Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in HT İstanbul’a verdiği röportaj, önceki günkü belediye meclis toplantısına damga vurdu. AK Partili üyeler, Genç’in röportajda söylediği “299 projem var ama yaptırmıyorlar” açıklamasına sert tepki gösterdi...

        GEÇEN cumartesi, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’le yaptığım röportajı okumuştunuz bu sütunlarda. Başkan Genç, ilçedeki imar, altyapı, kentsel dönüşüm, trafik gibi sorunlarla ilgili sorularıma yanıt vermişti. Kısa bir hatırlatma yapmam gerekirse... “Sarıyer’i değiştirecek bir projeniz var mı yeni dönemde” soruma, “Tam 299 projem var ama yaptırmıyorlar. Büyükşehir Belediyesi’nin ve bakanlıkların desteğini almamız gerekli ama projelerimiz onaylanmıyor, raflarda tozlanıyor” demişti.

        BAŞKANDAN İLGİNÇ ÇIKIŞ

        Sarıyer’le ilgili en çok merak edilen konulardan biri de tabii ki kentsel dönüşüm. Ben de Başkan Genç’e, “Derbent, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Armutlu gibi gecekondu semtlerinin dönüşümü ne olacak?” diye sormuştum. Bu soruya da “Sarıyer’in bütün planlaması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda. Önlerine götürdüğümüz planlar duruyor, imzalanmıyor” yanıtını vermişti Genç. Başkana yönelttiğim sorulardan biri de, “Ayazağa ve Maslak, Şişli’den alınıp size bağlandı. Peki ne kazandırdı size?” olmuştu. Şükrü Genç de, ‘Ayazağa’da öyle bir trafikte kaldım ki, Ayazağa’yı iki mahalleyi de üstüne koyarak geri verelim’ dedim. Ama Ayazağa’nın Sarıyer’e geçmesi kurtuluşları oldu” açıklamasını yapmıştı. Ve tabii Sarıyer Belediye Başkanı’nın en çok eleştirildiği konuların başında gelen yeşil alanlara ruhsat verilmesi... Elbette bu soruyu da sormuştum kendisine. “Orman bölgesi olan Zekeriyaköy’deki inşaat projelerine neden ruhsat veriyorsunuz?” demiştim. O da, “İmar planı olan bir yere ruhsat vermezsem, ağaçların kontrolünü de kaybederim. Ağaçları koruyabilmek için ruhsat verdim” cevabını vermişti.

        HARARETLİ TARTIŞMALAR

        İşte bu röportaj ve Başkan Genç’in çarpıcı açıklamaları, önceki gün yapılan Sarıyer Belediye Meclisi’nin yılın ilk toplantısına damga vurdu. AK Partili belediye meclis üyelerinin Başkan Şükrü Genç’in ifadelerinin gerçekçi olmadığını ifade ettiği toplantıda zaman zaman hararetli anlar yaşandı. AK Parti Grup Sözcüsü Nurettin Çelik, Şükrü Genç’in “Projelerimin yapılmasına izin vermiyorlar” iddiasına yanıt verdi. Genç’in geçtiğimiz hafta Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Valisi ve İBB Genel Sekreteri ziyaretlerine değinen Çelik, “Bu makamlara hangi projeyi sundunuz da yanıt alamadınız” diye sordu. Bir başka meclis üyesi Selçuk Bozkır’ın gündeminde de HT İstanbul’da yayımlanan röportaj vardı. Bozkır, Şükrü Genç’in Ayazağa Mahallesi’yle ilgili olarak “İki mahalle de üstüne verip Şişli’ye geri verelim” sözünün Ayazağalıları incittiğini ifade etti. Bozkır, “Sarıyer’i Paris’e çevirdiniz de Ayazağa ayağınıza mı dolandı?” dedi. Meclis üyesi Hüseyin Coşkun da, “Birkaç ay önce kentsel dönüşüme itiraz eden vatandaşlara, ‘Sarıyer’in hiçbir yerinde kentsel dönüşüm çalışmamız yoktur’ diyen belediye başkanımız, bugün ‘Kentsel dönüşüm çalışmamız var’ açıklamasını yapıyor” diyerek Genç’e tepki gösterdi.

        Diğer Yazılar