Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sultanahmet’teki tramvay hattı çalışması yüzünden yayalara adım atacak yer kalmadı. Raylarla beraber kaldırımlar da söküldü. Karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalar da inşaatın içinde akrobasi yapmaya başladı.

        ŞU günlerde yolu Sultanahmet Meydanı’na düşenler, adım atacak yer bulamıyor, nereden yürüyeceğini şaşırıp kalıyor. Neden mi? T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattı çalışması nedeniyle ortalık tarumar da ondan... Tramvay hattındaki yenileme projesi çerçevesinde raylar sökülmüş, üstüne kaldırımlar da sökülünce vatandaşın çilesi başlamış. Tramvaydan inen yolcular, karşıdan karşıya geçmek için akrobatik hareketler yapmak zorunda kalıyor. Çoluğu çocuğu, yaşlısı, turisti inşaatın üzerinden atlaya zıplaya yürüyor. Bakın yukarıda, Şikâyet Hattı ekibinden Batu Çakır’ın çektiği bir kareyi görüyorsunuz. Tramvay durağından karşıya geçmeye çalışan yolcuların hali ortada. Çalışmaların yapıldığı alanda cambazlık yapıyorlar resmen. Özellikle de çocuk arabasıyla buradan geçmeye çalışanların vay haline! Turistler deseniz neye uğradıklarını şaşırıyor. Çalışma elbette yapılacak ama ‘Yayalar nereden geçecek’ diye düşünülse de gerekli önlemler alınsa ne olur!

        ÇEKİCİLERİN TERS YÖNDE NE İŞİ VAR?

        BURASI, Dolapdere’den Taksim’e çıkan yol... Güya tek yön ama gelin görün ki caddede trafik iki yönde de akıyor. Hatta ters yönde daha yoğun bir trafik var. Başta trafik çekicileri ve taksiciler olmak üzere ters yöne dalan dalana. Ters yönde gittikleri halde karşıdan gelenlere yol vermeyen, üstüne bir de sollama yapmaya çalışanlar var. Tahmin edersiniz ki kavga gürültü de eksik olmuyor bu durumda. Kendi yolunda giden sürücülerle hem ters yola girip hem de sollama yapmaya çalışanlar birbirlerine giriyor. Uyarıcı tabelalara kimsenin aldırış etmediği ortada. O zaman başka çözümler bulunmalı. Örneğin kapan... Burada bir kaza yaşanmadan, birinin canı yanmadan bir an önce yolun başına kapan yapılmalı..

        Bak sen şu uyanık minibüs şoförünün yaptığına

        MİNİBÜSLERLE ilgili şikâyetlerin haddi hesabı kesilmiyor. İşte her gün Kadıköy-Kartal hattındaki minibüslerle seyahat eden bir yolcunun anlattıkları: “Bazı minibüs şoförleri son durağa kadar gitmiyor, yarı yolda durup yolcuları başka bir araca aktarıyorlar. Oturarak giderken bir anda başka bir araca geçip ayakta yolculuk yapmak zorunda kalıyoruz. Yok mu bu minibüsleri denetleyen kimse?”

        Diğer Yazılar