Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AZ biraz aracı oldum Deniz Seki’nin People’da sahneye çıkmasına. Hatırlarsanız HT Masa buluşması yapmıştık Deniz Seki’yle. İşte bu buluşmanın sonunda “Hadi Deniz her hafta sahneye çık, şarkılar söyle bize” dedim, Tayfun Topal’la buluşturdum, aklına yattı. İyi ki yatmış. İyi ki anlaşmışlar. Mis oldu, süper oldu, keyifli oldu. Bu hafta ilk kez sahneye çıktı. Sahnede nasıl bir Deniz Seki mi vardı?

        - Şarkılar söyledi.

        - Harika bir repertuvar hazırlamıştı.

        - İçten davrandı.

        - Samimiydi. Olduğu gibiydi. Sanki hiç ara vermemiş gibiydi.

        - Heyecanlı ama kontrollüydü.

        Cezaevi günlerine hiç değinmedi. Dediğim gibi harika bir repertuvar hazırlamıştı, sadece şarkılarıyla duygularını anlattı. Ve şarkılarını dinlemeye gelenleri mutlu etti sadece. Onlarla temas kurdu. Onların gözlerinin içine bakarak şarkılarını söyledi. Tüm yaşadıklarını şarkılarla anlattı. Nasıl mı?

        - Ahmet Kaya’dan “Siz benim neler çektiğimi nereden bileceksiniz”i öyle içten söyledi ki tüyler diken diken oldu.

        - Halil Sezai’den öyle bir “İsyannnnnn” dedi ki, “Of ki ne of” dedirtti.

        - Sezen Aksu’dan “Ama fazla da üzülme, hayat bitiyor bir gün. Ayrılıktan kaçılmıyor. Hem çok zor hem de çok kısa bir macera ömür imtihanla geçiyor” derken de her daim ayakta kalacağını vurguladı.

        - Sahneye ‘İyisin Tabii’ ile çıktı. Bol bol kendi aşk şarkılarını söyledi. Selda Bağcan’dan dem vurdu.

        - Ve tabii Neşet Ertaş’tan “Ah yalan dünya” demeden de yapmadı. Tüm salonla birlikte öyle bir “Ah yalan dünya” dedi ki görülmeye değerdi.

        ***********

        KÜSLÜĞÜN KISASI MAKBULDÜR

        ÖNCEKİ gün “Seda Sayan ile Demet Akalın küslüğü uzun sürmez, barışırlar” diye yazarken daha barışma olmamıştı. Ben yazıyı yazdım gönderdim, aradan 7-8 saat geçti ve Demet Akalın, Okan Kurt’un yazdığı yazıyı paylaşıp barıştıklarını ilan etti.

        Ben de o dakikalarda Seda Sayan’la Cenk Öztanık’ın doğum günündeydim. O kadar üzülmüştü ki anlatamam. Gerçekten üzgün olduğunu defalarca vurguladı. Zaten Seda Sayan’ın bu konularda ne kadar hassas olduğunu bilmeyen yoktur. Demet Akalın ve Okan Kurt da bu hassasiyeti, üzüntüyü fazla uzatmadan barıştılar. Küslüğün kısası makbuldür. İyidir, güzeldir.

        ***********

        MAGAZİN ŞAHLANDI

        SEDA Sayan, SHOW TV’de format değişikliği yapacağı zamandan bu yana “İyi bir şey”, “Oh güzel bir şey”, “Eski magazin günleri yeniden dönsün” diye yazıyorum. Maşallah öyle bir döndü ki pir döndü.

        Seda Sayan’ın formatında hiçbir sıkıntı yok ama tabii magazin yorumlarında sıkıntı var. Kendisi de bunun farkında. Malumunuz bu iş kolay gibi gözükür ama zordur. Ve herkes için de uygun değildir. Nokta.

        ***********

        NEFESİM KESİLİYOR

        - HOLLYWOOD’DA taciz olayı start aldı, tüm dünya konuşmaya başladı. Keşke 20-30 sene önce açılsaymış bu konu, bugün belki çoktan çözülmüş olurdu. Ha şuna inancım büyük ki çözülmeyecek. Bitmeyecek. Çünkü genellemeler başladı. Mesela “Bugün ne kadar güzelsiniz”, “Bugün pek seksisiniz” demek de cinsel tacizden sayılır mı gibi saçma cümleler kuruluyor ki bu cümlelerin kurulması bile bilinçaltı dalga geçildiğini gösteriyor.

        - Adalet Bakanlığı’nca, Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişikler yapıldığı açıklandı. Yani bundan sonra kedi-köpek canlıdan sayılacakmış. Al işte bir nefes darlığı daha. Şimdiye kadar canlıdan sayılmamışlar, şimdi sayılacaklar. Ve bunu da başarı görüp “Buna da şükür” diyoruz. Allah yardımcımız olsun bu dünyada.

        Diğer Yazılar