Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DANSÇI yok, sahne panayır yerine dönmemiş. Her 2 şarkıda bir değişen hiçbir şey yok. “Ne oluyor sahnede böyle, bu ne karışıklık” diyerek kafa karıştıracak hiçbir şey yok. Sadece Tarkan var. Dekor olarak yere atılmış bir halı ve tavanda asılı 5 avize var. 9 yıldır Can Şengün yönetiminde 10 kişiden oluşan bir orkestra 6 şarkıda kendilerine eşlik için sahneye gelen 10 kişiden oluşan alaturka sazlar var. Hepsi bu. Ve artık sahne Tarkan’ın. 3 gün olarak planlanan konser 5 güne ardından da 8 güne çıktı. Neden çünkü Tarkan zorlamıyor. Sadece şarkı söylüyor. Yürekli, yüreğinden gelerek, duygusunu katarak söylüyor. Hepsi bu. Etrafında eminim onun da “Şunu giyin, şöyle ol. Böyle çık. Havada uç, onunla düet yap, bununla düet yap. Vinçle uç” diyen bir sürü insan oldu ve hatta oluyor da. Ama o ne yapıyor. Sevenlerinin ne istediğini bilerek hareket ediyor. İşte o yüzden de Tarkan konserini bitiriyor ama kimse oradan ayrılmak istemiyor. Sayısız konser izledim Harbiye Açıkhava sahnesinde. Genellikle insanlar sona yaklaştığında küçük küçük çaktırmadan kaçmaya başlarlar. Ama son yıllarda bayağı çaktıra çaktıra kaçanlar da oluyor. Erken çıkıyorlar konserden anlayacağınız. Benim de sevmediğim çok saygısızca bulduğum bu hareket bir tek Tarkan konserlerinde yaşanmıyor. Hatta ve hatta Tarkan bis yapıp sahneye çıkıyor bir şarkı daha söylemek için. Eğer o dakika yarım saat bir saat belki de sabaha kadar devam etse kalacak birçok kişi.

        “GERÇEK BIR STAR”

        Bir dönem ünlü starları ülkemize getiren Ahmet San da konserde tam önümde oturuyordu. Yanlış hatırlamıyorsam eğer 16 yaşındaydım ve Madonna’yı, Michael Jackson’ı ülkemizde onun sayesinde izledim. Önemli işlere imza atmış, bakış açısına her zaman önem verdiğim bir isimdir. Tarkan’la da çok çalışma yapmıştı. Konseri çok büyük bir dikkatle izledi. Belli bir şarkıya kadar elleri hep bağlıydı, öyle coşkulu hareketler hiç yapmadı. Hatta bir profesör edasındaydı. Konserin bitmesine yakın Ahmet San’a “Lütfen, tek bir cümle söyler misiniz, Tarkan hakkında” dedim o da bana “Gerçek bir star. Zaten başka bir şey söylemeye gerek yok” yorumunu yaptı.

        ‘Güzel yüreklim’

        Kibariye de eşi ile konser başladığı sırada geldi. Tam Ahmet San’ın yanına oturdu. Konser boyunca gözlerini Tarkan’dan ayırmadı ve “Ölüyorum sana, güzel yüreklim. Çok iyi biri. Kalbi o kadar güzel ki” diyerek şarkılara eşlik etti.

        Aklımda kalanlar

        ■ Ceylan Çapa en çok eğlenen isimler arasındaydı. Annesi Şebnem Çapa ile konseri izleyen Ceylan, bana biraz tavırlıydı. Haklı olarak bu yaz kendisi hakkında birçok haber yazdım. E gelip boynuma sarılmasını beklemiyordum tabii.

        ■ Yazı birlikte geçirdiği hatta son zamanlarda hiç ayrılmadığı kankası Eliz Sakuçoğlu daha sempatikti mesela bana karşı. Sarıldık, öpüştük. Hatta konserde yan yana düştük. Konser boyunca kankası Ceylan Çapa ile ayrı oturdular ama konser sonrasında kuliste kavuştular. Bu arada Eliz hiç oturmadı. Tarkan’ın tüm şarkılarına eşlik etti.

        ■ Tarkan konserlerinde misafirler arka bölümde harika bir şekilde ağırlanıyor. Yemesinden, içmesine kadar her şey düşünülüyor.

        ■ Konser öncesi kuliste en dikkatimi çeken yabancıların çoğunlukta olmasıydı. Meğer konseri konsoloslar basmış. Sordum soruşturdum ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Jutta Wolke ve İsviçre’nin İstanbul Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz varmış. Bravo daha ne olsun.

        ■ Tarkan konserde iki kıyafet giydi. Ceyda Balaban ile çalışan Tarkan haliyle acayip terledi çünkü kıyafetleri sıcakları düşünürsek biraz fazla kapalıydı.

        ■ Tarkan’ın Türk sanat müziği söylemesi bana göre çok yerinde bir durum. Yıllardır “Hadi Tarkan çıkar alaturka albüm” diyorum. Bence kesinlikle bu kış onun için çalışmalara başlamalı. Keza bu konser bana biraz başlangıç gibi geldi.

        ■ Tarkan’ın “Siz gelmeseniz ben bu sahneye çıkamazdım” diyerek sevenlerine teşekkür etmesi; hatta ve hatta herhangi bir siyasi açılım, mesaj vermemesi de dikkat çekiciydi. Çünkü Tarkan kendini ve sevenlerini tamamen eğlendirmek üzere kurulu bir konser verdi ve herkesi dans ettirdi.

        ■ Konserde Hıncal Uluç ilk dakikadan itibaren eğlenenler arasındaydı. Sık sık arkasına dönüp eğlenen insanları görünce keyiflendi ve hatta alkışlayarak eşlik etti.

        ■ Tarkan’ı 7’den 77’ye herkes izliyor derken hiç de yalan değil. Konserde çok sayıda çocuk da vardı.

        ■ 21.17’de sahnede şarkılarını söylemeye başlayan Tarkan 23.30’da konserini bitirdi.

        Diğer Yazılar