Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ALLAH aşkına biri bana “Nohut kafalı” ne demek bir söyleyiversin. Ya da “Muşamba suratlı” nedir? Soruyorum şimdi tüm bunları sosyal medyadan yazanlara. Acaba sizin evinizde sürekli “Muşamba suratlı”, “Nohut kafalı” diye cümleler mi kuruluyor? Anneniz, babanız sizi bu tür cümlelerle mi büyüttü? Ya da nereden geliyor aklınıza? Vallahi de billahi de bin yıl düşünsem gelmiyor benim. Gerçekten ya ben salağım ya da siz ötesisiniz. Burcu Kara’ya sosyal medyada “Nohut kafalı”, “Muşamba suratlı” diyen Ela K. 1740 TL para cezasına çarptırılmış. Az bile. Daha fazla lütfen, daha fazla. Böyle bir saygısızlığın cezası bu kadar az olmamalı.

        Şükür, bir ışık doğdu

        GERÇEKTEN bir ışık doğru bu cezayla birlikte. Daha çok ceza kesilmeli, sosyal medyadan işlenen pis suçlara. “Pis suç” diyorum; çünkü gerçekten bunun başka bir açıklaması yok.

        Adam ya da kadın oturmuş; seni görüp üzerindeki kıyafeti beğenmiyor, saçını beğenmiyor, makyajını beğenmiyor başlıyor atıp tutmaya. Ya da verdiğin pozu beğenmiyor, üç beş kilo almışın ona takıyor. Geziyorsun, tozuyorsun sinir oluyor ve basıyor küfrü.

        Olacak iş mi Allah aşkına? Bu nasıl bir insanlık, nasıl bir vicdan, eğitim.

        **********

        Durmayacaklar

        SOKAKTAKİ zorbalıkları geçtik, şimdi de sosyal medya zorbalıkları kol geziyor. Önceki gün Ezgi Mola, “Siber Zorbalık” adı altında düzenlenen bir basın toplantısına katılmış. Sosyal medya hesabından da şunları paylaşıyordu:

        “Sosyal medya üzerinden yaptığımız yorumlarla birini hakir görme, küçük düşürme, iftira atma, hakaret etme, birinin dış görünüşüyle dalga geçme, onun konuşmasıyla, herhangi bir şeyiyle dalga geçerken hiç düşünmüyoruz. Bu insan bunalıma girer mi, utanır mı diye.

        Gencecik çocuklar birbirine acayip hakaretler ediyorlar. Gerçi bunun yaşı da yok. Ben kendi fotoğraflarımın altından biliyorum. Dışarıda bunu yapamayacak koskoca adam, ağza alınmayacak hakaretler yazıyor. Peki bunun insanların üzerinde büyük derin yaralar açabileceğini düşünüyorlar mı? Kendilerine yapılsa neler düşünürlerdi, neler hissederlerdi hiç akıllarına geliyor mu?”

        Ah Ezgiciğim ah. Biz neredeyse sosyal medya çıktığından bu yana bunları yazıyoruz Dilimizde tüy, kalemimizde mürekkep bitti ama bizim insanımızda hakaret bitmedi. Durmuyorlar, durmayacaklar.

        Bu zorbalar eğitilmemiş Ezgi

        EZGİ Mola’nın saydığı, “sosyal medya zorbaları”nın yaptığı hakaret, hor görme, iftira gibi olayları insanlar sonradan öğrenmedi ki! Anne ve babanın vereceği eğitimler bunlar. Anne ve baba, çocuk küçükken başkalarını kırmanın, iftira atmanın, hakaret etmenin, yüzü, gözü, vücudu hakkında eleştirilerde bulunmanın ne kadar kötü ve çirkin olduğunu anlatır. Yani normali budur. Kazık kadar olmuş insanlara bu sonradan öğretilmez ki. Bu yüzden işimiz zor, anlamıyorlar, anlamayacaklar Ezgiciğim. Çünkü eğitilmemişler.

        Diğer Yazılar