Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Taksim Divan Kavşağı’ndaki dönüş yoluna kondurulan otobüs durağı aylardır trafiği allak bullak ediyor. İETT, 9 ay önce yolun genişletilip durağın kaldırılacağını açıklamıştı ancak değişen bir şey olmadı.

        GEÇEN yıl, Taksim Tüneli açıldıktan sonra, Divan Kavşağı’na bir U dönüşü yapıldı. Harbiye yönünden gelen araçların Taşkışla tarafına devam edebilmesi için... Dönüş yapıldı yapılmasına da burası kelimenin tam anlamıyla başa bela oldu. Zira taksiciler, daracık dönüş yolunu kendilerine korsan durak ilan etti. Bu da yetmiyormuş gibi İETT getirdi, dönüşün tam ortasına bir durak kondurdu.

        Bir yandan taksiler, diğer taraftan da koca koca otobüsler zaten iki aracın yan yana geçemediği dönüşte beklemeye başlayınca da olanlar oldu tabii... Sırf bu dönüş yüzünden Taksim trafiği allak bullak oldu, iki adımlık yolu geçmek yarım saati buldu. Bu dönüşe otobüs durağı yapıldığı günden beri bu köşede gösteriyorum durağın neden olduğu kaosu... Peki yetkililer ne yapıyor? Mesela, dünyanın en anlamsız durağını dönüş yoluna yerleştiren İETT...

        Bundan tam 9 ay önce, İETT yetkilileri, önce dönüş yolunun genişletileceğini, ardından da durağın kaldırılacağını açıklamıştı. Ne var ki bu sözler lafta kaldı. Hiçbir iyileştirme yapılmayan dönüş yolu milleti çileden çıkarmaya devam ediyor. Buyrun işte önceki gün çekilen fotoğraflar... Bir taraftan otobüsler, diğer taraftan taksiler dönüşün orta yerinde durmuş, arkadaki kuyruk da uzayıp gitmiş... Şu otobüs durağını kaldırıp başka bir yere yerleştirmek, dönüş yolunda bekleyen taksilere müdahale etmek bu kadar mı zor?

        Diğer Yazılar