Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MESLEK hayatımın 24’üncü senesinde güzel bir ödül geldi Magazin Gazetecileri Derneği’nden.

        Mesleğe çok küçük yaşta başladım ve hiç ara vermeden, dürüst, ilkeli, başka yollara sapmadan devam edince böyle oluyormuş demek.

        Önceki gün CVK Park Bosphorus Hotel’de Hıncal Uluç, Güneri Cıvaoğlu, Ertuğrul Özkök, Fatih Altaylı, Gülse Birsel, Sinan Özedincik ve Barış Kocaoğlu’nun da aralarında olduğu usta isimlerle birlikte “Basın Meslek Onur Ödülü”ne layık görüldüm.

        Ne güzel geldi. Beni daha da kamçıladı, gururlandırdı. Düşünen, emeğe saygı gösteren herkese sonsuz teşekkür ederim.

        ***********

        KİMSE KİMSEYİ ALKIŞLAMAYI SEVMİYOR

        ÜLKEMİZDEKİ bazı ödül törenlerinde şöyle bir gerçek var: Ödül almaya gelen ünlü isimler, “Hadi ödülümü verin, hemen gideyim” durumundan bir türlü kurtulamıyor.

        O yüzden ödül listesi sürekli değişiyor ve törende devamlı bir kaos yaşanıyor. Süre uzuyor, sunucunun, hatta organizasyonu yapanların işi inanılmaz karmaşaya dönüyor.

        Emeğe saygı göstermiyorlar çünkü. Yazıktır, günahtır. İnsanlar sizi ödüllendiriyor, şereflendiriyor, siz de oyuncu arkadaşlarınızı alkışlasanız fena mı?

        En azından böyle bir geceyi organize eden kişilere saygı gösterseniz.

        ***********

        KIRMIZI HALI ADABI YOK

        3 GÜN önce MET Gala vardı New York’ta. Kırmızı halıda arz-ı endam etti dünya starları. Sırayla geldiler, pozlarını verdiler ve gittiler.

        Ama bizim ünlülerimiz ne yapıyor biliyor musunuz?

        “Ben geleyim, odaya çıkayım. Orada bekleyeyim. Ödülü alacağım zaman beni çağırın, salona gelip ödülümü alayım ve gideyim” ya da “Arka kapıdan gireyim, arka kapıdan çıkayım” diyor.

        Yahu o kadar hazırlık yapılmış, gel pozunu ver git değil mi? Hayır öyle yapmıyor. İşte vermeyeceksin böyle kişilere ödül falan. Yaptıkları gerçekten ayıp.

        ***********

        ÇUKUR FARKI

        ÖNCEKİ gün birçok kıymetli insan hakkıyla ödülünü aldı. Bunların en başında da “Çukur” ve ekibi geliyor. Salona bir girdiler, anında atmosfer değişti. Yapımcı Kerem Çatay ile birlikte 40 kişilik ekip sahneye çıktı, yer yerinden oynadı.

        Show TV’nin bu yıl rekorlar kıran dizisine belli ki çok fazla ödül gidecek. Ki fazlasıyla da hak ediyorlar. Magazin Gazetecileri Derneği’nden de ödülleri topladılar. Tüm kadro hazır bulundu gecede. Herkesin gözü ekipteydi.

        Yapımcı Kerem Çatay’la bir ara uzun uzun sohbet ettim. 20 yıllık dostum. İşin sihirbazı. Bir işte Kerem Çatay varsa tamamdır. Finalde çok büyük sürprizler beklediğini söyledi. Ben de tam bir “Çukur” hastası olarak sabırsızlıkla bekliyorum.

        Bu arada Erkan Kolçak Köstendil, Vartolu rolünden uzun yıllar kurtulamayacak gibi geldi bana. Önceki gün etrafımdaki insanların bakışlarından, tavırlarından gözlemlediğim hissiyat buydu.

        Diğer Yazılar