Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MAŞALLAH bu sene güzel haberlere imza attım. Hepsi de güzeldi ve çok ses getirdi. Ama sonrasında yaşanan durumu size özetleyeyim. Haber sabah çıkıyor arkasından telefonum durmuyor. Ya da arkadaş grubuyla bir araya gelince hemen “Esin o kimdi, bu kimdi, şu kimdi” soruları ardı ardına geliyor. Hatta geçen bir arkadaşım Ankara’dan aradı. Hiç abartmıyorum. Siyasetin bu kadar yoğun üstelik karışık olduğu bir dönemde “Milletvekili birkaç kişi senin bugün köşende yazdığın kişileri çok merak ediyor. Kim onlar?” dedi. İşte magazin böyle bir şey. İnsanlara sorsanız kimse magazini sevmez, takip etmez. Ama aslında bayılır. Önemli olan doğru ve güvenilir olmanız. Eğer doğru yazıyorsanız hem yalanlanmazsınız hem de haberiniz doğru yere ulaşır. Malumunuz magazin en çok yalanlanan mecradır.

        MAGAZIN YORUMLARI

        Ben bu işi yıllardır yapıyorum. Ve iyi ki de yapıyorum. İyi ki de bu mesleği seçmişim. Ama bazı insanlar bu mesleği “Aman canım magazin işte ne olacak ki, dedikodu yapılıyor” diye küçümsüyor. Televizyon programlarında da bu çok sık yaşanıyor. Sabah kadın programlarında on dakika, yirmi dakika magazin yorumculuğu yapılıyor. Buna her zaman karşı çıktım çıkmaya da devam edeceğim. Bunu yapan insanlara inanmayın. Hiçbir birikimi olmayan, hiçbir altyapısı olmayan insanlar televizyonda gözükebilmek için insanlara çamur atıyorlar. Yorumladıkları ünlü isimlerle dalga geçiyorlar. Çok da sevimsiz duruyor. Şimdiye kadar bu tarz teklifler çok geldi hiçbirini kabul etmedim asla da etmeyeceğim. Magazin on dakikada “İşte öyle oldu, şöyle oldu, böyle oldu” diye yorumlanacak, küçümsenecek hatta dikkat çekmek için çamur atılacak bir iş değil. Bazen öyle oluyor ki, kime ne dediğini hatta kimi nasıl yorumladığını çok iyi bilmeniz gerekiyor. Ama maalesef bilmeyen “Ben yaparım canım” diyen o kadar çok haddini bilmeyen insan var ki.

        Kimse dekont göstermek zorunda değil

        DÜNYACA ünlü starlar başlattı daha sonra da bizim ünlülerimiz başlarından aşağıya bir kova su döktüler ALS hastaları için. Yaptıklarında hiçbir sorun yok. Hatta şahane. Çünkü böyle yardımları ancak ünlü isimler duyurabilir. Yapmaları da gerekiyor zaten. Hatta Şahan Gökbakar ilk meydan okuyan ve yardımını yapan ünlüler arasındaydı. Dekontunu da yayınladı. Mesela Özge Ulusoy bana ve iki kişiye daha meydan okudu. Hatta yardımını da yaptı ama dekontunu yayınlamadı. Ki zaten yayınlamak zorunda da değildi. Şahan da değildi. Hiç kimse değil.

        Normalde “Gizli yapılır böyle şeyler” diye eleştirenler şimdi dekont bekledi. Bir kere bu çok ayıp ve edepsizce bir durum. Gelinen nokta gerçekten enteresan. Biz hangi ara bu kadar saygısız, sevgisiz, güvensiz ve saldırgan olduk. Ben kimsenin dekont yayınlamasını beklemedim sormadım bile. Amacın ne olduğunu çok iyi biliyordum çünkü. İster başından aşağıya bir kova su dökersin ister hem döker hem de para yardımı yaparsın. Önemli olan kitleleri harekete geçirebilmek, inandırabilmek.

        Ama bu olay da birçok olay gibi sosyal medya canavarlarının elinde karma karışık bir hal aldı. Hele camiadaki fırsat kollayıcılar yok mu, onlar da ortalara döküldü. Aman o yüzden gaza gelmeyelim hanımlar beyler. Biraz saygı, sevgi, terbiye...

        ‘Çak bir Selam’ın başarısı

        YENİ çıkan şarkılarla ilgili yaptığım “Bu tutar”, “Bu tutmaz” gibi tahminlerimde genellikle pek yanılmam. Ama Ayşe Hatun Önal’n “Çak Bir Selam”ı beni şaşırttı. Ben hâlâ Ayşe Hatun Önal’ın ilk albümünü dinlediğim için öyle şarkılar bekledim. Hatta “Keşke Ayşe sen yazsaydın” demiştim. Ama büyük yanılmışım. Ayşe Hatun Önal’ın şarkısı her yerde. Hatta dillerden düşmüyor. Kulüplerde defalarca isteniyor. Duyduğuma göre yeni bir şarkı daha geliyormuş ve o bundan daha da iyiymiş. Dinleyen herkes “İnanılmaz” diyor. Merakla bekliyorum.

        SON ZAMANLARDA HERKES ŞÖYLE KONUŞUYOR:

        Acaba bazı insanlar biraz fazla mı şımardı?

        Kadının isterse her şeyi yapar. Hayrünnisa Gül ne güzel konuştu öyle.

        Hadise neden sürekli kilo alıyor. Tuhaf bir durum var ortada. O kadar dans ediyor, o kadar hareketli ama kilo alması hiç normal değil.

        Hızlı kilo veren herkes bir gün hızla kilo alacak.

        En yakınındır her zaman sana kazık atan. Bu nedir ya bu sene kaçıncı kazığımı yedim.

        İnsanları artık tanıyamıyorum. Bende mi bir tuhaflık var. Herkes birbirinin gözünü oyuyor.

        Diğer Yazılar