Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Silivri Çevre Derneği, İSKİ’nin işlettiği, bölgeye içme suyu sağlayan 7 adet sondaj kuyusunun çevresindeki dereye, yakındaki hayvan çiftliğinden atık su boşaldığını iddia ediyor. Böylece su kuyularının kirlendiği öne sürülüyor...

        ŞU günlerde, Silivri’den ‘Suyumuz kirleniyor, burada bir çevre felaketi yaşanıyor’ şikâyetleri geliyor. Mevzu şu: Beyciler Köyü’nde bulunan ve İSKİ tarafından işletilmekte olan, Silivri’ye içme suyu sağlayan 7 adet sondaj kuyusunun çevresindeki dereye, yakındaki hayvan çiftliklerinin atık suyunun boşaldığı iddia ediliyor. Kim mi iddia ediyor? Hem çevre sakinleri, hem de Silivri Çevre Derneği... İşte Silivri Çevre Derneği üyelerinin anlattıkları..

        Çiftlikten akan atık sular, hemen arkadaki

        tarlaların içinden geçip dereye ulaşıyor.

        CEZA YAZILMIŞ

        “İSKİ, geçen yıl tespit ettiği bu kirliliği, 5 Mart 2014 tarihinde ilgili yönetmelik gereğince, İstanbul İl Çevre Müdürlüğü’ne, DSİ 14. Bölge Müdürlüğü’ne, Silivri Belediyesi Başkanlığı’na ve Silivri Kaymakamlığı’na bildirerek incelenmesini istemiş.

        Silivri Belediyesi bir tutanakla durumun ve hametini tespit etmiş ve İl Çevre Müdürlüğü’ne bildirmiş. Diğer kurumların raporlarını bilmiyoruz fakat belli ki herkes olumsuz rapor vermiş ve İl Çevre Müdürlüğü çiftliğe 40 bin liranın üzerinde para cezası kesmiş. Fakat bu cezaya rağmen kirlilik devam ediyor. Çiftlikten akan atık sular çiftliğin arkasındaki tarlaların içinden, yine su kuyularının yakınından dereye ulaşıyor. Buradaki en vahim nokta su kuyularındaki kirlilik miktarını bilememektir. DSİ’nin ölçme raporlarına ulaşamadığımız için bu konuda ne yazık ki bilgimiz yok.

        İSKİ’nin çiftliği en kısa sürede yeniden denetlemesini, kirlilikten şikâyet eden Beyciler köylüleri ve ne içtiğini bilmeye hakkı olan Silivrililer adına talep ediyoruz.”

        Bu arada Silivrililerden gelen bu şikâyetlerin ardından hemen İSKİ’yi arayıp yetkililere konuyla ilgili görüşlerini sordum. Ancak herhangi bir açıklama yapılmadı.

        BELEDİYE: KURUYDU, VATANDAŞ: YEMYEŞİLDİ

        SULTANGAZİ 50. Yıl Mahallesi’nde son günlerde gündem, kökünden kesilen ağaçlar... B Caddesi 2002 Sokak’ta, yol kenarındaki birkaç ağacın kesilmesi mahallede kriz çıkarmış durumda. Çevre sakinleri, esnafın yemyeşil ağaçları kökünden kestirdiğini söylüyor: “20 yıllık ağaçlara hiç acımadan kestiler. Neymiş, dükkânların önü kapanıyormuş. Yeşile bu kadar muhtaç olduğumuz bir yerde ağaçları kesmek niye?” Peki nasıl oluyor da esnaf koca koca ağaçları kestirebiliyor? Sultangazi Belediyesi, İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yaptığı budama çalışması sırasında esnafın uyarısıyla kuruyan ağaçların kesildiğini, yerine de ıhlamur ağacı dikileceğini açıkladı.

        Diğer Yazılar