Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen cumartesi, Zeytinburnu’ndaki bisiklet yolunda meydana gelen kazanın ardından ulaşımını bisikletle sağlayan İstanbullular isyan etti: “Zeytinburnu’nda sözde bir bisiklet yolu var. Fakat hiçbir koruması yok. Araçlar yanımızdan vızır vızır geçiyor, burada bir kaza olmaması zaten mucize...”

        3 milyondan fazla aracın bulunduğu İstanbul’da bisikletlilerin işi çok ama çok zor... Zira koca şehirde bisiklet yollarının sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Bisiklet yolu olmadığından normal trafikte seyreden bisikletliler de büyük tehlikeyle karşı karşıya kalıyor. Son yıllarda bu konuda bir bilinç oluşmaya başlasa da bir türlü yeterli düzenlemeler yapılmıyor, yapılamıyor. Evet... Bazı noktalarda bisiklet yolları var. Ama bu yollar ne kadar güvenli?

        TRAFİĞE KARŞI BİR KORUMA YOK!

        Geçen hafta sonu Zeytinburnu sahilindeki bisiklet yolunda yaşanan feci kazanın ardından işte bu soru gündeme geldi. Bir bisikletlinin bisiklet yolunda ilerlerken TIR’ın altında kalarak can vermesi, Bisikletli Ulaşım Platformu’nu harekete geçirdi. Hızla akan trafiğe karşı hiçbir koruması olmayan Zeytinburnu’ndaki bisiklet yolunun felakete davetiye çıkardığını savunan platform üyeleri, önceki akşam bir protesto gösterisi düzenledi. Kazanın olduğu noktada toplanan bisikletliler, muhabir arkadaşımız Can Mete’ye bu noktadaki riski şöyle anlattı: “Sahil yolunda, trafik süratle akıyor. Özellikle de akşam saatlerinde. Ve yolun hemen kenarındaki daracık gidiş-geliş bisiklet yolunda hiçbir güvenlik önlemi yok. Bir aracın kontrolden çıkması halinde bisikletlileri ezmesi işten bile değil ve ne yazık ki geçen hafta yaşanan felaket tam da böyle oldu. ”

        ‘Kaderle baş başa’

        Geçen ağustos ayında aynı yerde bisikletseverler protesto gösterisi düzenlemiş, tehlikeye dikkat çekmişti. Birkaç ay sonra korkulan durumun yaşandığını belirten bisikletseverler, “Araçlar, bisikletlerin yanından vızır vızır ilerliyor. Burada kaza yaşanmaması mucize. Bu bisiklet yolunda kaderimizle baş başayız. Bir an önce gerekli düzenlemeler yapılmazsa yeni ölüm haberleriyle karşılaşmamız kaçınılmaz” dedi.

        Diğer Yazılar