Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EMRAH, sadece oğlun Tayfun'u değil herkesi üzüyorsun. İki kuruş için yıllardır Tayfun'a yapmadığın kalmadı. Tamam sana sorulmadan dünyaya getirilmiş bir çocuk var ortada. Tamam o konuda çok ama çok haklısın. Ama yıllardır süren mahkeme sonucunda nüfusuna aldın. Artık kabul ettin. Günahınla, sevabınla senin oğlun Tayfun. Ama şimdi de "Aman benden bir şey istemesin" diye noterden kâğıt imzalatıyorsun. Hangi ara daha da kalbin taşlaştı, ben o arayı kaçırmışım Emrah. Çok eskiden tanıdığım bir insanın kalbinin bu kadar yok olduğunu görmek insanı üzüyor gerçekten. Hayır Tayfun'un suçu nedir? Suçu senin ve annesinin bir dakikalık zevki midir? Ve bu suçu çekmek zorunda mıdır? Oynadığın filmlerdeki acılı karakterlerin çektiği sıkıntıları düşünüp o taş kalbinin yumuşaması için dua ediyorum inan. Yoksa gerçekten o kalbin yumuşamazsa seni tanıdığım ve hatta değer verdiğim için kendime üzüleceğim.

        Tarkan bu nasıl bir yorumdur?

        Günlerdir sosyal medyada Tarkan’ın Firuze şarkısının yorumu dolanıyor. Dinlerken tüylerim diken diken oldu. Tarkan muhteşem söylemiş. Gerçekten o kadar güzel yorumlamış ki, defalarca dinliyorsunuz şarkıyı. Müzik dünyasında bu ara Tarkan şarkılarına ihtiyaç var acilinden fark ettim de. Bu arada tabii bu albüm söz yazarı Aysel Gürel anısına yapıldı. Murat Yıldırım’ın projesinde yok yok. Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Sertab Erener, Ayşegül Aldinç, Aşkın Nur Yengi, Ata Demirer, Levent Yüksel, Emre Altuğ, Yaşar, Ayla Çelik, Metin Özülkü, Mabel Matiz var. Yani yine eskilere dalacağız. Güzel bir albüm geliyor anlayacağınız.

        O kadar mı korkuyorsun?

        ■ Başarıyı tebrik etmekten.

        ■ Başarılı insanı alkışlamaktan.

        ■ Beğendiğin bir şeyi beğenmemiş gibi yapmaktan.

        ■ Âşık olduğun zaman olmamış numarası yapmaktan.

        ■ Eleştirmekten.

        ■ Eleştirilmekten.

        ■ Biraz yüzünü dinlendirmekten.

        ■ Nadasa çekilmekten.

        Tencere tava çalarken nereden nereye

        GEÇEN akşam Mesut Yar'ın konuğuyduk Murat Yeter ile. Müzik dünyasından herkes tanır onu. Sanatçıların arka planında gizli bir kahramandır. O olmasa şarkılar öksüz kalırdı. Son çıkardığı Asya albümünde de bunu çok net hissediyorsunuz. Murat 9 yaşında tencere tava çalarak başlamış müzik yolculuğuna. Murat anlatırken aklıma tabii son günlerde camlarda, sokaklarda tencere çalan çocuklar geldi. Belki ilerde başka Murat Yeter'ler çıkacak! Bu arada Murat'ın "Ben müzikten başka bir şey anlamam" sözü çok hoşuma gitti. Kendini, yüreğini, duygusunu o kadar çok müziğe aksettirmiş ki, çaldığı davulu ile bunu hissettiriyor. Son yıllarda malum aranjörler DJ'lik yapıyor, şarkı söylüyor. İşte Murat tüm bunların gerisinde durup "Bana göre değil, onların yolu açık olsun" diyor. Evet yolları tabii ki açık olsun ama aranjörler kendilerinin albümlerini yapmaktan şarkı yaratamaz oldular. İsyanım buna. Mesela Murat Yeter'in yaptığı müziği duyunca duygulanan Halil Sezai şarkı sözü yazmaya karar vermiş. Müzik iyi olmalı ki, karşısındaki insana şarkı sözü yazdırsın. O yüzden Murat'ın bu işlerden uzak durması harika. Müzik yapmaya, davul çalmaya devam etsin lütfen. Kızının adını taşıyan Asya'da da yok yok. Ebru Gündeş, Niran Unsal, Sirel ve Yonco Lodi vokalleriyle Göksün Çavdar, Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek enstrümanlarıyla, Halil Sezai, Neslihan Demirtaş, Sıla, Sirel sözleriyle albüme hayat vermişler. E daha ne olsun.

        Kaçırdım hangi ARA OLDU?

        ■ Kuşum Aydın hangi ara evlendi ve boşandı?

        ■ Beren Saat hangi ara yeni bir dizi teklifini kabul etti?

        ■ Kenan İmirzalıoğlu hangi ara eski sevgilisinden ayrıldı, yeni bir aşka yelken açtı?

        Diğer Yazılar