Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cihangir'de Çolpan İlhan posteri

        ÇOLPAN İlhan ile genellikle hep Cihangir'de karşılaşırdık. Benim evime çok yakın olan Sadri Alışık Kültür Merkezi'nin önünde. Hanımefendi, nazik, çok saygılı ve herkese karşı çok sevgi dolu bir insandı. Mahallede herkese selam verir, herkese gülümserdi. Biz tabii tanıştığımız için selamlaşırdık ama biliyorum ki tanımasa da gülümserdi bana. Çünkü herkese karşı öyleydi. Oğlu Kerem Alışık ve torunu Sadri ile de sık sık karşılaşıyorum. Sadri'nin ne kadar saygılı olduğunu, yaşıtlarına göre çok daha olgun olduğunu sık sık dile getirmişliğim vardır. Ölümünün ardından Cihangir Meydanı'nda bir akşam yürürken bu afişi gördüm. Okulun önünde asılmış "Kalbimizdesin" afişine durup saatlerce baktım. Kaybettiğimiz gün "Çocukluğumuz gidiyor elden yavaş yavaş" diye hissetmeme neden olmuştu. Farkında mısınız bilmiyorum ama bu sene kayıplarımız büyük. Ve maalesef kimseyi bu değerlerin yerine koyamıyoruz. En acısı da bu. Bu isimleri unutmamalı, unutturmamalı. Bilen, tanıyan diğer nesillere de anlatmalı böyle bir ustanın olduğunu. Biliyorum ki oğlu Kerem ve torunu Sadri bize hiç bir zaman unutturmayacak. Sadri Alışık'ı yaşadığımız gibi onu da yaşatacaklar bize. Ailenin üzüntüsü çok büyük. Bunu bizler anlayamayız Allah sabırlar versin.

        Şükür evlendiler kurtuldum

        ŞÜKÜR Kenan Doğulu ve Beren Saat evlendi. Biliyorsunuz bir ara millet olarak en büyük sorunumuz buydu. Bir magazin yazarı olarak 'Ne zaman evlenecekler?', 'Sence evlenecekler mi?', 'Yok ya kesin ayrılırlar sen biliyorsun' gibi sorulardan gına gelmişti. Bir de Beren Saat'in hayranlarının bağlılık durumu vardı. Malum Beren'in hayranları Kenan'ı hiç istemedi. Hatta kampanyalar bile başlattılar. Ama görüyorum ki, düğün fotoğrafını görünce sustular. Bence de çok iyi yaptılar. Çünkü harika bir gelin ile harika bir damat var karşımızda. Harika bir damatlık ve gerçekten tam da mekâna uygun bir gelinlik. Şapka olmasaydı daha da süpermiş ama olsun ikisi de gerçekten kusursuz görünüyor. İnsan bakmaya doyamıyor. Allah çok çok mutlu etsin. Tez elden de çocukları olsun. Vallahi ben bir magazin yazarı olarak çok rahatladım.

        Hani İstanbul boşalmıştı

        BAYRAMIN ilk günü akraba, aile ziyaretleri olduğu için kimse pek bir şey anlamadı ama bayramın ikinci günü İstanbul'da çile başladı. Benim her Ramazan Bayramı tatilim İstanbul'da geçer. Ziyaretler sonrası kendimi havuza, denize atarım. Bu sene de aynen öyle yapacaktım. Ama memlekette su olan her yer tıktım tıklımdı. Bayramın ikinci günü Suada'ya gidelim dedik arkadaşlarla. Ada'dan adımımızı attığımız andan itibaren öyle bir kalabalık vardı ki, size anlatamam. İlerleyemedik bile. Gerisin geri çıkıp fazla vakit kaybetmeden Kilyos'da ki bazı beach'lere gidelim dedik. Dedik ama demez olaydık. Gittik gittik ama denizi göremedik insan kalabalığından. Biz de aynen adada olduğu gibi geri döndük. Anlayacağınız bayramın ikinci günü birçokları gibi yolda geçti ömrümüz. O günün en güzel yanı kesinlikle sabah kahvaltısı ve gecesiydi.

        Kahvaltı dediğin

        YABANCILAR geldiği zaman en çok bu ülkenin yemeklerine hayran kalıyor. Çünkü onların böyle bir yemek kültürü yok. Özellikle kahvaltı diye bir şeyleri yok mesela. Bizim de kahvaltı mı maşallah. Yeme de yanında yat. Özellikle bazı yerlerde bir kuş sütü eksik oluyor. Rumelihisarı'ndaki Nezih'de böyle yerlerden. Ben buranın en çok yuvalama çorbasını seviyorum. Bayram münasebetiyle de ilk kez kahvaltısıyla da tanıştım... Gerçekten denildiği kadar varmış. Çatlayana, patlayana kadar yiyorsunuz. Pişiler, pideler, cevizli ekmekler. Kişi başı 48 TL hesap geliyor. Aklınızda olsun. Ve tabii bir de bu kahvaltı sonrası hazır sahil kenarındayken bir iki saatte yürüyün derim.

        Külahta meyve

        YAZ sebebi ile kışlık mekânlar kapalı. Ancak Pera'da Chanta bu yaz açmayı tercih etti. Bayram süresince de her akşam açıktı. Bayramın ikinci günü de bir arkadaşımızın doğum gününü kutladık. Malum hava sıcak. Yaz denince de akıllara ilk gelen dondurma. Masaya gelen külah içindeki meyveler de pek güzeldi. Gayet yaratıcı ve ilgi çekiciydi. Mekânın koordinatörü Serkan Koca tasarlamış. Sosyal medyada paylaştım acayip ilgi gördü. Hatta "Kesinlikle misafirlerime de böyle sunacağım" diyen yazılar yazdı birçok kişi. Bu güzel sunumun dışında Chanta'da ki şovlar görülmeye değer.

        Diğer Yazılar