Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORAY Eğin, Gülse Birsel’in filminin övülmesini abartılı bulmuş. Filmi izlemeden yorum yapmak olmaz. Haliyle pazar günü öğle seansına girdim, izledim. Övgüler gayet yerinde. Hatta günümüzde bu kadar kaliteli bir komediye hasret kalmışken az bile.

        Bir kere Şahan Gökbakar’ın Recep’i gibi küfre sığınma yok. Türk insanını bozmadan, evirmeden, çevirmeden, değiştirmeden kendi yalın haliyle yansıtma var ki tadından yenilmiyor. Türk sinemasında özlediğimiz görüntüler.

        ‘Aile Arasında’ su gibi akıp gidiyor. Ben size söyleyeyim, gişe garanti. Hatta tavan yapar.

        Kadro gerçekten tam yerinde. Şu fazla olmuş bu eksik olmuş diyeceğiniz hiç kimse yok.

        Filmde bir ara gülmekten yaş geldi gözümden. Gerçekten uzun süredir bir filmde bu kadar gülmeye hasret kalmıştım.

        DEMET, 12’DEN VURUYOR

        - Demet Evgar benim bu filmde yıldızım. Oynamıyor, döktürüyor. Adeta 12’den vuruyor.

        - Engin Günaydın’ı özlemişiz. Arada ‘Avrupa Yakası’na götürüyor rolleriyle ama olsun. Acayip özlemişiz.

        - Erdal Özyağcılar ve Devrim Yakut olmasa gerçekten eksik olurmuş.

        - Gülse Birsel’in rolü toplasanız 10 dakika. Bence gayet yerinde olmuş. Fazlası olmazmış. Yazar olarak iyi ayarlamış, fazlasının zarar olacağını kestirebilmiş.

        *************

        AH BE KADIN, AH BE KADIN!

        KADIN yememiş içmemiş Pınar Altuğ’un Instagram hesabında, “Kocam” notu ve kalp emojileriyle paylaştığı mutluluk fotoğrafının altına, “Pınar Hanım gün gelecek, kocanın gözlerinin genç arayışları olma ihtimalini ben çok yüksek görüyorum. Bu doğanın kuralı” demiş. Haydi bakalım hanımmmmm. Falcı, büyücü geldi hanımmmmm. İşte tam da Instagram böyle bir hal almaya başladı. Kara büyücüler dolaşıyor sosyal medyada.

        Tüh sizin kalıbınıza, tüh sizin fesatlığınıza, tüh sizin kadınlığınıza! Bu nedir kardeşim! Size ne! Neden başkasının mutsuzluğuyla mutlu olmaya çalışıyorsunuz? Pınar Altuğ da haliyle, “O zaman hatırlatın kına göndereyim size, yakarsınız” demiş. Ne desin? Ne diyecek? Haklı, az bile demiş.

        Millet delirmiş, gerçekten delirmiş. Hatta çıldırmış. Mutsuzluk kol geziyor. Mutlu olanın da gözünü oymaya çalışan bir tür çoğaldı, hızla yayılıyor.

        *************

        TOPLUMUN RUH HALİ

        KEDİYİ gebert, sokakta kavga ederken tehdit et, memleketi satan ne demiş onu dinle, sokak ortasında kızı kaçırmışlar herkesin gözü önünde, ona bak, yaşlı adamla kadının evine hırsız girip öldüresiye dövmüş, adam evlendiği gün karısını öldürmüş ona bak hiç bir şey olmamış gibi. Arada da, “Dolara ne olmuş? Ay inmiş mi? İyi” diye diye geçiyor ömür.

        Ha bu arada yeni bir yıl geliyor, mis gibi gelecek, güzel gelecek hatırladınız mı? Ha geçen sene, “Bir an önce bitsin bu 2016” dediğinizi de hatırladınız mı? Sanki 2017, bize geçen seneyi arattı mı ne! Sanırım kafayı yiyor ve hatta deliriyoruz.

        Mesela ben önceki güne pis bir caninin kediyi nasıl öldüresiye dövdüğüne, hatta sonra da nasıl öldürdüğüne tanık olduktan sonra günüm korkunç geçti. Daha doğrusu katlanarak gerildim. Kin ve öfke sardı tüm bedenimi. Sonra kendimi sürekli, “Sakin ol, mutlu ol, pozitif ol” derken buldum.Arada bir nefes gitti geldi, gitti geldi.

        Diğer Yazılar