Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kaldırımları, yol kenarlarını sadece duyarsız sürücüler mi işgal ediyor! Esnaf da yaya yoluna yayılmak suretiyle dört bir tarafı ele geçirmiş durumda. Buyrun işte Beşiktaş ve Yeşilköy’den manzaralar... Meyve-sebze tezgâhları yola taşmış...

        CADDENİN ORTASINA KADAR İNMİŞ

        Beşiktaş Ihlamurdere Caddesi’ndeki marketin tezgâhları her yeri zapt etmiş. Bakırköy Yeşilköy’deki durum ise daha vahim. Tezgâhlar caddenin ortasına kadar uzanmış.

        DÜN, otobüs duraklarının nasıl da işgal altında olduğunu göstermiştim. Kadıköy’den gelen fotoğraflar, durakların otoparktan farkının kalmadığını ortaya koyuyor, çevre sakinleri, denetimsizlikten, başıboşluktan yakınıyordu. Zaten İstanbul trafiğinin en önemli sorunlarından biri de bu bir türlü içinden çıkılamayan yol istilası... Bu iş artık öylesine çığırından çıkmış ki, kaldırımları, yol kenarlarını zapt eden sadece sürücüler de değil. Esnaf da yola yayılmak suretiyle dört bir tarafı ele geçiriyor. Özellikle de marketler... İşte kentin iki noktasından manzaralar... Biri Beşiktaş, diğeri Yeşilköy’den...

        İlk durağımız Beşiktaş Ihlamurdere Caddesi... Neredeyse esnafın tamamı, kaldırıma tezgâh açmış. Hatta işi abartıp yola kadar inen bile var. Fotoğrafta görüyorsunuz işte. Marketin sebzemeyve reyonu hem kaldırımı kapatmış, yayalara adım atacak yer bırakılmamış hem de yol kapatılmış. Vatandaş nereden yürüyecek, nereden geçecek, kimsenin umurunda bile değil tabii.

        Gelelim Bakırköy Yeşilköy’e. Orada da benzer bir durum. Hatta daha beteri yaşanıyor. Marketin tezgâhı bırakın kaldırımı filan yola çıkmış, caddenin yarısından fazlası da kapatılmış. Sorumsuzluğun böylesi inanılır gibi değil. Hadi bu marketin yetkilileri ne yaptıklarının farkında değil. İyi de burada hiç mi zabıta yok? Caddeleri ele geçiren esnafa ‘Siz ne yapıyorsunuz’ diyecek hiç mi kimse yok? Belediye ne yapıyor?

        Diğer Yazılar