Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATIRLAR mısınız bilmem, Bergüzar Korel’in sosyal medyadan elini eteğini çekip gitmesinin nedeni bir çocuk yüzündendi. Yaşanan acı günler hakkında yaptığı yorum sonrasında bir kadın, Bergüzar Korel’in evladı için ağza alınmayacak korkunç bir yorum yazmıştı.

        Ben anne değilim, bir çocuğum yok. Buna rağmen benim bile kaldıramadığım, kahrolduğum, çok üzüldüğüm, “Bir kadın bu yorumu nasıl yazar” dediğim acımasız sözlerdi. Ve haliyle Bergüzar da “Biz ne zaman bu hale geldik” deyip sosyal medyadan uzaklaştı. Ama o Bergüzar Korel yine sessiz kalmadı ve “Uzun süredir iş dışında kullanmıyorum. Fakat daha fazla dayanamayacağım” diyerek çocuklar için bir kez daha sosyal medyada gösterdi kendini.

        Çocuk istismarı için Bergüzar, “Çocuk susar, sen susma hashtag’i dolaşıyor günlerdir. Çok iyi niyetli bir cümle ama eksik. Çocuk susmamalı. Anneler, babalar, çocukların susmaması gerektiğini onlara anlatın. Herhangi birileri onların rızaları dışında onlara dokunamaz. Çocuklarınıza seslerini çıkarmaları gerektiğini anlatın, sizden çekinmesinler ve korkmasınlar” diyerek düşüncelerini, üzüntüsünü belirten iki video yayınladı. Hatta “Bir kişiye bile ulaşsam kârdır” dedi.

        Gerçekten öyle. Bir kişiye bile ulaşılsa kârdır. Evet çocuklar korkmasın, korkutulmasın. Unutmayın, çocuklar geleceğimiz. Bu korkunç olay bir daha yaşanmasın.

        ***********

        KENDİ YAPTIĞINI GÖRMEYENE...

        MALUMUNUZ, kendi yaptığını görmeyip başkasının kusurlarını küstahça sergileyenlere, kusur arayanlara, hatta kusuru varmış, hatası varmış gibi gösterenlere ne denir bilir misiniz? “Edepsiz, yüzsüz, kötü niyetli, kötü ruh, insan düşmanı, kendinden başkasını düşünmeyen, bencil, saygısız” denir. Ha unutmadan, “Başkasının üzerinden prim yapmaya çalışıyor” da denir.

        Son günlerde pek çoğaldılar. Bir gram utanma, sıkılma, daralma da hissetmiyorlar. Ve ben de her seferinde şaşırıyorum.

        ***********

        ‘ONLAR GİBİ OLAMAZSIN EVLADIM’

        BAZI tipler var, yapıyor ama “Ben yapmadım” diyor. Söylüyor, “Ben söylemedim” diyor. Ekmek parasıyla oynuyor, “Ben oynamadım” diyor. Arkadan kuyu kazıyor, “Ben kazmadım” diyor.

        Kısacası, yüzlerine tükürseniz “Yarabbi şükür” diyorlar. Annem de bana sürekli şunları söylüyor:

        - Aman kızım, dokunma yanarsın.

        - Aman kızım, onlarla yarışamazsın.

        - Aman kızım, onlarda türlü türlü numaralar var, sen o numaraları çekemezsin.

        - Aman kızım, onlar seni işinden eder.

        - Ama kızım, onlar ekmek parasıyla bir saniye bile düşünmeden oynar.

        - Aman kızım, bu yaşına geldin öğrenemedin mi.

        Ah, anacığım olmasa, halim duman.

        ***********

        ÜLKENİN EN KEYİFLİ ALANI MAGAZİN BİLE GERGİN

        “YANIMA yaklaşmasın”, “Adımı ağzıma almasın”, “Konuşma yasağını delerse hapis cezası çıkartırım” diyen ünlüler birbirlerini tehdit etmeyi bıraktı, eyleme geçti. Şimdi de Orhan Gencebay, Arif Sağ için “Adımı ağzına almasın” dedi.

        Buyurun bakalım, cümleten geçmiş olsun. Ayıklayalım pirincin taşını. Artık başarabilirsek tabii.

        Sabır, anlayış, ara bulmak, çözüm üretmek artık tarihe karıştı. Herkes sinirli, gergin; herkes “Ben, ben, ben” diyor.

        Eskiden birileri kavga etti mi iki büyük araya girer, ortamı sakinleştirirdi. Şimdi onlar tarih oldu. Düşünün, en sakinimiz, “Hatasız kul olmaz” diyen Orhan babamız bile sinirleniyor artık. Yani ülkenin en keyifli alanı magazin bile artık gergin.

        Diğer Yazılar