Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAHNELERİN olmazsa olmaz şarkıları, türküleri vardır. Dillerden düşmez. Yıllar geçer, modaları asla bitmez. Türkiye’de canlı müzik sahnesi olan biri Türk sanat müziği de söylese pop da, dinleyici bu şarkıları illa duymak, bu şarkılarda göbek atmak ister.

        İster canlı müzik sahnesi olsun ister gece kulübü, ister sosyetik olsun ister yabancı... Ya da hiç Türkçe müzik dinlemesin, fark etmez. Olmazsa olmaz şarkılar var.

        Bu sene listeye eklenen ‘Erik Dalı’yla birlikte ilk 5’i veriyorum.

        1- Erik Dalı

        2- Ankara’nın Bağları

        3- Hayatı Tesbih Yapmışım

        4- Tavukları Pişirmişem

        5- Bu Fasulye Yedi Buçuk Lira

        *************

        2017 LİSTESİ TÜRKİYE FOTOĞRAFI

        MALUMUNUZ bir seneyi geride bırakıyoruz. Ve haliyle “Nasıl geçti habersiz” demiyoruz, 2017’yi nasıl geçirdiğimizi didik didik incelediğimiz günlerdeyiz.

        Yani 2017 karnemiz nasıl, bir bakmak gerek. Magazinde ne oldu, hangi olaylar oldu gündemini tabii ki bu hafta bol bol masaya yatıracağız ama öncesinde biraz kültür-sanat durumumuza göz atalım. D&R’da en çok satan kitap, dinlenen müzik, izlenen film ve oyun listesinin ilginç ayrıntıları var.

        EVRENSEL DİL MÜZİK

        Mesela Türk-Yunan birlikteliği yine çıkmış ortaya. Tarkan ve Haris Alexiou liste başından inmemiş. Türk-Yunan dostluğundan vazgeçilmeyeceğinin en güzel kanıtı evrensel bir dilde yani müzikte ortaya çıkmış. Tarkan’ın ‘10’ albümü, Haris Alexiou’nunsa ‘25. Yıla Özel’ albümü en çok satan ve liste başında kalanlar olmuş.

        Zülfü Livaneli’nin ‘Huzursuzluk’ kitabıysa en çok satan kitap olmuş. Malum ülke olarak 2017’yi çok huzursuz geçirdik. Herkes tuhaf bir şekilde huzursuzdu ki bilinçaltı ‘Huzursuzluk’ kitabına el gitmiş. Ve bu da cidden kanıtı olmuş. Şahsen ben bu kadar net ortaya çıkmasına bir kez daha şaşırdım.

        *************

        HUZURSUZ AMA ESNEĞİZ

        ‘HUZURSUZLUK’ kitabını okumuşuz ama durmadan pilates yapmışız meğer. Diğer bir taraftan listede en çok satan DVD ‘Ebru Şallı ile 4 Haftada Süper Yaz’ olmuş. Harbi değişik bir milletiz. Huzursuzuz, gerginiz ama esnek olmak için çaba sarf ediyoruz. Bu da ‘Çılgın Türkler’ olduğumuzun, yıkılmaz, yenilmez olduğumuzun en güzel kanıtı harbi. Ayakta kalmak için direniyor ve çabalıyoruz. Asla küsmüyoruz, kabuğumuza çekilmiyoruz.

        Ülkeye pilatesi duyuran, tanıtan elçimiz Ebru Şallı her sene bir DVD çıkardıkça şaşırıyor hatta “Acaba evde pilates yapan oluyor mu?” diyordum, yanılmışım. Pilates canavarı bir toplum çıktık.

        Bence manavda, pazarda, markette de bir test yapılsa avokado ve kinoa çıkacaktır, görün bakın. Demedi demeyin. Ebru Şallı her gün avokado paylaşıyor, maydanoz suları paylaşıyor. Harbi bakın bunlar da liste başıdır kesin. Değişik bir toplumuz canım biz, çok değişik. Her değişikliğe şıp diye uyuveririz.

        *************

        TABİİ Kİ RECEP

        E huzursuz, esnek ama yine de asabiyiz. Bakın listede en çok satan film Şahan Gökbakar’ın ‘Recep İvedik’i olmuş. Malumunuz, kediye, kadına, kıza canavarlaşan, trafikte “Uleynnn sen benim kim olduğumu biliyor musun?”lu bir toplumuz. Yani şaşırdık mı, şaşırmadık. Listeler hep bizi yansıtıyor aslında, biraz doğru bakmak yeter.

        Diğer Yazılar