinde bulunduğu bu dönemde.

        Diğer Yazılar