Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        90’ların şöhretleri birbirine girdi. Magazin cümbüşü yeniden hortladı. “Kim ne dedi?”, “O bunu mu demiş?”, “O kim ki bana bunu söylüyor?”, “O kendini ne sanıyor?”, “Bak sen! O kim oluyor?”, “O kimi takipten çıkarmış?”, “Yok canım, o bu lafları mı etmiş?” diye diye pazartesiden bugüne geldik.

        Şimdi sizi son 3 günde yaşanan bir arapsaçının içine sokacağım. Eğer içinden çıkabilirseniz helal olsun. Siz bu düğümü çözerken ben de müziğin sesini son sez açıyorum. Ve tabii ki fonda Erkin Koray’dan “Arapsaçı” var.

        1- Seda Sayan’ın programına Gülben Ergen konuk oluyor.

        2- Tabii şov sırası Gülben Ergen’de. Alıyor sazı eline, çalmaya başlıyor. Üzerinde acı biberler, göbecikleri bir güzel atıyor. Ardından “Ölümümü izlediler”, “Bitti dediler”, “Bu ülkede duramaz dediler” diyerek bir güzel gönderme yapıyor düşmanlarına.

        3- Tam da bir gün sonra durur mu Seren Serengil. Tabii, “Aslında hiç konuşmak istemiyorum” diyerek başlıyor anlatmaya ve “Seda Sayan sorması gereken soruları sormadı” diye eleştiriye başlıyor.

        4- Seda Sayan da Seren Serengil’e, “Konuklarımı sıkıştırmam. ‘Bunu konuşmayalım’ diyenleri zorlamam. Keza Seren bunu çok iyi bilir. Kendisi de zamanında bunları çok istedi benden” diyor.

        5- Bu arada bir başka kanalda sinirler yine gergin. Malum sinir gerginliği reyting demek. Mecbur gerilecek. Bu sefer Ece Erken başlıyor, “Kadın düşmanlığı ise bana yapılan en büyük düşmanlık. Sana sesleniyorum Gülben Ergen, avukat Altın Mirmir” diye avaz avaz bağırıyor. Bak işte ses yükseltmesi de ikinci kural. Ne kadar ses, o kadar izlenme. Ve en önemli altın kuralsa meydan okuma. O da bir güzelinden, “Sana savaş açıyorum” diye geliyor ki tamam. Eksik parça tamamlanıyor.

        Of vallahi yoruldum. O konuşuyor, bu konuşuyor, arada laf gidiyor, geliyor. Tam “Bunlar biter mi acaba?” derken ikinci gün gelip çatıyor. Yani salı oluyor. Demet Akalın konuk. Bir dönem Gülben Ergen ile aralarından su sızmıyordu. Ama şimdi Gülben’in ezeli düşmanı, Seren’le arasından su sızmıyor. Acaba ne bomba patlar derken başka bomba patlıyor.

        6- Ha bu arada salı günü program yeni bitmiş. Aradan bir-iki saat geçmiş. İsmi geçen Yeşim Salkım, “Bana baksanıza, siz benim kim olduğumu biliyor musunuz?” diyor. “Sarayda soytarılar vardı” diyor. “Ben seni geldiğin yere gönderirim” diyor. Diyor da diyor. Mevzu daha da genişliyor.

        7- Durun bitmedi, şimdi çarşambaya geldik. Gün Demet Akalın’ın, Seda Sayan’ı takipten çıkarması dedikodusuyla başlıyor. Kadınlar hemen “Kim kimi takipten çıkarmış”, “Aaaa bak sen” diye başlatıyor mevzuyu. Peki neden mi çıkarmış Demet Akalın, Seda Sayan’ı takipten. Çünkü eşi Okan Kurt’un da konuk olduğu programda İbrahim Kutluay’la oynadığı klipten görüntüler giriyor. Demet haklı. O an yayından kalkıp gitmiyor, bir gün sonra kırgınlığını dile getiriyor.

        Tamam şimdi toparlıyorum. Haklısınız, kafanız karıştı. Hatta çorba oldu, tam bir arapsaçı. Kadınlar şaha kalktı. 3 gündür bana soran kişilere toplu yanıt:

        - Magazin dünyasında alışık olduğumuz isimler, alışık olduğumuz atışmalar.

        - 25 senedir bu işi yapıyorum, keşke biraz polemik yaşayan insanların isimleri değişse. E haliyle biz de sıkılıyoruz.

        - Demet Akalın ile Seda Sayan barışır.

        - Seren Serengil, Gülben Ergen, Yeşim Salkım mevzusu bitmez.

        - Yeşim Salkım-Seda Sayan mevzusu biraz daha uzar.

        ***********

        ŞİMDİ YENİ MERAK TAKİPTEN ÇIKARMAK

        MAGAZİN dünyasında yeni bir alışkanlığımız oluştu: Takipten çıkarmak.

        Hatta like’ladı, like’lamadı; takip etti, etmedi alışkanlıkları. Artık insanlar birbirinin dostunu, düşmanını, yakınlığını, arkadaşlığını buradan anlamaya çalışıyor. Ve direkt, en âlâsından teşhis koyuyor. Bu durumu çözebilene bravo.

        Diğer Yazılar