Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Habertürk Gazetesi’nin dünkü manşetini görmüşsünüzdür: “Bohçayla botoks, kargoyla muska.” Yıl olmuş 2017, biz hâlâ bunlarla uğraşıyoruz. Adnan Hoca’nın kedicikleri, Cüppeli Ahmet Hoca’nın zırvalıkları devam ettikçe de yol alamayacağız. Hâlâ kafede botoks, yok kargo ile muska. Yok ıvır, yok zıvır. İşte Türkiye. Gram yol alamıyoruz gram...

        **************

        GÜZEL AŞK DİYE BİR ŞEY YOK MU?

        SON zamanlarda aldatma, ihanet, şiddet, dayak derken farkında mısınız magazin dünyasında bile güzel bir aşk haberi yapamıyoruz. Dizilerdeki güzel kız, yakışıklı erkek aşklarına sarılıyoruz sımsıkı. Hatta bunları gerçek zannediyor yeni nesil. Hatırlarsanız Barış Arduç ve Elçin Sangu için Gupse Özay’a “Çekil aradan onlar birbirine âşık” diyenleri gördük bu ülkede. Yani gerçek aşkı dizilerde arar olduk. Gerçek hayata da intikal etti. Son zamanlarda aşk yok oldu, kül oldu. Sürekli “Yok evli adamla aşk yaşayan”, “Yok o onu aldattı”, “Yok bu şunu aldattı”, “Yok aslında onun kocasının erkek sevgilisi varmış” gibi bir sürü olay duyuyoruz. Artık “Aşkın ömrü 3-5-7 sene” muhabbetleri de küf kokmaya başladı. Ben umutluyum diyeceğim ama aşk-meşk umudu yok raflarda. Bakın size yakın zamanda yaşanan bir çift kavgasından bir örnek. (Gerçek bir olay.)

        ‘SENİN EŞCİNSEL OLDUĞUNU SÖYLERİM’

        Bir kadın ve bir adam uzun süredir aşk yaşıyor. Biraz hareketli, çalkantılı, hararetli, itişli-kakışlı bir ilişkileri var. Kız baskın. Dediğim dedik. Hatta zaman zaman krize girip çocuğu evden kovuyor. Çocuğun annesini, babasını bile evden kovmuş.

        Çocuk her seferinde dönmüş kıza ve affetmiş. Ama sonunda tak etmiş ve “Yeter” deyip ayrılmak istediğini açıklamış. Kız ne dese beğenirsiniz: “İstersen benden ayrılmaya kalk. Ayrıldığın anda senin eşcinsel olduğunu açıklarım.”

        Çocuk “Açıklarsan açıkla umurumda değil. Ben kendimi biliyorum. Biraz uğraşırım ama sonra toparlarım” diye cevap vermiş. Kız daha da çirkinleşmiş. Korkunç şeyler söylemiş. Burada yazamıyorum, o kadar korkunç. Neyse yine şiddetli bir kavga, sonra yine şiddetli kavuşma ve ilişkileri şu an inişli-çıkışlı devam ediyor.

        Devam ediyorlar etmesine ama aşk değil onlarınki eziyet. Ve büyük bir saygısızlık. Kızın kendine saygısı yok.

        Kızın kendine saygısı olsa yapmaz zaten bu kadar çirkin bir şeyi. Kendisinden ayrılmak isteyen adamı kendine zorla böyle tehditle bağlamaz. Yarın bir gün bunlar evlense, çocukları olsa vah ki ne vah. Yazık o çocuklara. Siz siz olun sevgilinize değil kendinize yapmayın bu çirkinliği.

        **************

        HÂLÂ MI BU İSİMLER?

        YIL 1995 mesleğe başladım. 2018’e iki kala hâlâ Ece’ler, meceler... Magazin dünyasında dönüyoruz, dolaşıyoruz hep aynı isimleri, aynı mevzuları, aynı yalan dolan hikâyeleri konuşuyoruz. Yeni nesil oyuncu hiç girmiyor bu muhabbetlere. İşi-gücü varsa var, yoksa yok. 90’ların nesli işi yoksa da var. Hep var. Ya aldatma, ya ihanet, ya yalan-dolan. Klasik, gram ilerleme yok. Tıpkı Türkiye gibi, 90’ların sanatçıları da sıkıştı kaldı.

        Yıllardır bu işi yapan biri olarak ben şapkamı çoktandır önüme koydum, bence sektörde özellikle yapımcılık yapıp magazin programı yapan birçok kişi de koymalı. Emin olun daha doğru bir noktada buluşulur. Yoksa sonu hüsran.

        Diğer Yazılar