Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk yeme-içme ve eğlence sektörüne yaptığı yatırımlarına bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Ferit Bey'in son yatırımları arasında Pozitif Grubu ve Türkiye'nin en büyük, en geniş malzeme parkına sahip kiralama firması Staras var. Pozitif Grubu 1989'dan beri müzik ve kültürün birbirini tamamlayan dört alanında faaliyet gösteriyor. Dünyaca ünlü isimlerin ülkemizde konser vermesinde bu grubun etkisi büyük. Pozitif Live, grubun alt markası olarak canlı etkinlik yönetimini elinde bulunduruyor. Babylon İstanbul, Babylon Lounge ve Babylon Aya Yorgi, gruba ait kulüp ve mekânlar. Radyo Babylon ve Babylon Dergi de grubun satışında yer alan diğer kuruluşlar. Ve grubun Pozitif Efes Pilsen, Blues, Akbank Caz, Efes Pilsen One Love, Rock'N Coke ve Cirque du Soleil Türkiye markalaşmış etkinlikleri. Michael Jackson, Madonna, Elton John gibi dünya devlerinin yanı sırı düğünlere, canlı müzik seslendirmesinden mitinglere kadar her türlü etkinliğe imza atan Staras da bünyesine katmak üzere. Staras ile imzalar atılmış Pozitif ile prensipte anlaşılmış. Markanın değerinin ortaya çıkması bekleniyor. Hayırlısı olsun bu eğlence hayatı için iki önemli gelişme. Ve önümüzdeki günlerde bakalım hangi firmalar bu gruba geçecek. Ben duydum birkaç isim daha var. Ama netleşmediği için söylemek doğru olmaz.

        Tilki kürkle Corridor

        Mahalle barı Corridor aldı başını gidiyor. Sanki kamyonla adam getirip pasajın içine döküyorlar. Nasıl kalabalık iğne atsanız yere düşmüyor. Artık hiç kimsenin eğlendiğini düşünmüyorum. Zaten insanlar erkenden dağılmaya başlıyor. Çünkü mekânda durulacak yer yok. Tabii Reina kapısında olduğu gibi "Alamayız" tadında duran korumalarda olmadığı için pasaja herkes geliyor. Nejat İşler, Sarp Apak, Engin Günaydın gibi müdavimlerinin olduğu mekânda son zamanlarda Derin Mermerci gibi sosyetik isimlerin de vazgeçemediği yer haline gelmişti. Bu hafta Yalın, Ayşegül Demir, Emre Kütük gibi isimleri gördüm. Ayşegül Demir tilki kürküyle gelince haliyle dikkat çekti. Özellikle hayvanseverlerin tısladıklarını duyar gibi oldum. Kürk küçük çaplı bir krize neden oldu diyebilirim. Bizim olduğumuz masanın alt kısmında palto takılacak yere takıldı. Corridor da vestiyer falan hak getire. Herkes paltosunu bulduğu boş yere bırakıyor. Ama tabii konu tilki kürk olunca Ayşegül Hanım da şöförünü çağırdı ve arabaya gönderdi kürkünü. Ah Corridor daha neler görecek belli değil.

        Vestiyer 1 TL

        Eğer gece dışarıya çıkıyorsanız para harcamamanıza imkân yok. Arabanız varsa vale ücreti, mantonuz varsa vestiyer ücreti ki malum kış aylarındayız mecbur mont, palto olacak derken pamuk elleriniz cebinizden hiç çıkmıyor. Kulüplere göre vale ücreti 20-30-40 TL olarak değişirken, vestiyer ücretleri de 10-15-20 olarak değişiyor. Ama Mürekkep de bu ücretler çok aşağılarda. Mesela vestiyer ücreti 1 TL. Üstelik yediğiniz içtiğiniz şeylere de diğer mekânlarda olduğundan çok daha aşağı ödüyorsunuz. Kafe Pi'nin sahibi Engin Yaşar'ın işleri bunlar. Mekânın birçok yerinde de küçük broşürler var. Broşürlerde "Lütfen şikâyetlerinizi bize yapın" diyerek eksiklerini giderilmesinde yardım istiyorlar. Tuvaletler de tertemiz. Helal olsun. Hiç kimseyi kazıklamadan da oluyormuş demek bu işler. Ucuza güzel yemek, güzel içecek ve tertemiz ortamlar yaratabiliyor. Engin Eskişehir, Çeşme, İstanbul derken 20'nin üzerine mekân açtı. Ve mönü de hiç yüksek fiyatlar uygulaması yapmadan oluyor bütün bunlar. Helal olsun

        BU HAFTA

        - İş ve İşçi Bulma Kurumu İŞKUR, iş beğenmeyenleri ikna turlarına başlamış. Danışmanlar, psikologlar eşliğinde iş beğendirmeye çalışıyorlar işi olmayanlara.

        - Derin Mermerci bir hafta içinde iki kez saç rengini değiştirdi. Hatırlayın daha önce de bahsetmiştim. Bir kadın eğer hayatının iyi gitmediğini düşünüyorsa kısaca bunalımdaysa acısını saçından çıkartır.

        - Malkoçoğlu, Burak Özçivit'in Muhteşem Yüzyıl'a dönüşü bir muhteşem oldu ki, sormayın. Pek yerinde pek güzel bir karar oldu.

        Diğer Yazılar