Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GERÇEKTEN bence biz ülke olarak ciddi sosyal medya sınavından geçiyoruz. Çoğu kişi ya hakaret, ya küfür etmek ya da sevgili bulmak için kullanıyor birçok uygulamayı. Şimdi de yeni uygulamalar çok moda. Birçok kişinin derdi bu uygulamalar sayesinde sevgili hatta evlenecek kişi ve hatta hatta seks arkadaşı bulmak. Ama bazı uygulamalar tehlikelerle dolu. Snapchat bunların en başında geliyor.

        Snapchat’e gel bekliyorum

        Dünyada birkaç yıl önce meşhur oldu ama bizim ahali daha yeni keşfetti Snapchat’i. Bu application flört etmek, birbirine çıplak fotoğraflarını göndermek ve özellikle de seks arkadaşı bulmak için kullanılıyor. Snapchat’in en büyük özelliği, bu görüntülerin sizin istediğiniz saniyede görünür olması. Ama tabii gönderdiğiniz kişi kayıt yapıyorsa anında kayıt yapıldığı bilgisi gidiyor. Kiminle konuşsam “Snapchat’e gel” diyor.

        Benim tanıdığım birçok kişi “Eğlencesine kullanıyorum” diyor ama bu uygulama öyle böyle değil yakında ciddi tehlikelerin ortaya çıkmasına sebep olacak benden söylemesi. Çünkü arkadaşları tarafından kayıt altına alınan bazı müstehcen fotoğraflar var bazı insanların elinde. Aman dikkat. Bir arkadaşım “Gırgır olsun diye biraz seksi bir görüntümü kız arkadaşıma gönderdim. Beni sürekli tehdit ediyor ‘Bak beni sinirlendirirsen yayınlarım’ onu diye. Çok korkuyorum. Kızı sinirlendirmemek için elimden geleni yapıyorum. Bana bir kapris yapıyor anlatamam” diyor. Şaka değil gerçek. İnsanlar artık gerçekten ne yapacağını şaşırmış durumda.

        Like yaparsan konuşabiliriz

        SNAPCHAT dışında son günlerin en gözde sosyal medya kullanımı da Tinder efendim. Türkiye’de kısa bir süre önce yasaklanan eşcinsellerin kullandığı Grander’in tam tersi heteroseksüellerin kullandığı bir uygulama. Ama Tinder’da takipleşmek için önce like şart. Sonra beğenirseniz arkadaş oluyorsunuz ve konuşmaya başlıyorsunuz. Bu uygulama vasıtasıyla çok kişi ile tanışan ve arkadaşlık kuran bir arkadaşım “Bu sitenin de en başlıca amacı seks arkadaşlığı. Ama maalesef bu uygulamayı birçok kişi evlenmek için kullanıyor.

        Ve sonunda da çok üzülüyorlar” dedi. Üzülmelerin nedeni de evlilik vaadi ile kandırılan birçok genç kızımız. “Hâlâ kaldı mı?” demeyin. Hâlâ inanıp güvenen insanların olması kötü bir şey değil. Onları kandıran insanların çoğalması pek kötü. Bu arada tabii sosyal medya sayesinde evlenip mutlu olan da çok kişi var ama kullandığınız uygulama çok önemli. Ona dikkat etmeniz gerek anladığım kadarıyla. Anladığım kadarıyla diyorum, ben sadece Twitter ve Instagram’da kaldığım için diğerlerini pek bilmiyorum. Facebook’u da artık pek kullanmadığım için anlatılanları ağzım açık dinliyorum o kadar.

        Cansu bu ne gerginlik?

        İLK gün gömleğini, şortunu çıkarmadı. Saatlerce güneşin altında oturdu. İkinci gün de artık dayanamadı suya atladı ama o da 1 dakika falan kalmış. İyi de Cansu bu gerginlik neden? Sen zaten modeldin ve harika bir vücudun var, neden kasıyorsun ki kendini? Hem sen böyle kastıkça gazeteciler peşini bırakmaz haberin olsun.

        BU NEYIN KAFASI

        70 yaşına yaklaşan annem ve hatta biraz bu yaşı geçmiş teyzem “Kızım bu bonzai nedir son günlerde her yerde duyar olduk” dedi. Hemen bir gün sonra Nişantaşı’nda yan masamda oturan yaşlarının 16-17 olduğunu tahmin ettiğim bir yaş grubu “O kadar çok adını duyuyorum ki, merak ettim nedir bu bonzai” diye konuşup ellerindeki akıllı telefonlarına girip bilgi aldılar hatta fotoğraflarına baktılar.

        Bir arkadaşım “Resmen bonzainin PR’ı yapılıyor. Anlamadım ben bu işi. Merak etmeyen insanı merak ettiriyorlar” dedi. Hiç de haksız sayılmazlar. Gerçekten öyle. Neyin kafası bu sürekli her yerde bu tehlikeli maddenin konuşulması, anlatılması. Artık ciddi olarak her yerde konuşuluyor. İnşallah küçük çocuklarımız sürekli her yerde konuşulan bu maddenin çok tehlikeli olduğunu fark ediyordur.

        Diğer Yazılar