Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        25 SANATÇI Afrin’e askerlerimizi ziyarete gidiyor. Bana göre tamamen samimi bir moral gezisi. Çünkü yıllardır sanatçılarla iç içeyim. Ünlü sanatçılar, asker ve polis dendiği zaman her zaman koşarak giderler. Tabii eğer akılları gerçekten kötüye çalışmaya başlamadıysa mevzu hep böyledir.

        Ki aklı mantığı olan, vatan sevgisine sahip hangi insan “Askerimize moral verilecek” denildiği zaman gitmez Allah aşkına, bana söyler misiniz?

        Ancak kötü niyetli insan gitmez.

        Askeri kim sevmez bu ülkede?

        Bana şu an “Hadi” denilse saniye düşünmem. Ki o gün de 25 sanatçının olduğu bir yere ülkenin ilk akla gelen magazin yazarı olarak ben de davet edilseydim bir saniye düşünmezdim. Fakat hiçbir zaman bu tarz organizasyonlara davet edilmedim, edilmiyorum. Nedenini de bilmiyorum.

        GİDENLER VE GİTMEYENLER

        AFRİN ziyareti gününden bu yana tanıdığım, tanımadığım masalarda hep bu konu konuşuluyor. Çoğu masalara inanın kulak kabartıyorum; çünkü merak ediyorum insanlar neler düşünüyor diye.

        Genel düşünce şu: Bir kesim gidenler için “Vatanı için gidiyorlar”, gitmeyenlere ise “Kaçıyorlar” diyor.

        Bir kesim, “Bizim haberimiz yoktu, ben de giderdim” diye kendini anlatmaya çalışıyor.

        Ve bir kesim daha var ki işte en fenası onlar.

        Kendini bilmez üç-beş densiz, kendince kulislerde saçma sapan konuşup Afrin’de olmayanlar için “Onlar şucu, onlar bucu, onlar Gezici” diye saçmalıyor.

        Tabii ki olanlar vardır, ama herkesi aynı kefeye koymak da neyin nesi?

        Bazıları sosyal medyadan umre, cuma namazı ve Cumhurbaşkanı’yla çektirdiği fotoğrafları paylaşmayı kendinde hak görüyor, bunları yapmayanları ise suçlamaya çalışıyor. Olacak iş değil.

        Devlet büyüklerimizin bu tür kişilere geçit vermemesini, bir an önce püskürtmesini arzu ediyorum. Çünkü bu ülke, böyle çirkin düşüncelerle bölünmeyecek kadar kıymetli.

        *********

        SANAT DÜNYASI VE KAVGA

        AFRİN ziyareti askerlerimize güzel moral oldu olmasına ama sonrasındaki kavgalar bir türlü bitmiyor.

        Buyurun İbrahim Tatlıses-Demet Akalın kavgası yeniden alevlendi. O ona laf atıyor, ötekisi ona. Diğeri bir başka sanatçıya laf atıyor, o da ona.

        Geçen MSG’nin toplantısında da kavga vardı mesela. Ne çirkin. Bari sanatın içine kavga girmese. Orası öyle kavgasız, gürültüsüz kalsa.

        İbrahim Tatlıses

        Demet Akalın

        İLK DEĞIL Kİ

        DEMET Şener, “16 yıl sonra ilk defa tek başıma bir davetteyim” demiş geçen akşam. İyi de bir yıldır devamlı davetlere katılan Demet Şener zaten hep tek başınaydı. Acaba bundan önce katıldığı davetleri davetten mi saymıyordur ki!

        Diğer Yazılar