Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÖNCEKİ gün Bülent İpek’in Gerard Depardieu hakkındaki haberini okurken öğrendik ki kendisi 80 bin Euro isteyip Antalya Film Festivali komitesi tarafından reddedildiği dakikalarda yiyormuş o yarım ekmek kokoreçi meğer. Allah için kokoreç güzeldir. Özellikle gece yarısı benim de zaman zaman canım çeker. Ama tabii vergi vermemek için parayı kuryeyle elden tahsil etmek için en doğru seçenek. Fransız aktörü tebrik ederim. Bu kadar zahmet sonrasında acılı acılı kokoreç ne güzel gitmiştir. Yanına da küçük turşulardan. Haberi aldıktan sonra bir yarım daha yeseymiş keşke. Daha bir midesine otururmuş. E böyle haksız hukuksuz, vergisiz, kuryeyle elden alınan paralar sonrasında illa bir şekilde mideye oturur çünkü. Bu arada yakında “Gerard kokoreçleri” diye ilan falan görürsem de şaşırmayacağım. Malum pek severiz böyle işleri. Hatta belki mekân sahibi Gerard’ın resmini mönüsüne falan koyar. Malum Selçuk Yöntem’in başına geldi ve kendisi yıllardır uğraşıyor. Bu tip işleri de pek severiz. E nereden görecek Gerard değil mi? Ama bu yabancı oyuncuların işi belli olmaz, aman dikkat.

        **************

        PAZARTESİYİ MERAKLA BEKLİYORUM

        ATATÜRK Kültür Merkezi yani AKM’de sayısız organizasyona katılmış, sayısız konser, oyun izlemiş şanslı insanlardanım. Malumunuz mekân yıllardır yalnızlığa terk edilmiş vaziyette. Karanlıklar içinde. Ne zaman önünden geçsem içim cız ediyordu ki Allah’tan Cumhurbaşkanı’mız müjdeyi verip “Opera binası olarak muhteşem bir yer yapılacak” dedi. İnanın Cumhurbaşkanı’nı dinlerken içim kıpır kıpır oldu, heyecanlandım. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki o muhteşem geceler geldi aklıma. İnşallah yeniden yaşanır, ışıl ışıl meydanı aydınlatır hem görkemiyle hem de içindeki organizasyonlarla. Yeni nesil hem Beyoğlu’nu hem de o ihtişamlı binayı yaşar. Güzel oyunlar izler. Güzel gösterilere şahitlik eder. Ve inşallah yeni yapılacak opera binasının adının başındaki Atatürk korunur. Bu da en büyük güzellik olur. Pazartesi açıklanacak detayları merakla ve heyecanla bekliyorum.

        **************

        SOSYALLEŞME MERAKLISI İNSAN MODELİ

        - Halloween bitti sırada şimdi ne var?

        - Yaz bitti şimdi sıra kar tatilinde.

        - Kar tatiline acaba nereye gitsek?

        - Yılbaşı geliyor. Acilen yer bakıyorum.

        - Yılbaşını Türkiye’de mi kutlasak yurtdışında mı?

        - Son zamanlarda en popüler yer neresi acaba? Nereye gidiyor insanlar, oraya gitmek gerek!

        - Ben şimdiden Sevgililer Günü için organizasyon yaptım.

        - Önümüzdeki günlerde birkaç davete gitmem şart.

        **************

        FARKINDA MISINIZ?

        - Bir kısım var ki öfke kusuyor.

        -Bir kısım var ki “Ben demiştim, ben ben ben” diyor.

        -Bir kısım var ki “Durun kardeşim ben en doğrusunu biliyorum” diyor.

        -Bir kesim var ki “Parçalarım, yararım, patlatırım, rezil ederim” diyor.

        Diyor da diyor. Bir durun hanımlar beyler, bir sakin. Biraz doğaya çıkın, biraz ailenizle zaman geçirin. O elinizdeki sosyal medyada sizi sinir eden olaylardan bir uzaklaşın. Biraz kendinizle baş başa kalın. Bu hayatta daha başka güzellikler var. Onları yaşayın. Şükredin.

        **************

        HİKÂYE Kİ NE HİKÂYE

        SERTAB Erener’in 100 yaşına kadar yaşama hayaline “Geçiniz bu saçmalıkları” diye yazmıştım önceki gün. Birçok hoca, bilim insanı ve bu işe kafa yormuş birçok kişi gülüyor Sertab’ın bu çabalarına. Canan Karatay da “Hikâye” demiş ki hem de ne hikâye. Bir şeyin PR çalışması ancak bu kadar güzel yapılır. Kolay gelsin, ne diyelim.

        Diğer Yazılar