Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÖNCEKİ gün Akmerkez’de Bee Goddess’in 10’uncu yıl davetinde cemiyet hayatının tanınmış isimlerinden Ahu Tuğbay’la karşılaştık. Kendisini görür görmez 2 soru sordum. Öncelikle kızı Yasemin Kozanoğlu’nun nerelerde olduğunu sordum, çünkü kendisini uzun süredir görmüyorum. İkincisi de tablolarını. Ahu Tuğbay çok güzel resim yapar, daha önce sergi de açmıştı.

        Öncelikle Ahu Tuğbay, kızı Yasemin’in Ibiza’ya yerleştiğini, çok mutlu olduğunu ve şu sıralarda da İstanbul’da olduğunu söyledi. Hatta bana Sezen Aksu’nun evinde yeni çektiği fotoğraflarını gösterdi. Yasemin hâlâ o kadar güzel ki bayıldım. Ana-kız önümüzdeki hafta birlikte Ibiza’ya gideceklermiş.

        İkinci sorunun yanıtıysa tablolarıydı. Resim yapma işine devam ettiğini söyledi. Yeni tablolarını gösterdi, bayıldım. Hatta Amerikalı müzisyen Allen Ritter’a da sipariş üzerine özel bir tablo yaptığını anlattı.

        Allen en son Rihanna’yla ‘Work Work Work’ şarkısında çalıştı. Aynı zamanda dünyaca ünlü yıldızlar Drake, Kanye West, Nicki Minaj gibi isimlerle de çalışıyor. Grammy Ödülü’ne defalarca aday olmuş. Ve kendisi de birçok kişi gibi ‘Stars Wars’ hastası. Yakın arkadaş olduklarını söyleyen Ahu Tuğbay kendisine özel bir tablo yapmış ve önümüzdeki günlerde de bu tabloyu Allen Ritter’e gönderecekmiş.

        Bence güzel bir esere sahip olmuş Allen. Bu arada ben diğer resimlerini de gördüm, bayıldım Ahu Tuğbay’ın. En kısa zamanda sergi açması şart.

        10’uncu yılını kutladı

        10 sene önce yolumuz keşişti Ece Şirin’le. O zaman Bee Goddess markası bu kadar bilinmiyordu. Artemis kolyesi tanınıyordu sadece. Şimdi ünü sınırları aştı. Dünyaca ünlü starların vazgeçemediği bir tasarımcı oldu. Londra, Dubai, İtalya, Kore’de de mağazaları var.

        Türkiye’de olduğu günler sayılı. Bulabilene aşkolsun. Yıllar sonra ilk kez Akmerkez Martinez’de verdiği küçük 10’uncu yıl davetinde bir araya geldik. Davet o kadar mütevazıydı ki... Son zamanlardaki popüler isimler yoktu. Ahu Tuğbay, Selma Türkeş gibi yakın dostları vardı. İstese Ece daveti tıklım tıklım yapardı ama “Ben yola ilk çıktığım zaman yanımda olan insanların yanımda olmasını istedim” diyerek işine olan bağını ifade etti.

        O yüzden de günden güne büyüyor tılsımlı takılar. Rihanna’dan Madonna’ya kadar starların taktığı takılar daha da büyüsün inşallah. Sonuç olarak Türkiye’den yeşeren başarılı insanların kıymeti bizler için her daim daha başka.

        Risk başarı getirdi

        AYLAR önce açıldı Kuruçeşme’deki Fahham. Alkol yok, nargile var. Son yılların en trend mekânlarından. Sektörün tanınmış isimlerinden Ahmet Parlak işletme ortağı olmuştu, hâlâ da devam ediyor. Ben aylar önce ilk açıldığında bir kez gittim. Çok kişi “Uzun soluklu olmaz. Rakipleri çok sağlam” dedi. Ama başardılar. Kiminle konuşsam o mekândan bahsediyor. Demem odur ki bazen risk başarı getiriyor. Özellikle son yıllarda “Aman iş yapılmaz, Türkiye’nin hali belli. Dolar her an çıkabilir, bilmem ne olabilir, dur bilmem ne geçsin” diyenlere duyurulur.

        Diğer Yazılar