Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇEN hafta Eskişehir bu hafta İzmir. Her an her yerde karşınıza çıkabilirim. Bu hafta da güzel İzmir’deydim. Kim sevmez İzmir’i. Sizi bilmem ama ben İzmir’i pek severim. Hatta görmeden edemem. Zaman buldukça hep kaçarım, kaçmaya çalışırım. Bu sefer de Gökhan Özen’in eşi Selen Özen “Hadi İzmir’e gel, Gökhan’ın konseri var. Şarkılar söyleriz, İzmir’i gezeriz” deyince ne yalan söyleyeyim bu güzel teklif karşısında kayıtsız kalamazdım. Hem Gökhan’ın şarkıları hem de güzel İzmir. Gündüzü ayrı, gecesi ayrı güzel. Cuma günü öğlen uçağıyla yollara düştüm. Biraz erken gideyim İzmir’i erken yaşayayım dedim. Ama ne mümkün. Eğer Türk Hava Yolları ile uçuyorsanız plan yapmayacaksınız. Bunu bir kez daha öğrettiler bana. Bavulum uçtuğum uçaktan çıkmadı. Klasik bir bavul hikâyesi, çünkü bunu ilk kez yaşamıyorum. Ve nedense hep THY’de yaşıyorum. Arkadaşlar bavulumu benim bindiğim uçağa yüklemeyi unutmuşlar. Allah’tan bizden sonra kalkan sefere yüklemeyi akıl etmişler. Kendilerine müteşekkirim. Yani zahmet vermişler. Ama tabii erken gideyim de şunları yapayım dediklerimi yapamamış oldum. O da ayrı bir durum tabii.

        ‘HERKESİN GÖZÜNDE BİR HİKÂYE GÖRÜYORUM‘

        Bavul siniri stresi sonrasında Kordon’da güzel bir yemek ve Gökhan Özen şarkıları. Gökhan gerçekten İzmirlilere müzik ziyafeti yaşattı. Bornova Ooze Venue’de geç saatlere kadar şarkılarını söyledi. Üç saat sahnede kalan Gökhan Özen ile sahne sonrasında Swiss Otel Büyük Efes’in lobisinde sabaha kadar sohbet ettik. 150’nin üzerinde şarkısı olan Gökhan Özen ile müzik dünyasını ve kızı Ada’yı konuştuk. Sahnede sevenlerinden çok güzel enerji aldığını belirten Gökhan Özen, “Sahneden herkesin gözünün içine bakıyorum. Herkesin farklı hikâyesini hissediyorum ve görüyorum” diyerek şarkıların hayatın içinden çıktığının mesajını verdi. Bu arada meraklısına Gökhan Özen 4 Mayıs’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde olacak. Haberiniz olsun.

        GAZİ KADINLAR’DA NELER OLUYOR

        Cumartesi gece ilk durak Gazi Kadınlar’dı. Tıklım tıklım, yürüyemiyorsunuz. Gerçekten gideceğiniz mekâna adım adım ulaşıyorsunuz. Yani bizim eski Asmalımescit kalabalığı. Biliyorsunuz artık Asmalımescit o kadar kalabalık olmuyor. Benim bu sokaktan geçerken en eğlendiğim şey mekân isimleri. Ruj, Enişte, Radyo, Turşu, Trafik, Patron, Vecihi, Öküz, Tren gibi mekân isimleri. Gerçekten hepsinin de farklı logoları var. Eğleniyorsunuz. Tam şenlik. Durup düşündüğünüz zaman bazı isimler asla mekân ismi olmayacak gibi ama olmuş vallahi. Hepsi de tıklım tıklım.

        KIBRIS ŞEHİTLERİ CADDESİ

        Eğer hiç gitmediyseniz ve İstanbul İstiklal Caddesi’ni gördüyseniz gözünüzü kapatın ve hayal edin. İşte Kıbrıs Şehitleri Caddesi, İstiklal Caddesi’nin ikizi gibi. Her köşe başında çalgıcılar, göbek atanlar, şarkı söyleyenler. Satıcılar, mağazalar. Tek farkı bu sokakta çok fazla yiyecek satılıyor. Özellikle de midye dolma. Her on adımda bir midye dolmacı ve kokoreççi. Cumartesi günü tıklım tıklımdı.

        TEKTEKÇİ İZMİR’DE

        Malumunuz İstanbul’da küçük bir dükkân ile başlayan Tektekçi sınırlarını zorluyor. Bilenler bilir o küçük dükkân İstanbul Tomtom Soka’tan başlayarak genişledi, büyüdü. Sonra Ankara, Alaçatı olarak devam etti. Şimdi de İzmir Gazi Kadınlar’a konuşlanmış. Mekân açılalı iki hafta olmasına rağmen inanın cumartesi günü içeriye girilmiyordu. O kadar kalabalıktı. Berti Palambo bu işi yaparken birçok kişi burun kıvırmıştı ama şimdilerde memleketin birçok yerinde küçük bardaklı mekânlar görünce aslında ne kadar doğru bir şey yaptığını anlıyorsunuz. Görürsünüz Tektekçi kısa sürede bu sokağın en vazgeçilmezi olur. Bu arada Alaçatı 9 Mayıs’ta açılıyor. Bir de beach’leri olacak. Meraklısına.

        BU ARADA

        - İzmir’e gitmişken magazin gazeteciliğinin duayeni Şenay Düdek‘i görmeden dönmek olmaz. Şenay Abla ile buluştuk uzun uzun sohbet ettik. Magazin dünyasının dününü bugününü konuştuk. 

        - Cumartesi sabahı otelde Volkan Severcan ile karşılaştım. Meğer Volkan Severcan haftada bir gün İzmir’e ders vermeye gidiyormuş. Volkan, İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Sinema, TV, Görsel İletişim dersleri veriyormuş. 

        - İzmir’in Fahrettin Aslan’ı olarak bilinen Lunapark ve Dalyan Gazinoları’nın sahibi Bornovalı Nuri Yalçın’ın cumartesi günü cenazesi vardı. 80 yaşında hayata gözlerini yuman ustanın cenaze törenine katılmak için çok sayıda ünlü gelmiş. Cenaze tıklım tıklımdı. Duyunca “Bir dönem daha kapandı” diye geçti içimden. Hayat başlıyor ve bitiyor. Nur içinde yatsın. 

        - İstanbul’da her köşe başında açık olan hatta benim eve de açacaklarını düşündüğüm Big Chefs ve Cookshop İzmir’de yok. Benim çok tuhafıma gitti. Bu kadar potansiyel varken neden açık değil anlamadım.

        Diğer Yazılar