Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “İSTANBUL geceleri hareketlendi” diyorum inanmıyorsunuz. Günlerdir her köşeden bir ünlü olaylarla çıkıyor. Bu kış belli ki çok hızlı geçecek.

        Dünyaca ünlü Türk fotoğrafçı Mert Alaş da bu hafta İstanbul’un altını üstüne getirdi. New York’taki Public Otel’de gerçekleşen Piggott kitabının tanıtımı sonrasında soluğu İstanbul’da alıp hemen gecelere daldı. Salı gecesi sabaha kadar Tarabya Gizli Kalsın’da eğlendi. Çarşamba yine aynı mekâna gitti, ama kapıdaki görevliler Mert Alaş’ı bekletti.

        Alaş bu duruma çok şaşırdı, önce tepki vermeyip arabasına bindi. Sonra tekrar aşağıya indi ve kapıdaki görevlilerin yanına gitti. Fakat görevliler yine Alaş’ı içeri almadı. O da çok sinirlendi ve İngilizce “Disgusting” (İğrenç) diye bağırıp arabasına binerek hızla uzaklaştı.

        Öğrendiğime göre 4 kişi geleceklermiş ancak 7 kişi gelmişler. Mekân kalabalık olduğu için de bekletmişler. Ama herhangi bir açıklama yapılmamış.

        KLASİK MEKAN KAPISI TAVRI

        Öncelikle bizim memlekette bazı mekânların her zamanki tavrı bu. Ki bence büyük yanlış. Özellikle Gizli Kalsın’ın kapısında bu tür olaylar çok fazla yaşanıyor.

        Beni takip edenler çok iyi bilir. Mekânların kapısının ne kadar önemli olduğunu ve neler yapmaları gerektiğini sürekli yazarım. Bir gün önce mekâna gelmiş, sabaha kadar eğlenmiş ve tüm dünyada her eğlence mekânının kapısını açtıran bir insanı açıklama yapmadan o kadar bekletemezsin.

        Türkiye’de mekânların kapısı mevzusu çok derin ve geniş. Bu konuyu daha uzun detaylarıyla işlemek gerekiyor. Bir dahaki köşede.

        SANAT FUARINDA NELER OLUYOR?

        Yarın sona erecek 12’ncisi düzenlenen Contemporary Istanbul’dan önceki gün havadisler vermiştim. Peki neler oluyor devam edelim mi? Önceki gün kulağıma çalınanlar.

        Elçin 32 bin dolara Dali’yi kapmış Contemporary Istanbul’un ilk günkü ziyaretçileri arasında oyuncu Elçin Sangu da varmış. Elçin kapı özel davetliler için açıkken gelip çağdaş sanat merkezini gezmiş. Zaten ilk görüşte bayıldığı Alman sanatçı Isabell Beyel’in eseri Salvador Dali’yi 32 bin dolara satın almış.

        Ne yalan söyleyeyim, ben de bayılmıştım o esere. Çok doğru bir seçim yapmış. Zaten kendisi de o gün Instagram’da “My man” yazarak paylaştı.

        CEM YILMAZ'IN ALMAK İSTEDİĞİ BOKSÖR

        Önceki gün, “Çok pahalı, param yok” diye hiçbir eser satın almayan Cem Yılmaz, aslında 42 bin dolara satışa çıkan Emre Yusufi’nin boks eldivenli heykelini çok almak istemiş. Malumunuz önceki gün de “Herkes en çok bu heykelle fotoğraf çektirdi” diye yazmıştım. Fakat Cem Yılmaz geçen sene 8 bin dolar ödeyerek Emre Yusufi’nin tablolarından satın almış. Ve tabii ekürisi Ozan Güven de.

        Diğer Yazılar