Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇOK uzun süredir görmediğim Elif Karlı’yla geçen akşam karşılaştım. 20 sene önce tanıdığım, bildiğim Elif Karlı’dan eser kalmamış. Sanki kardeşiyle konuşuyordum. Enerjisine bayıldım. Gerçekten son yıllarda bu kadınlara acayip şeyler oluyor. Gençleşiyor, güzelleşiyor, yenileniyor, tazeleniyorlar. Bana “10 sene sonra albüm yapıyorum Esin” dedi. Ben de “Gel bakayım otur yanıma, anlat ne yaptın kendine böyle? Yüzün gözün parlıyor” dedim. Yeni fotoğraflarını gösterip “Çok küsmüştüm, kırılmıştım. Kendimi çekmiştim, uzun süredir yoktum. Ama şimdi dönüyorum” dedi. Hatta albüm öncesi beni kırmayıp bir fotoğrafını verdi.

        Yandaki yeni albümünün ilk fotoğrafı. Parlıyor adeta. Beyler korkun kadınlardan. Kadınlar artık eskisi gibi değil. Boşuna demiyoruz, eğer kadın isterse öyle bir parlar, öyle bir küllerinden doğar ki asla inanamazsınız. Harbiden Benjamin Button olur. İşte Elif Karlı da öyle olmuş, gözlerime inanamadım.

        10 sene sonra kesenin ağzını da açmış, harika şarkılar yapmış. Dinledim şarkıları. Albüm, Polat Yağcı Prodüksiyon’dan çıkıyor. 2 şarkı Gülşah Tütüncü’nün. Biri ‘Ya Herru Ya Merru’, ikincisi ‘Yürü Ya Kulum Demiş’. Üçüncü şarkı da Ercan Saatçi’nin ‘Bizim Oranın Âdetleri’. Nasıl güzel olmuş anlatamam. Yani şunu söyleyeceğim, o bildiğiniz Elif Karlı’yı unutun. Çok başka bir Elif Karlı geliyor ki bayılacaksınız. Çok güzel olmuş çok.

        ***********

        GÜVEN’İN ENERJİSİ

        BU sene İstanbul’da gece hayatı dendiği zaman akıllara ‘canlı müzik’ geliyor. Çünkü eğlence severler soluğu eninde sonunda canlı müzikte alıyor. Ben de geçen akşam Fancy sahnesinde Güven Yüreyi’ni ilk kez dinledim. Aslında Derya Uluğ’la yaptığı ‘Sen Maşallah’ düetiyle tanıyoruz onu. Sevdik, bağrımıza bastık hatta. Sesi, yorumu, enerjisi harika. Sahnede heyecanını atarsa, çok konuşmazsa, repertuvarını düzenlerse Güven gecelerin en aranılan ismi olur. Çünkü gerçekten güzel bir sesi var. Ve orkestrası çok iyi. Asil Gök’le çalışıyor. Büyük bir avantaj. Daha ne olsun?

        ***********

        BEBEK’İN YENİSİ ANGİE

        İSTANBUL gece hayatının şu ara en gözdesi Bebek Angie’nin adını pek duyar oldunuz biliyorum. Çünkü pek popüler. Hem ünlüsü bol hem de piştisi pek çok şu ara. Mert Vidinli’nin yaptığı partide eski sevgililer pişti oldu, hatırlayın.

        Hafta içi sürpriz isimler sahne alınca popüler oldu mekân bir anda. Popülist’in hemen üst katında. Ben de ancak geçen hafta içi gidebildim. Mekâna asansörle çıkıyorsunuz. Şimdilerde arkadaşlarımızın evi kıvamında. Kaliteli, güzel bir müşteri kitlesine sahip. Kapıda karşılamadan başlayarak çalışanların hepsi güleryüzlü ve bu çok önemli tabii.

        ***********

        GEÇEN HAFTADAN AKLIMDA KALAN

        - Kar yağdı mı yağmadı mı?

        - Kar yağacak, yollar kapanacak, aman dikkat!

        - Çok soğuk olacakmış. Kar yağacakmış. Sabah kalkınca kar olacakmış her yerde.

        - Geçen hafta kar yağdı sanki, öyle değil mi?

        - Kar gördük şükür.

        - Evet, evet kar gördüm. Ben kara elimi değdirdim bu sene İstanbul’da.

        Diğer Yazılar