Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SONUNDA Aleyna iyi bir şey yaptı ve eğitimi için harekete geçti. Annesiyle birlikte Los Angeles’a gitmiş Aleyna. 9 Aralık’a kadar okul bakacakmış ve kayıt yaptıracakmış. Gerçekten hem yaşı, hem kariyeri, hem de geleceği için doğru bir adım. Çünkü şimdiye kadar biz Aleyna’nın 2 popüler olmuş şarkısını, büyük büyük beylik laflarını, “Ben şöyleyim, ben böyleyim”, “Şu zamana kadar star olmazsa olmaz”, “Ben küçükken de stardım, meşhurdum, öyleydim, şöyleydim”, “Sokakta yürüyemezdim küçükken de” gibi sözlerini duyduk, bildik. Yani sonunda kendisi için, kariyeri ve geleceği için mantıklı bir adım atmış. Nihayet.

        *************

        NE GÜZEL SÖZ

        ÖZELLİKLE birkaç senedir dilimde sürekli şu cümle dolanıp durmakta: “Bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye.” Ne güzel sözdür. Ne anlamlıdır, ne açıklayıcıdır.

        *************

        ŞUNU BİR KEZ DAHA GÖRDÜK Kİ

        - Düşünmeden konuşmak.

        - ”Bana bir şey olmaz” demek.

        - ”Benim yerim sağlam. Dayım da var arkamda, amcam da” demek.

        - “Bana kimse bulaşmaz, korkar” demek.

        Boşuna, boşuna, boşuna. Bir söz çıkar ağızlardan, sonra geçmişler ola. Ayıkla pirincin taşını.

        *************

        EKRANDAKİ KİŞİLERİN...

        DİKKATLİ, saygılı, mantıklı, yapıcı, birleştirici, onarıcı olması gerekir. Öyle reyting için ver gazı, ver gazı, ver gazı. Sonra o gaz öyle sıkışır ve patlar ki önüne geçemezsin. Hem insanların siniri körüklenir hem de önüne geçilemez kin ve nefretler oluşur. Gerek var mı? Zaten toplum olarak sinir küpüyüz. Bir de reyting uğruna insanların siniriyle oynamak niye?

        Diğer Yazılar