Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ASLINDA dünya onun peşinde, bizse başka diyarlarda... Selda Bağcan’dan bahsediyorum. Görüp de sevmeyen, duyup da hayran olmayan var mı? Irina Shayk Türkiye’ye gelir gelmez “Ne olur beni tanıştırın” diyor. Yüzüklerin Efendisi’nin Frodo’su Elijah Wood, Selda Bağcan neredeyse oraya gidiyor, konserlerini takip ediyor. Daha çok, saymakla bitmez.

        Şimdi de Selda Bağcan’ın peşine DJ’ler düştü. Ve dünyaca ünlü DJ’lerin hazırladığı albümü önümüzdeki günlerde müzik raflarındaki yerini alacak. Birbirinden güzel Selda Bağcan şarkıları DJ’lerin müzik setinde hayat bulacak. Ve asıl şimdi dinlemeyen varsa da dinleyecek. Çünkü DJ’ler artık çok büyük kitlelere ulaşıyor.

        Ve DJ’lerin dönemi

        GECE hayatı olsun, davet, parti, açılış, düğün olsun, artık bitmek bilmeyen bir DJ’lerin dönemi var. Ve bitecek gibi de gözükmüyor. Daha da gelişiyor. Artık eğlenceyi iyi müzik yapan DJ belirliyor. Ve çok ciddi de para kazanıyorlar. Masrafı yok, getirisi çok. Sadece iyi müzik yapmanız da gerekmiyor. Şov yapın yeterli. Ama bu işe gönül vermiş, eğitimini almış DJ’ler çok kızıyor tabii. Hatta “Onlar geçici, biz kalıcıyız” diyorlar. Evet her zaman işine emek veren kalıcı olur ama onları da es geçemeyiz. Mesela kimler mi?

        - İtalyan işadamı Gianluca Vacchi 60 bin Euro kazanıyor. İyi müzik yapamıyor ama iyi şov yapıyor. Herkes şovunu izlemeye gidiyor.

        - Sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz’ın geçen sene aylık kazancı 200 bin TL’ydi. Bu sene katladığı konuşuluyor. Sadece DJ setinde sesi açıp kapatıyor. Ama şovu, popo kıvırması herkesin izlemek istediği şey.

        - Malumunuz Teoman da DJ oldu. İlk ben yazmıştım. 25 bin TL alıyor.

        - Ozan Doğulu iyi bir müzisyen ama son yıllarda DJ setinden kendisini alamıyoruz. Çünkü iyi para kazanıyor. En düşük rakamı 10 bin dolardan başlıyor.

        - Okan Kurt da DJ’lik yapmaya başladı. Evet Demet Akalın’ın eşi Okan Kurt’tan bahsediyorum. Artık birçok mekânda DJ setinde görülüyor.

        - Benim pilates hocam bile DJ olmak için yanıp tutuşuyor. Hatta Alaçatı’da spor merkezi açtı ama en çok DJ setinde görülüyor kendisi. O durumdayız anlayacağınız.

        Selda ile Cafi buluştu

        İŞTE tam da bu albümün hazırladığına denk düşmüş benim 3 Temmuz Pazartesi günü bu köşede yazdığım ‘Miami’de Selda Bağcan rüzgârı’ başlıklı yazım.

        Miami’de çalışan ve oldukça tanınan Türk DJ Cafi yani Cafer Palamut’a “Yurtdışında ne çalıyorsun? Kimi dinliyorlar?” dediğimde “Sadece Selda Bağcan’ı çalıyorum. Her gece kapanışta. Bayılıyorlar sesine, hayran kalıyorlar” demişti.

        İşte bu röportaj sonrasında Cafi ile Selda Bağcan, Bodrum Türkbükü Bella Sombra’da bir araya geldi. Çünkü Selda Bağcan 16 şarkısını ünlü DJ’lere emanet ediyor. Cafi’yi de tanımak ve hazırlayacağı bir şarkıyı dinlemek istedi. Cafer Palamut, 3 gün 3 gece Selda Bağcan’ın ‘Gine Haber Gelmiş’ şarkısını hazırladı. Selda Bağcan beğendi, albüme aldı.

        Şahsen ben de dinledim, olay olmuş. Siz de dinleyince fikirlerinizi yollayın bana. Albümde birçok ünlü DJ yer alıyor. Bu albümde benim vesile olduğum bir durumdan güzel bir çalışmanın da yer alması beni keyiflendirdi. Biz haberciler bazen böyle buluşmalara vesile olabiliyoruz.

        Kimler yok ki?

        SELDA Bağcan’ın ilk albümünde 12 ya da 16 şarkı yer alacak. Henüz karar vermemiş. Şu an bitmek üzere. Albümü kendi müzik şirketi Majör’den çıkarmaya hazırlanan Selda Bağcan’ın albümünde Acid Pauli ‘Katip Arzuhalim Yaz Yare Böyle’yle, İpek İpekçioğlu ‘Gesi Bağları’yla, Ambassadors ‘Dam Üstünde Çul Serer’le, Moguz ‘Karlı Dağlar’la, Catwork ‘Nem Kaldı’yla, Kozmonotosman ‘Yaz Gazeteci Yaz’la, LVNT&- SAD ‘Bir Çocukluk Şarkısı’yla yer alacak.

        Ayrıca Yusuf Hanay, Fattish, Levent Lodos PSYMIX, Cafi, Douglas ve Doğukan Manço gibi isimler olacak.

        Diğer Yazılar